ΟΤΑΝ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΥΤΗ ΣΟΥ... ...ΣΟΥ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΗΜΑΡΧΕ


ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΙΑ....    ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΘΥΜΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΤΑ ΚΑΤΩΘΙ:

1.  ΟΤΑΝ ΑΝΦΕΡΩΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΜΩΠΙΑΣ, ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΟ PELLAin ΕΙΧΑΜΕ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΩΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΘΕΣΗ! ΝΑ ΘΥΜΗΣΟΥΜΕ ... ΔΕΝ ΕΊΜΑΣΤΕ ΜΑΓΟΙ

2. ΠΡΩΤΟΙ ΕΙΧΑΜΕ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΧΥΤΑ ΚΑΙ ΟΤΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ  ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΑΓΟΙ ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΠΕΚΡΥΠΤΕΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ

3. ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΟ PELLAin ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΧΑΜΕ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΣΕ ΠΡΟΒΛΉΜΑΤΑ συμπεριφοράς σου απέναντι στου συμβούλους σου. Και πάλι δεν είμαστε μάγοι αλλά επιβεβαιωθήκαμε!

4. Πρώτοι επίσης μιλήσαμε για τα εξαπτέρυγα σου στο δημ.συμβούλιο, και πάλι επιβεβαιωθήκαμε με τις στηρίξεις σε κρίσιμες ψηφοφορίες!

5. Πρώτοι τονίσαμε  την παντελή απουσία πολιτικής για το μέλλον του δήμου. Πάλι επιβεβαιωθήκαμε. Και πάλι είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι δεν είμαστε μάγοι.

6. Πρώτοι εντοπίσαμε εσωτερικές φυγόκεντρες τάσεις λόγω της αυταρχικής συμπεριφοράς σου. Και πάλι τονίζουμε ότι δεν είμαστε μάγοι.

7.  Πρώτοι δημοσιεύσαμε την επιστολή παραίτησης του Δημ.Βέσκου από τη Δημ.Επιχ. Λουτρών και ενώ τα παπαγαλάκια σου ανέφεραν ότι είναι "σύνηθες", διαχωρίσαμε τα "συνήθη" τα δικά σου από των υπολοίπων συμβούλων σου και επιβεβαιωθήκαμε και πάλι !

8. Πρώτοι αναφέραμε ότι επίκειται δίκαιη αποστασιοποίηση  και άλλων συμβούλων σου από τη συνεχιζόμενη αδιέξοδη πολιτική σου και πάλι επιβεβαιωθήκαμε!!!

9. Πρώτοι αναφέραμε τους κινδύνους με δική σου ευθύνη κατά την ψηφοφορία να παρεκτραπούν ολοσχερώς οι διαδικασίες και πάλι επιβεβαιωθήκαμε!!!

10. Τονίσαμε με τις διαρκείς εμμονές ότι υπάρχει κίνδυνος να  χαθεί πολύτιμος χρόνος για να εγκριθούν τα προνοιακά επιδόματα, ....   ...και πάλι επιβεβαιωθήκαμε!!

11. Επιμένουμε ότι η διαδικασία για την θέση του Προέδρου του Δημ.Συμβ. είναι πέρα για πέρα λάθος να στηρίζεται σε μία απόφαση της αποκεντρωμένης ...   και πάλι θα ανακαλύψεις ετεροχρονισμένα ότι είσαι λάθος!!!  Διότι ο κανονισμός είναι πάνω από τις επιμέρους αποφάσεις και στο τέλος Απριλίου που θα έχουμε απόφαση της προσφυγής του Απ. Ουργαντζόγλου, εναντίον της δικής σου εμμονής, από τον πρώτο σε ψήφους δικό σου σύμβουλο!!!!.....      είσαι λάθος

12. Πήρες πρόωρα την λαϊκή αγορά από την ιστορική της θέση που είναι το κέντρο και καταδίκασες την τοπική αγορά σε μαρασμό και συρρίκνωση. Και ενώ δε φτάνει αυτό δίνεις διαβεβαίωση ότι θα επανέλθει πριν το Πάσχα, αλλά ποιος μπορεί να το ελπίζει πλέον.

ΛΑΘΗ
ΛΑΘΗ
ΛΑΘΗ

...και τι κάνεις για όλα αυτά... απλά δίνεις όπως συνηθίζεις, μια συνέντευξη (ο Θεός να την πει συνέντευξη) και ρίχνεις το φταίξιμο στο Δημήτρη Πασόη, τον προηγούμενο δήμαρχο Αλμωπίας και όχι μόνο! Για την ταμπακιέρα όμως τίποτε.

ΕΛΕΟΣ!
ΑΙΔΩΣ ΑΛΜΩΠΙΕΙΣ!

Να τελειώνουμε με την κοροϊδία! Η υπομονή του κόσμου εξαντλήθηκε.

Για να μην μας πεις ότι είμαστε και μονόπλευροι στην ενημέρωση, παρακάτω παραθέτουμε την δήθεν συνέντευξη σου με τις παιδικές δικαιολογίες και την επίρριψη των ευθυνών για την μη καταβολή του προνοιακών επιδομάτων σε άλλους, όπως επίσης και για την μη έγκαιρη προετοιμασία για τη νέα αρδευτική περίοδο.
Αν συνεχίσεις σε αυτό το "βιολί", μη σου φανεί περίεργο αν ένα ωραίο πρωινό και ενώ θα έχεις επιστρέψει από την πρωινή σου σουηδική γυμναστική θα συναντήσεις αγρότες να "ανυπομονούν να σε "συναντήσουν"!!!



ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ  ΤΥΠΟΥ  ΔΗΜΑΡΧΟΥ  ΑΛΜΩΠΙΑΣ  ΣΧΕΤΙΚΑ   ΜΕ   ΤΗ  ΜΗ  ΕΚΛΟΓΗ  ΜΕΛΩΝ   ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ  ΚΑΙ   ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ

 ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣː  
Παρακολουθούμε εδώ και αρκετό καιρό μια διαδικασία που θα οδηγούσε σε εκλογή προέδρου, αλλά και μελλών οικονομικής επιτροπής και  επιτροπής ποιότητα ζωής --σύμφωνα με τον Καλλικράτη—για το δεύτερο μισό της θητείας. Παρακολουθούμε και μια συμπεριφορά ανθρώπων που αρνούνται να δεχθούν τη νομιμότητα, δηλ. τις αποφάσεις της αποκεντρωμένης διοίκησης, επειδή θεωρούν πως οι ίδιοι είναι ο νόμος, οι ίδιοι  αποφασίζουν να ρυθμίσουν τις τύχες της δημοτικής αρχής, του δημοτικού συμβουλίου, αλλά και της τοπικής κοινωνίας.
  Έτσι λοιπόν η πρώτη Κυριακή που οδήγησε—σύμφωνα με την αποκεντρωμένη—σε εκλογή προεδρείου αμφισβητείται από αρκετούς, κυρίως, μέρος της αντιπολίτευσης. Θεωρούν ότι μπορούν να μας θυμίσουν εποχές του Λουδοβίκου, όπου είχε πει, ότι το κράτος είμαι εγώ. Τέτοιες συμπεριφορές στερούνται δημοκρατικού ήθους,  νομιμότητας, δεν έχουν και το λαϊκό έρεισμα. Έχουμε  αντιδράσεις πολιτών που  δεν κατανοούν. Αρνούνται κάποιοι να μπουν στην διαπαραταξιακή  διαδικασία, που επιβάλλει ο Καλλικράτης, εκμεταλλευόμενοι συνθήκες που επικρατούν αυτή τη στιγμή.  Είχα πει ότι, στη δεύτερη ψηφοφορία  πάμε με επιφύλαξη  επειδή από την αποκεντρωμένη διοίκηση μου είπαν—πριν την έγκριση ή την απόρριψη  της διαδικασίας της πρώτης Κυριακής—να περιμένουμε την απόφαση. Αυτό ενώ στην αρχή το δέχθηκε η αντιπολίτευση, βγαίνοντας στη συνέχεια στους διαδρόμους  επικράτησαν υπόγειες διαδρομές  και συμπεριφορές που οδήγησαν στην εκλογική διαδικασία της δεύτερης Κυριακής. Συμμετείχαμε με επιφύλαξη τη δεύτερη Κυριακή,  αλλά  στη συνέχεια, η υπηρεσία που ελέγχει τη νομιμότητα των αποφάσεων των δημοτικών συμβουλίων ακύρωσε τη διαδικασία και  έκρινε πως υπάρχει εκλογή προεδρείου και στη συνέχεια ακύρωσε τις επιτροπές οι οποίες έχουν εκλεγεί με βάση τη προεδρεία του πλειοψηφούντος συμβούλου.
 Σήμερα ξαναήρθαμε για να βγάλουμε επιτροπές, σύμφωνα με το νόμο, κάποιοι όμως απουσίαζαν και θα πρέπει να δώσουν λόγο στην κοινωνία η οποία δεν μπορεί να μπει στη λογική αυτών των παιχνιδιών.  Θα πρέπει να  απαντήσουν γιατί τα προνοιακά  επιδόματα  καθυστερούν, γιατί η αρδευτική περίοδος δεν οργανώθηκε  με αποτέλεσμα να πάει πίσω η αγροτική οικονομία,   και γενικά οι πολίτες είναι όμηροι αυτής της διαδικασίας. Δε δέχομαι παιχνίδια  και δε θα υποκύψω σε καμιά διαδικασία εκβιασμού εξ αιτίας αυτών των συνθηκών.
 Υπάρχουν ανοικτά ζητήματα από την εποχή του κ. Πασόη, ο οποίος πρέπει να λογοδοτήσειː γιατί δεν έχει κλείσει τις σχολικές επιτροπές, γιατί δεν έχει πληρώσει το ΦΟ.Σ.Δ.Α , άλλα είχε αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο και άλλα εισέπραττε από τους αγρότες, έκανε ατασθαλίες στους παιδικούς σταθμούς. Έτσι λοιπόν είναι ευκαιρία γι αυτόν να αναστείλει όλη τη διαδικασία. Είναι μια αφερέγγυα αντιπολίτευση η οποία συμπεριφέρεται με έναν τρόπο που δεν τιμά κανένα, ούτε τους πολίτες που την εξέλεξαν. Η σημερινή διαδικασία, άσχετα  με το αν δεν ήταν παρόντες όλοι οι δικοί μας, θα έπρεπε να τελεσφορήσει διαπαραταξιακά γιατί έτσι προβλέπει ο Καλλικράτης. Το πιο σημαντικό, σήμερα, είναι η απουσία της αντιπολίτευσης, γιατί όφειλε να είναι για να σχηματίσουμε τις επιτροπές, είμαστε υπόλογοι απέναντι στην κοινωνία επειδή δε θα προχωρήσουν τα έργα. Συνθήκες εκβιασμού δεν μπορούν να επικρατήσουν τη δεδομένη στιγμή.
 Καλώ για ύστατη ,πλέον, φορά όλους αυτούς που εμπλέκονται στη διαδικασία να ανταποκριθούν την επόμενη Κυριακή.  Εάν δεν υπάρξει απαρτία, και την επόμενη φορά, θα καταλήξει στη γνωστή διαδικασία από τον Καλλικράτη, δηλ. της τοποθέτησης μελών οικονομικής επιτροπής και επιτροπής ποιότητα ζωής αναλογικά από τους συνδυασμούς.

ΕΡΩΤΗΣΗː  
Η αντιπολίτευση και οι τέσσερις του συνδυασμού σας επικαλούνται ότι, ο κ. Φραγκεσκάκης ( γενικός γραμματέας) είπε ότι η διαδικασία πρέπει να ακολουθήσει και ότι η εγκύκλιος δεν μπορεί να είναι ανώτερη του νόμου. Ο κύριος Φραγκεσκάκης άλλα είπε σε σας και άλλα στην αντιπολίτευση;

 ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥː
 Μίλησα με τον Φραγκεσκάκη και συμφωνήσαμε με την αντιπολίτευση να περιμένουμε μια μέρα ώστε να βγει η απόφαση. Δε θα συζητήσουμε για τη δεύτερη Κυριακή αλλά αυτό που συμβαίνει τώρα, δηλ. την αντιπολίτευση με τα παιχνίδια της και δεν ξέρω ποιον θα εξυπηρετήσει. Τα ζητήματα του δήμου πάνε πίσω με τη μη συγκρότηση επιτροπών που καθημερινά παλεύουμε για να σταθούμε. Εγώ έχω το λόγο, από την αντιπολίτευση υπάρχει ο αντίλογος; Να αγνοήσουμε τις αποφάσεις της περιφέρειας  και να εφαρμόσουμε δικό μας νόμο; Εάν η απόφαση έλεγε ότι ακολουθήθηκε η διαδικασία σωστά εγώ δεν είχα λόγο να μη δεχθώ. Εγώ ως δήμαρχος εκφράζω τη νομιμότητα και οφείλω να ακολουθώ τις αποφάσεις, και μάλιστα όλοι, δεν μπορεί ο καθένας να θέτει δικούς του νόμους όπως τον συμφέρει. Οφείλουμε να τηρήσουμε την νομιμότητα και θα την τηρήσουμε μέχρι το τέλος. ΄Έχουμε απόφαση, υπογεγραμμένη,  από τον  κ.Φραγκεσκάκη, η απόφαση έχει βγει σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία

ΕΡΩΤΗΣΗː
 Μιλήσατε για εκβιασμούς, αυτό έχει σχέση με την κατανομή αξιωμάτων;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥː  
Αυτή την ώρα δε θα υπεισέλθω σ αυτή τη διαδικασία. Αυτή την ώρα και μόνοι μας δε συγκροτούμε επιτροπές. Ο Καλλικράτης λέει,  τέσσερις από την πλειοψηφία και δύο από την αντιπολίτευση. Επιβάλλεται η αντιπολίτευση να συμμετέχει. Ο κύριος  Πασόης και στη δική του θητεία όταν δε λειτουργούσε η οικονομική επιτροπή μετέφερε ζητήματα στο δημοτικό συμβούλιο

ΕΡΩΤΗΣΗː 
Δήμαρχε  ήσασταν ενήμερος ότι και δημοτικοί σύμβουλοι της δικής σας παράταξης θα απουσιάσουν σήμερα ;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥː 
Ο καθένας έχει ψηφιστεί  για να λειτουργεί προς όφελος του κόσμου. Ο καθένας πρέπει να δώσει λόγο στην κοινωνία για όλες τις καθυστερήσεις που προκύπτουν. Το πιο βασικό αυτό με τα προνοιακά επιδόματα που δεν μπορούν να δοθούν. Αυτή την ώρα πίσω από το παραβάν δεν μπορούν να παίζουν παιχνίδια, θα μπορούσαν στο δημοτικό συμβούλιο να εκφράσουν τις διαφορετικές απόψεις τους.

ΕΡΩΤΗΣΗː
 Έχετε έρθει σε επαφή με τους 4

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥː
Έχω κάνει τα πάντα με όλους, και τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης, από εκεί και πέρα ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Θα έρθει η ώρα ο καθένας να αναπτύξει τις θέσεις και τις απόψεις του, εγώ δεν μπορώ να πω για τους άλλους.



  

Μείνετε συντονισμένοι στο PELLAin και σας υποσχόμαστε η αλήθεια ότι θα λάμψει!



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Το μυαλό του και μια λίρα είναι γελασμενος αν νομίζει οτι μας κοροϊδεύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΗΜΕΡΑ ΣΚΕΦΤΟΤΑΝ ΠΩΣ ΘΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΣΗΜΑΊΑ ΤΩΝ ΠΡΟΜΆΧΩΝ ΠΟΥ ΜΥΑΛΌ ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΗΛΑΔΗ 11.08 ΥΠΟΝΟΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΩΣ ΛΙΜΟΚΟΝΤΟΡΟΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ.

ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

[ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ][[bleft]

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

[ΑΘΛΗΤΙΚΑ][list]

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ][list]

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

[ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ][list]

ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][grids]

ΑΜΥΝΑ

[ΑΜΥΝΑ][bleft]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][grids]