ΟΡΙΣΤΕ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ : Συνελήφθη Ιερέας γιατί κοινώνησε πιστούς σε χωριό της Εύβοιας

Η κατάσταση έχει αρχίσει και ξεφεύγει και θυμίζει χιτλερικό ή σταλινικό καθεστώς, ακόμα χειρότερα θυμίζει Οθωμανική τυραννία.

Στη σύλληψη ενός ιερέα σε χωριό του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων προχώρησε σήμερα, Κυριακή, η Αστυνομία.
Η σύλληψη έγινε μετά από καταγγελία ότι ο παπάς άνοιξε την εκκλησία και πρόσφερε τη Θεία Κοινωνία σε μερικούς πιστούς παραβιάζοντας το σχετικό περιοριστικό μέτρο για την εξάπλωση του κορωνοϊού.
Η καταγγελία έγινε από πολίτη στην τηλεφωνική γραμμή εκτάκτου ανάγκης 112. Ο ιερέας συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Διρφύων Μεσσαπίων.
Αίσχος Αίσχος Αισχος;
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

17 σχόλια :

  1. Αν ειναι δυνατον θεωρειτε οτι θα επετρεπε ο Κυριος να κολησουμε κορονοιο τοτε γιατι εκανε τοσα θαυματα και σε καθε δυσκολη στιγμη λεμε Χριστε μου βοηθεσε μου και τωρα δεν τον εχουμε αναγκη ειναι δυνατον να μην ειμαστε κοντα στο Χριστο τοτε ποιος θα μας βοηθησει σε αυτες τις προκλησεις γιατι αν δεν κοινωναμε η οργη του Θεου θα ερθει κατα πανω μας για αυτο συμβαινουν ολα αυτα ξυπνηστε δεν εχει κανενας δικαιωμα να στερει την ελευθερια του πολιτη ποσο μαλλον να μην εκκλησιαζεται πρεπει να μετανοησουμε γιατι μετανοια χωρις θεια κοινωνια δεν υπαρχει πιστη λοιπον και αφηστε τα χαζα γιατι με την αποχη απο την εκκλησια ενα ειναι σιγουρο καταπολεμανε το χριστιανισμο για αυτο εχουμε ξενους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τη χαχανιζεις εσύ θα δώσετε λόγο στον Θεό εσείς που κοροιδευετε με την θρησκεία θα έρθει γρήγορα η σειρά σας

      Διαγραφή
  2. Όχι να μην τους περάσει την πατρίδα την πούλησαν την θρησκεία και την οικογένειά μην τους αφήσετε στο χέρι μας είναι. Υπομονή και προσευχή!!!!κουράγιο και δύναμη!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κύριε Χειλαδάκη, Θα έπρεπε να ντρέπεστε για το άρθρο σας. Ορθώς συνελήφθη ο ιερέας, εφόσον προέβη σε απαγορευμένη και επικίνδυνη πράξη για τη δημόσια υγεία. Και εσείς, όχι μόνο επικροτείτε τη συγκεκριμένη πράξη, αλλά ουσιαστικά εμμέσως παροτρύνετε τους φανατικούς θρησκευομένους να επαναστατήσουν. Λυπάμαι που αυτοαποκαλείστε "δημοσιογράφος".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. isaste gia ta panigiria den ntrepeste ree mpravo sto papa pou ekane to kathiko toy!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λυπάμαι πολύ που το λέω αλλά η στάση της εκκλησίας γενικότερα έχει περισσότερο χαρακτηριστικά μιας ανασφαλούς συμπεριφοράς παρά ανώτερων ανθρώπων που μπορούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Εγώ σαν Χριστιανή νιώθω ότι ο Θεός βρίσκεται κοντά μου όποτε και όπου νιώθω την ανάγκη να έρθω κοντά του. Αυτό άλλωστε δεν είναι ένα από τα διδάγματά Του? Δεν καταλαβαίνω αυτή την επικίνδυνη και μανιώδη συμπεριφορά να αποδείξουν τί ακριβώς? Καλλιεργείται μια σχέση αρρωστημένης εξάρτησης πια. Εγώ θα περίμενα από τους ιερείς να είναι οι εμψυχωτές μας, να μας δείξουν πώς ακόμη και από τους 4 τοίχους του σπιτιού μας μπορούμε να αντλούμε δύναμη, να παίρνουμε φώτιση και να ελπίζουμε στην βοήθειά Του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απαντήσεις
    1. Δηλαδή τώρα εσύ είσαι καλός χριστιανός μέ τον τρόπο πού αντιδράς κρυμμένος στην ανωνυμία σου?

      Διαγραφή
  7. Ξέρει τί κανει ο παπας.Τους κοινωνεί, να αρρωστήσουν, να πεθάνουν και να τα οικονομισει από τις κηδείες. Κανένας λόγος του θεού, το πως θα γεμίσει το παγκάρι είναι όλοι τους. Παραβιάζουν τους νόμους λες και έχουν καμία εξουσία. Ντροπή και αίσχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όλα καλά, αλλά όχι και να τον συλλάβουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Νά δούμε από που θα ζητήσουμε βοήθεια όταν οί Ιατροί δεν θα μπορούν να κάνουν κάτι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τελικά, τροχός είναι και γυρίζει. Κάποτε κυνηγούσαν τους παλαιοημερολογίτες διότι εκτελούσαν το καθήκον τους, τους ιερείς τους έβγαζαν τα ράσα τους ξύριζαν τους έβαζαν φυλακή κλπ κλπ.
    Ο σκοπός μου δεν είναι να φέρω διχόνοια, αλλά να πω την σκέψη μου που τόσα χρόνια με προβλημάτιζε... μήπως ήρθε καιρός να φέρουν την ενώσει της Εκκλησία μας (για την Αγάπη του Χριστού) «Αγαπήσωμεν αλλήλους, ίνα εν ομονοία ομολογήσωμεν» δεν εύχεται η εκκλησία μας σε κάθε Λειτουργία??
    Ποια ομόνοια, ποια Αγάπη, ποια ομολογία??? Που είναι όλα αυτά???

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ.

ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

[ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ][[bleft]

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

[ΑΘΛΗΤΙΚΑ][list]

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ][list]

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

[ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ][list]

ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][grids]

ΑΜΥΝΑ

[ΑΜΥΝΑ][bleft]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][grids]