Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΑΦΡΑΜΠΟΛΙΤΩΝ ΣΚΥΔΡΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ» ΣΤΗΝ ΑΝΘΟΕΚΘΕΣΗ ΣΚΥΔΡΑΣ

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΑΦΡΑΜΠΟΛΙΤΩΝ ΣΚΥΔΡΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ» με έδρα την Σκύδρα ιδρύθηκε το έτος 2008 και αριθμεί πάνω από 130 μέλη με σκοπό την διαφύλαξη, προαγωγή της ιστορίας τους καθώς και τα ήθη και έθιμα των Σαφραμπολιτών και γενικά των Μικρασιατών ,την συμβολή του Συλλόγου μας στην πνευματική, πολιτιστική και κοινωνική ζωή των κατοίκων του δήμου μας και γενικότερα του Νομού Πέλλλας.

33 οικογένειες Σαφραμπολιτών εγκαταστάθηκαν στην Σκύδρα το 1922 και συγκεκριμένα στον οικισμό Άνω Λιποχωρίου Σκύδρας. Εκεί στην αλησμόνητη πατρίδα τους είχαν την εκκλησία του Αγίου Στεφάνου που σήμερα λειτουργεί ως τζαμί και με την εγκατάστασή τους στην Σκύδρα πρώτοι ξεκίνησαν την ανέγερση του ναού του Αγίου Στεφάνου Σκύδρας ,γιατί η πίστη τους στον Θεό ήταν ότι πολυτιμότερο έφεραν μαζί τους. Καλλιεργούσαν στην αγαπημένη τους Σαφράμπολη το σαφράν το γνωστό φυτό με τις θαυματουργές ιδιότητες που έδωσε το όνομα του στην πόλη και στους κατοίκους της. Οι Σαφραμπολίτες με τον ερχομό τους στην μητέρα πατρίδα δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν την καλλιέργεια του σαφράν και ξεκίνησαν την εκτροφή του μεταξοσκώληκα.

Προιόντα του σαφράν θα υπάρχουν στο περίπτερο του Συλλόγου μας στην 2η ανθοέκθεση του δήμου Σκύδρας που θα πραγματοποιηθεί από 24/4/2017 έως 30/4/2017 στην πλατεία Σαφραμπόλεως .Στους επισκέπτες της ανθοέκθεσης θα προσφερθούν προιόντα του σαφράν.


ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΟΚΚΙΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ.

ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

[ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ][[bleft]

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

[ΑΘΛΗΤΙΚΑ][list]

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ][list]

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

[ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ][list]

ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][grids]

ΑΜΥΝΑ

[ΑΜΥΝΑ][bleft]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][grids]