Μήνυμα Δημάρχου Αλμωπίας για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας και πρόσκληση για συμμετοχή στις δράσεις του Δήμου στα πλαίσια του προγράμματος

Όπως κάθε χρόνο από το 2002, έτσι και φέτος, πραγματοποιείται Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου. Αυτή η ευρωπαϊκή πρωτοβουλία ενθαρρύνει τις πόλεις μας να εισαγάγουν και να προωθήσουν μέτρα βιώσιμων μεταφορών και να καλέσουν τους πολίτες να δοκιμάσουν εναλλακτικούς τρόπους μεταφοράς, αντί της χρήσης του αυτοκινήτου.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει θέσει δύο φιλόδοξους στόχους για την αστική κινητικότητα:
• τη σταδιακή κατάργηση των αυτοκινήτων που χρησιμοποιούν συμβατικά καύσιμα στις πόλεις μέχρι το 2050
• την πορεία προς την αστική εφοδιαστική αλυσίδα με μηδενικές εκπομπές στα μεγάλα αστικά κέντρα μέχρι το 2030.
Ο Δήμος μας συγκαταλέγεται στο δίκτυο των πόλεων που δυνητικά θα μπορούν, με την υλοποίηση μόνιμων μέτρων, να εστιάσουν στη διαχείριση της κινητικότητας, την προσβασιμότητα και τις νέες ή βελτιωμένες υποδομές ποδηλάτου.
Στα άμεσα σχέδιά μας είναι η πεζοδρόμηση μεγάλου τμήματος του ιστορικού κέντρου της Αριδαίας, με ταυτόχρονη εξασφάλιση της προσβασιμότητας σε άτομα με κινητικά προβλήματα και δυσκολίες μετακίνησης.
Επίσης πρόθεσή μας είναι η δημιουργία ασφαλών ποδηλατοδρόμων από και προς τους γειτονικούς στην Αριδαία οικισμούς, με προτεραιότητα τον οικισμό της Υδραίας.
Η πρόσκληση για δράση της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ το 2019 είναι: Ας περπατήσουμε όλοι μαζί! Αυτή φέρνει στο προσκήνιο το φετινό θέμα “Ασφαλές περπάτημα & ποδηλασία” και αναδεικνύει σαφώς έναν τρόπο μεταφοράς που πολύ συχνά υποτιμάται: το περπάτημα.
Στα πλαίσια της πρόκλησης αυτής, ο Δήμος μας διοργανώνει τον 1ο Αλμωπαίο Ποδηλατικό γύρο την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου και ώρα 10:30 το πρωί. Παράλληλα καλούμε όλους τους μικρούς μας δημότες να ζωγραφίσουν την πόλη που ονειρεύονται, την ίδια ώρα στις κεντρικές πλατείες της πόλης μας.
Η εβδομάδα κορυφώνεται με την Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο η οποία συμπίπτει με τις παραπάνω εκδηλώσεις και κατά την οποία το κέντρο της πόλης θα παραμείνει κλειστό για τα αυτοκίνητα.
Εύχομαι η πόλη της Αριδαίας να γίνει γρήγορα, ανθρώπινη και φιλική πάνω απ' όλα για τους κατοίκους της και έπειτα για τους επισκέπτες της!

Με εκτίμηση,
Ο Δήμαρχος Αλμωπίας
Χρήστος Μπάτσης
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ.

ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

[ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ][[bleft]

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

[ΑΘΛΗΤΙΚΑ][list]

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ][list]

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

[ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ][list]

ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][grids]

ΑΜΥΝΑ

[ΑΜΥΝΑ][bleft]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][grids]