Ε.Ε.: Επιπλέον 10.000 τόνοι ροδάκινα για απόσυρση

Συζητήθηκε την Πέμπτη (24/8) στην ειδική επιτροπή της Κομισιόν το αίτημα που είχαν καταθέσει οι αντιπρόσωποι των ροδακινοπαραγωγών από την Ισπανία, την Ιταλία και τη Γαλλία, μέλη του AREFLH (Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος Περιφερειών Παραγωγών Φρούτων και Οπωροκηπευτικών) κατά τη διάρκεια της οποίας ζήτησαν να αυξηθούν οι ποσότητες απόσυρσης ροδάκινων και νεκταρινιών από την αγορά για να μειωθούν τα διαθέσιμα αποθέματα. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγροΤύπου, η επιτροπή δέχτηκε να αυξήσει τις ποσότητες ροδάκινων για Ισπανία, Ιταλία και Ελλάδα, κατά 19.550 τόνους. Από αυτή την ποσότητα για την Ελλάδα αντιστοιχούν περίπου 10.000 τόνοι. Η απόφαση θα ισχύσει από την ημερομηνία που είχε κατατεθεί το αίτημα, δηλαδή από τις 3 Αυγούστου 2017. Η συγκεκριμένη απόφαση θα δημοσιευθεί το επόμενο χρονικό διάστημα στην επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ.

Την απόφαση για αύξηση στις ποσότητες απόσυρσης ροδάκινων και νεκταρινιών από την αγορά την πήραν τα μέλη του AREFLH κατά την σύσκεψη που έγινε στις αρχές Αυγούστου, παρουσία της Συμβούλου Γεωργίας της Καταλονίας, κυρίας Meritxell Serret i Aleu και της κυρίας Simona Caselli, προέδρου του AREFLH. Αντιπρόσωποι επαγγελματικών οργανώσεων είχαν τη δυνατότητα να εξηγήσουν στους ανθρώπους της Κομισιόν για την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουν.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε λίγες μέρες μετά την επιστολή που έστειλε το AREFLH στον Ευρωπαίο Επίτροπο Γεωργίας και στη Γενική Διεύθυνση Γεωργίας. Στην επιστολή η πρόεδρος του AREFLH ζήτησε από την Κομισιόν να λάβει μέτρα για την κρίσιμη κατάσταση που βρίσκεται ο τομέας του ροδάκινου και του νεκταρινιού στις τέσσερις κύριες χώρες παραγωγής και ζήτησε έκτακτα μέτρα στήριξης για να επαναφέρουν σε ισορροπία την αγορά.
Υπενθυμίζουμε ότι οι ποσότητες αυτές θα προστεθούν στους ήδη 5.355 τόνους που δικαιούται να αποσύρει η χώρα μας.
Σταύρος Παϊσιάδης
info@agrotypos.gr

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ.

ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

[ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ][[bleft]

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

[ΑΘΛΗΤΙΚΑ][list]

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ][list]

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

[ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ][list]

ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][grids]

ΑΜΥΝΑ

[ΑΜΥΝΑ][bleft]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][grids]