Με κάθε επισημότητα ο Δήμος Πέλλας διοργάνωσε και φέτος την Αφή της “Αλεξάνδρειου Φλόγας”


Του Νίκου Θωμαϊδη
Με κάθε επισημότητα και τιμή, όπως αρμόζει στα μεγάλα αθλητικά γεγονότα της πόλης μας, ο Δήμος Πέλλας διοργάνωσε και φέτος την Αφή της “Αλεξάνδρειου Φλόγας” του Μαραθωνίου, στην Αρχαία Πέλλα. Τη φλόγα της ειρήνης, της αλληλεγγύης, της ευγενούς άμιλλας και όλων εκείνων των αρετών που κλείνει μέσα του ο αθλητισμός.
Ο Διεθνής Μαραθώνιος "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ", καλύπτει τη διαδρομή από την Πέλλα, την αρχαία πρωτεύουσα της Μακεδονίας και γενέτειρα του μεγάλου Στρατηλάτη, έως την Θεσσαλονίκη τη σύγχρονη ελληνική μητρόπολη της. Ο Μαραθώνιος που φέρει ως σύμβολο, ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα πρόσωπα της ανθρωπότητας, τον ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ, δεν είναι απλά ένα μεγάλο και διεθνές αθλητικό γεγονός, αλλά μια διαδρομή στην ιστορία, μια διαδρομή γεμάτη Ελλάδα, από τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό στο σήμερα.
Τίμησα με την παρουσία μου την εκδήλωση, όντας Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Γιαννιτσών και Υπερήφανος γιατί ο Πανελλήνιος Πρωταθλητής Κωπηλασίας, Κώστας Λεωνίδης, ως 1ος Λαμπαδηδρόμος άναψε το βωμό με την φλόγα των Αγώνων. Συνοδοί Δρομείς οι κωπηλάτριες Μπαλλή Δάφνη,,Μπαλλή Γεωργία, Φράγκου Ευαγγελία και Μιχάλογλου Άννα










Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ.

ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

[ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ][[bleft]

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

[ΑΘΛΗΤΙΚΑ][list]

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ][list]

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

[ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ][list]

ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][grids]

ΑΜΥΝΑ

[ΑΜΥΝΑ][bleft]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][grids]