Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Ετήσια Γενική Τακτική Συνέλευση 50 και πλέον συνέδρων από τις 27 Λέσχες της Ελλάδος και Κύπρου της Π.Ο.Ε.Δ.

Με την συμμετοχή 50 και πλέον συνέδρων από τις 27 Λέσχες της Ελλάδος και Κύπρου της Π.Ο.Ε.Δ. με έδρα την Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Ετήσια Γενική Τακτική Συνέλευση, την Κυριακή 22 Απριλίου 2018, στην αίθουσα τιμών της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης.
Μετά το καλωσόρισμα των συνέδρων από τον Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας Μελαχροινό Κωνσταντίνο και την βεβαίωση των παρόντων Λεσχών, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σχης Γεωργάκης Δημήτριος με τον χαιρετισμό του και πριν αρχίσουν τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης αναφέρθηκε στο θυσία του ήρωα των αιθέρων της Πολεμικής μας Αεροπορίας Σμηναγού Μπαλταδώρου Γεωργίου, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του, όπως και για τον θάνατο του Ταξίαρχου ε.α. Παπαμελετίου Γεωργίου, Δκτού της Α΄ Μοίρας Καταδρομών και επικεφαλής της Επιχείρησης Αυτοκτονίας « ΝΙΚΗ » το 1974 στην Κύπρο, που διαμόρφωσαν τη σύγχρονη ελληνοκυπριακή ιστορία με την αντίσταση που προέταξαν στον Τούρκικό «Αττίλα».
Αθάνατοι.
Μετά την εκλογή Προέδρου και Γραμματέα της Γενικής Συνέλευσης άρχισαν οι εργασίες με τον απολογισμό του έργου της ΠΟΕΔ από τον Προέδρο Συνταγματάρχη Δημήτρη Γεωργάκη λέγοντας τα εξής:
Κατ΄ αρχάς Θέλω να αναλάβω την ευθύνη όλων όσων έγιναν κακώς ή δεν έγιναν, από παραλείψεις δικές μου ή των συνεργατών μου και να σας δηλώσω ότι παρά τις πολλές δυσκολίες που έχουμε, και παρά τη δεινή οικονομική κρίση που πλήττει όλους τους Έλληνες όπως και την Ομοσπονδία κρατήσαμε υψηλό το φρόνημά μας και μέσα από τις δράσεις μας αλλά και τις δικές σας εκδηλώσεις κατορθώσαμε να διατηρήσουμε, εκτός από το καταδρομικό μας πνεύμα και τον κοινωνικό και εθνικό μας χαρακτήρα.


Επιγραμματικά έγινε αναδρομή αναλυτικά όλων των δράσεων της Ομοσπονδίας από την περσινή Γεν. Συνέλευση μέχρι σήμερα, κάνοντας και τον δικό του απολογισμό.
Θα ήθελα τέλος να σας ενημερώσω ότι προσωπικά, παρ’ ότι πέτυχα πολύ λίγα σε σχέση με τις προσδοκίες που είχα και είχαμε όλοι στην αρχή, προσπάθησα να λειτουργήσω συλλογικά με όλους, μέλη του ΔΣ/ΠΟΕΔ και Λέσχες, γιατί πίστευα και πιστεύω ότι όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολύ περισσότερα.
Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν επί όλων των θεμάτων όλα τα μέλη της Διοίκησης και οι σύνεδροι και με τις κρίσεις και απόψεις όλων, τι καλώς ή κακώς έγινε, τι πρέπει να βελτιωθεί και πως πρέπει να καλύτερα να λειτουργήσουμε συνεχίστηκε η Συνέλευση.
Στη συνέχεια ο ταμίας της ΠΟΕΔ κ. Κυραλέος Μιλτιάδης έκανε τον απολογισμό και ισολογισμό της οικονομικής διαχείρισης, η ελεγκτική επιτροπή παρουσίασε την έκθεση ελέγχου και ενεκρίθη από τους συνέδρους η οικονομική διαχείριση και ο προϋπολογισμός της νέας χρονιάς.
Εγκρίθηκε ομόφωνα η ένταξη της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων της Λέσβου στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ειδικών Δυνάμεων ύστερα από της αίτηση που είχε έγκαιρα υποβληθεί.


Η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Τρικάλων ζήτησε να αναλάβει την οργάνωση και διεξαγωγή των ΚΔ΄ Πανελλήνιων Αγώνων Εφέδρων Καταδρομέων Ειδικών Δυνάμεων για τον Οκτώβριο του 2018 και η συνέλευση το ενέκρινε.
Το SITE της ΠΟΕΔ ανετέθη στον κ. Ρούσση Νικόλαο Πρόεδρο της ΛΕΚ Θεσσαλονίκης.
Στον Προσδιορισμό των κυρίων αξόνων του τρέχοντος έτους και την κατάθεση προτάσεων από τους συνέδρους η συνέλευση αποφάσισε να πραγματοποιηθούν όλες οι εκδηλώσεις που πραγματοποιεί ετήσια η ΠΟΕΔ και επιπλέον εγκρίθηκε η πρόταση της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων της Καβάλας για την διοργάνωση ειδικής εκδήλωσης με τη συμμετοχή της ΠΟΕΔ στην Καβάλα, στο μνημείο των δέκα πεσόντων δασοκομάντος το 1994 μετά από πτώση ελικοπτέρου κατά την εκτέλεση του καθήκοντος στην περιοχή της Δράμας.
Μετά τη λήξη της Γενικής Συνέλευσης ακολούθησε γεύμα εργασίας με όλους τους συνέδρους στη ΛΑΦΘ.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ.

ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

[ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ][[bleft]

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

[ΑΘΛΗΤΙΚΑ][list]

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ][list]

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

[ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ][list]

ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][grids]

ΑΜΥΝΑ

[ΑΜΥΝΑ][bleft]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][grids]