Διπλωματικό επεισόδιο Ιταλίας-Γαλλίας – Ντι Μάγιο σε Παρίσι: «Πίνετε το αίμα της Αφρικής»!

Διπλωματικό επεισόδιο Ιταλίας-Γαλλίας είχαμε πριν λίγο με το Παρίσι να καλεί την πρέσβειρα της Ιταλίας για εξηγήσεις στο γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.
«Ο διευθυντής του γραφείου της υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ναταλί Λουαζό κάλεσε την πρέσβειρα της Ιταλίας, Τερέσα Καστάλντο, έπειτα από απαράδεκτες κι άσκοπες δηλώσεις των ιταλικών αρχών χθες» επισήμανε μια κυβερνητική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Την έντονη αντίδραση του Παρισιού προκάλεσαν οι δηλώσεις του Λουίτζι Ντι Μάιο για το μεταναστευτικό και τη στάση της Γαλλίας απέναντι στο ζήτημα.
Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Λουίτζι Ντι Μάιο κατηγόρησε τη Γαλλία ότι «φτωχαίνει την Αφρική» κι επιδεινώνει τη μεταναστευτική κρίση.
«Αν η Γαλλία δεν είχε τις αφρικανικές αποικίες, από τις οποίες στερεί πλούτο, θα ήταν η δέκατη πέμπτη διεθνής οικονομική δύναμη.
Αλλά είναι από τις πρώτες, εξαιτίας των όσων κάνει στην Αφρική», ανέφερε ο Ντι Μάιο, στις δηλώσεις που προκάλεσαν την αντίδραση του Παρισιού.
«Η Γαλλία χρηματοδοτεί το δημόσιο χρέος της με τα χρήματα που προέρχονται από την εκμετάλλευση των αφρικανικών χωρών», ανέφερε ακόμη ο υπουργός Εργασίας, συμπληρώνοντας ότι θα πρέπει να παρέμβει η ΕΕ, επιβάλλοντας κυρώσεις.
Η γαλλική κυβέρνηση άφησε να διαρρεύσει ότι «οι φράσεις αυτές είναι απαράδεκτες και αβάσιμες» και ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που από τις ιταλικές αρχές προέρχονται απαράδεκτα και επιθετικά σχόλια».
pronews.gr/
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ.

ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

[ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ][[bleft]

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

[ΑΘΛΗΤΙΚΑ][list]

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ][list]

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

[ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ][list]

ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][grids]

ΑΜΥΝΑ

[ΑΜΥΝΑ][bleft]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][grids]