Κούδας: «Μου κόπηκαν τα πόδια στη φιέστα»

Ο Γιώργος Κούδας μίλησε για την κατάκτηση του τίτλου από τον ΠΑΟΚ και για τον ηγέτη της ομάδας, Αντρέ Βιεϊρίνια.
Αναλυτικά το δημοσίευμα της εφημερίδας FORZA:
Όταν ο Βιεϊρίνια το σήκωσε, τι σκέφτηκες; «Σκέφτηκαν πως την προηγούμενη Κυριακή είχε αυτή την ατυχία, λόγω του πάθους του… Ο προπονητής του είπε να βγει για το προηγούμενο χτύπημα, έμεινε στο παιχνίδι, έγινε το κακό. Δεν πειράζει, θα το ξεπεράσει και θα παίζει μέχρι τα 38, όπως εγώ! Το πιστεύω… Στο πρόσωπό του βλέπω τον εαυτό μου, το πάθος, που είχα... Όσες φορές συζητήσαμε, του είπα ότι τον βλέπω, και νιώθω ότι σαν να βλέπω εμένα…»
Τον αγαπάς τον Βιεϊρίνια! «Πως να μην το αγαπήσεις αυτό το παιδί; Για να αγαπήσεις κάποιον, πρέπει να σου δώσει, να σε κάνει να τον αγαπήσεις. Ο Βιεϊρίνια είναι μεγάλη προσωπικότητα, σπουδαίος αθλητής, άνθρωπος, έχει όλο το πακέτο. Όταν ο αρχηγός σου είναι αυτός, δεν φοβάσαι τίποτα!»
Είσαι από τους λίγους, που κατάφερες να σηκώσεις και τα τρία πρωταθλήματα. «Δεν είδες ότι κάποια στιγμή τα πόδια μου λύγιζαν; Περπατούσα σα να ήμουν μεθυσμένος. Όλο αυτό, σου δίνει μια αίσθηση μέθης. Αρκεί να μην πέσεις σε κώμα. Υπάρχει η επόμενη μέρα».
Ποια είναι η επόμενη μέρα; «Θα πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση, να κάνουμε ακόμα καλύτερη ομάδα, για να μεγαλώσει κι άλλο ο ΠΑΟΚ. Να πάει σε άλλο επίπεδο. Ήρθε η ώρα που ο ΠΑΟΚ πρέπει να ξεφύγει από τα ελληνικά πλαίσια. Να γίνει πιο ανταγωνιστικός στην Ευρώπη, να γίνει σεβαστό όνομα στην Ευρώπη»
Τι σε κάνει να αισιοδοξείς; «Είναι πολύ καλά τα πράγματα στην ομάδα. Όλα αυτά που βλέπω με κάνουν να αισιοδοξώ. Συζητάμε και με τον πρόεδρο, με τα παιδιά από το σκάουτινγκ… Υπάρχουν ιδέες. Πρέπει να εμπλουτίσουμε την ομάδα, με πιο νέους παίκτες κι αυτό θα γίνει. Με χαροποιεί πολύ, που μπαίνει γρήγορα στο νόημα κι ο Γιώργος Σαββιδης. Ο Ιβάν αποφασίζει, αλλά ο Γιώργος συμμετέχει. Τον Ιανουάριο έκαναν τις κινήσεις, που έπρεπε, υπάρχει πολύ καλή χημεία. Από την κεφαλή μέχρι τα αποδυτήρια».
Είναι εντυπωσιακό πόσο άλλαξε την ιστορία του ΠΑΟΚ ένας άνθρωπος! «Έχω μιλήσει πάρα πολλές φορές με τον Ιβάν Σαββίδη. Έχει ένα φοβερό προνόμιο. Είναι άνθρωπος, που ακούει ότι του πεις, και μέσα απ΄ όλες τις συζητήσεις, που κάνει με πολύ κόσμο, έχει πάρει το πραγματικό dna του ΠΑΟΚ. Το βλέπεις, είναι πόντιος, είναι τέτοιος χαρακτήρας… Τα ζυγίζει και πράττει. Έχει αλλάξει τον ΠΑΟΚ, αυτό είναι σαφές»
Είναι αυτή η καλύτερη εποχή στην ιστορία του ΠΑΟΚ; «Δεν μπορείς να συγκρίνεις εύκολα τις εποχές. Όπως και τώρα, έτσι και τότε παίζαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο. Τότε, εμείς ήμασταν τρεις κι ο κούκος. Σήμερα ο ΠΑΟΚ είναι αλλιώς. Για την εποχή μας, εκείνη η ομάδα ήταν πολύ ποιοτική, αλλά είχαμε λιγότερες επιλογές. Τότε ως αρχηγός έπρεπε να διαχειριστώ 10-15 προσωπικότητες. Σήμερα το ρόστερ είναι πολύ πλούσιο, άνθρωποι με διαφορετικές κουλτούρες, που θέλουν διαχείριση, αλλά βλέπεις ότι και πάλι η ομάδα είναι οικογένεια. Κι αυτό είναι πιο δύσκολο από τότε, που ήμασταν όλοι Έλληνες»
Μετά το ποδόσφαιρο, αποφάσισες να μπεις στη μάχη της τοπικής αυτοδιοίκησης. Γιατί; «Στο παρελθόν είχα πολλές προτάσεις, για βουλευτές, για την ευρωβουλή, για την περιφέρεια, για το δήμο. Τώρα απλά με έψησε ο Γιώργος ο Ορφανός. Έχω ορισμένα πράγματα στο μυαλό μου. Θέλω να δουλέψω για την πόλη, έχουμε μεγάλα θέματα, όσο μπορώ θέλω να βοηθήσω. Ένα μεγάλο θέμα είναι και το γήπεδο του ΠΑΟΚ. Είναι το όνειρο του Σαββίδη, αλλά και όλων των ΠΑΟΚτσήδων. Θέλω να είμαι εκεί όταν τελειώνει και ανοίγει τις πύλες του. Να το δω πριν φύγω. Κι αν φύγω, στα εγκαίνια θα πετάω πάνω από τη νέα Τούμπα ως δικέφαλος αετός».
Παραδοσιακά κινείσαι σε άλλους πολιτικούς χώρους. Γι΄ αυτό έκανε εντύπωση, που αποφάσισες να συστρατευτείς με τον Γιώργο Ορφανό. «Η σχέση μας με τον Γιώργο είναι προσωπική. Μ΄ αυτό το παιδί, μαζί μεγαλώσαμε, εκεί στους Ακρίτες στις Συκιές, παίζαμε μπάλα μαζί με τον Γιώργο στον “πράσινο μύλο”. Έχουμε τις ίδιες επιθυμίες. Ο Γιώργος είναι άνθρωπος της πόλης, την αγαπάει, έχει ιδέες και θέλει να φτιάξει πράγματα. Με έψησε να είμαι μαζί του. Προέρχομαι από αριστερή οικογένεια, αλλά όταν θέλεις να προσφέρεις, δεν υπάρχει αντίπαλος. Μπορώ να προσφέρω μαζί με δεξιούς, αριστερούς, κεντρώους. Με όλους μπορώ να συνεννοηθώ, εκτός από τους φασίστες. Όλοι μπορούμε να συνεννοηθούμε και πρέπει να το κάνουμε. Γι΄ αυτό φτάσαμε εδώ. Επειδή δεν καθόμαστε να συνεννοηθούμε. Εγώ δεν είμαι πολιτικός, είμαι ένας άνθρωπος, που θέλει να προσφέρει κι αποφάσισα να το κάνω με έναν άνθρωπο, που έχει πιστέψει και αγωνιστεί σ΄ αυτό το στίβο».
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ.

ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

[ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ][[bleft]

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

[ΑΘΛΗΤΙΚΑ][list]

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ][list]

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

[ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ][list]

ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][grids]

ΑΜΥΝΑ

[ΑΜΥΝΑ][bleft]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][grids]