"Κατασκευάζοντας ένα αποτελεσματικό κοκτέιλ Molotov" - Ελεύθερα πληροφορίες στο internet (video)

Παρότι η κατασκευή και κατοχή μολότοφ είναι αξιόποινη και εμπίπτει στις ποινικές διατάξεις για τις εκρηκτικές ύλες (αδίκημα κακουργηματικού χαρακτήρα), στο διαδίκτυο μπορεί να βρει κανείς πάρα πολλές πληροφορίες για το πώς μπορεί να φτιάξει μια τέτοια «βόμβα».
Υπάρχουν μάλιστα και σχετικά video στο youtube που έχουν αναρτήσει χρήστες της υπηρεσίας και τα οποία έχουν δεχτεί χιλιάδες επισκέπτες.
Η διαδικασία, όπως θα δείτε στα video είναι πολύ εύκολη, αλλά ταυτόχρονα πολύ επικίνδυνη, καθώς χρησιμοποιούνται πολύ εύφλεκτα υλικά.
Τα video προφανώς και δεν είναι «εκπαιδευτικού» χαρακτήρα, είναι όμως απορίας άξιον, πως υπάρχουν και είναι δεδομένο πως ακόμη και ανήλικοι έχουν πρόσβαση σε αυτά.
Οι αρμόδιες αρχές θα έπρεπε να είχαν μεριμνήσει, ώστε ειδικά το διαδικτυακό περιεχόμενο που προέρχεται από Ελλάδα, να έχει απαγορευτεί. Άλλωστε, υπάρχει και video όπως θα δείτε, στο οποίο εμφανίζονται μαθητές να χρησιμοποιούν μια μολότοφ, σε άγνωστο σημείο και ίσως σε αυλή σχολείου.
Δείτε τι «αλιεύσαμε» από το διαδίκτυο, ψάχνοντας μόλις λίγα δευτερόλεπτα:




πηγη

Κοκτέιλ Μολοτοφ:

Αποτελείται από γυάλινη φιάλη γεμάτη κατά ένα μέρος με εύφλεκτο υγρό, το στόμιο της οποίας κλείνεται με ύφασμα. Συνήθως μια φιάλη χωρητικότητας ενός λίτρου γεμίζεται με δύο τρίτα πετρέλαιο και ένα τρίτο λάδι. Έπειτα κατασκευάζεται ένα φιτίλι από ένα κουρέλι μουσκεμένο σε βενζίνη και μετά εμπήγνυται στο στόμιο της φιάλης. Η φιάλη πωματίζεται με φελλό και το φιτίλι ανάβεται. Μετά η φιάλη εκτοξεύεται και, όταν σπάσει με την πρόσκρουσή της, ξεσπά σε φλόγες[1], προσθέτοντας στο μείγμα 1 ή 2 (το πολύ) ταμπλέτες ναφθαλίνης έχουμε 1 με 1,5 μέτρο μεγαλύτερη φλόγα (σε ύψος). 

Ιστορία



Η ευκολία κατασκευής και χρήσης της ανακαλύφτηκε από παλιά. Γνωστά παρόμοια όπλα είναι το υγρό πυρ στην εποχή του Βυζαντίου, καθώς και άλλες παρεμφερείς κατασκευές βολής.

Αναφορές χρήσης στην σύγχρονη εποχή έχουμε τον καιρό του εμφύλιου πολέμου το 1918-1922 στη Ρωσία και αργότερα, στον εμφύλιο πόλεμο της Ισπανίας το 1936-1938. Η σημερινή της ονομασία είναι όμως μεταγενέστερη.



Η ονομασία της προέρχεται από τον Σοβιετικό υπουργό Εξωτερικών επί διακυβέρνησης Στάλιν, τον Βιατσεσλάβ Μιχαήλοβιτς Μολότοφ(Вячеслав Михайлович Молотов). Κατά τη διάρκεια της επίθεσης του Κόκκινου Στρατού εναντίον των Φινλανδών το Νοέμβριο του 1939, ο Μολότοφ σε ραδιοφωνικό του μήνυμα προς τον σοβιετικό λαό υποστήριξε πως η χώρα του δεν έριχνε βόμβες, αλλά «πανέρια» με τρόφιμα στους πεινασμένους Φινλανδούς. Τότε οι Φινλανδοί ονόμασαν ειρωνικά τις βόμβες αυτές «βόμβες πικ-νικ του Μολότοφ» και ως αντίδραση χρησιμοποίησαν εμπρηστικές φιάλες κατά των σοβιετικών αρμάτων, ονομάζοντές τις, επίσης ειρωνικά, «κοκτέιλ Μολότοφ».


wikipedia.org
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ.

ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

[ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ][[bleft]

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

[ΑΘΛΗΤΙΚΑ][list]

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ][list]

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

[ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ][list]

ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][grids]

ΑΜΥΝΑ

[ΑΜΥΝΑ][bleft]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][grids]