H UoP Racing του Πανεπιστημίου Πατρών παρουσίασε τα δύο νέα της μονοθέσια (pics)

Με επιτυχία έγινε η παρουσίαση των δυο καινούριων μονοθέσιων οχημάτων που έχουν κατασκευάσει οι φοιτητές της ομάδας Formula Student “UoP Racing” του Εργαστηρίου Συστημάτων Παραγωγής και Αυτοματισμού του Πανεπιστημίου της Πάτρας.
Η εκδήλωση έγινε το πρωί της Παρασκευής 16 Μαρτίου, στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών στην Αθήνα. Εδώ και μια εξαετία το Εργαστήριο υλοποιεί μια πρωτοποριακή προσπάθεια δημιουργίας ηλεκτροκίνητων μονοθέσιων, υψηλών επιδόσεων, σχεδιασμένων και κατασκευασμένων αποκλειστικά από προπτυχιακούς φοιτητές.
Η τάση που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια η αυτοκινητοβιομηχανία για την ηλεκτροκίνηση οδηγεί πλέον σε αυξημένη ζήτηση για νέους μηχανικούς με εξειδίκευση στο σχεδιασμό και την κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων.
Η ομάδα Formula Student “UoP Racing” του Εργαστηρίου Συστημάτων Παραγωγής κι Αυτοματισμού του Πανεπιστημίου της Πάτρας έχει επιτύχει σημαντικές πρωτιές και διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς, ενώ όλα αυτά τα χρόνια από την στιγμή της ίδρυσής της έχουν συμμετάσχει σε αυτήν γύρω στους 200 φοιτητές.


H UoP Racing του Πανεπιστημίου Πατρών παρουσίασε τα δύο νέα της μονοθέσια (pics) H UoP Racing του Πανεπιστημίου Πατρών παρουσίασε τα δύο νέα της μονοθέσια (pics)
Οι διαγωνισμοί Formula Student απευθύνονται σε φοιτητές πολυτεχνικών σχολών, και ο σκοπός είναι ο σχεδιασμός και κατασκευή μονοθεσίων, λειτουργώντας ως κατηγορία υπό κλίμακα της Formula 1.
Δεν περιέχουν μόνο αγωνιστικό κομμάτι, αλλά και "στατικό", κατά το οποίο η ομάδα βαθμολογείται στο σχεδιασμό και τη κατασκευή του μονοθέσιου, το κόστος του, καθώς και την ικανότητα να παρουσιάσει ένα ικανοποιητικό επιχειρηματικό πλάνο για την παραγωγή του.
Κύριος στόχος της προσπάθειας αυτής είναι η καινοτόμος έρευνα, αλλά κυρίως η μάθηση μέσα από την πράξη. Με τον τρόπο αυτό δίνεται ευκαιρία στα μέλη να γνωρίσουν σε βάθος το αντικείμενο ενασχόλησής τους, αποκτώντας άμεση/έμπρακτη επαφή με ένα ευρύ φάσμα της επιστήμης, συμπληρώνοντας την θεωρητική γνώση τους, και αναπτύσσοντας νέες ιδέες.

H UoP Racing του Πανεπιστημίου Πατρών παρουσίασε τα δύο νέα της μονοθέσια (pics)
patrasevents.gr
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ.

ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

[ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ][[bleft]

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

[ΑΘΛΗΤΙΚΑ][list]

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ][list]

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

[ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ][list]

ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][grids]

ΑΜΥΝΑ

[ΑΜΥΝΑ][bleft]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][grids]