Ως 20 Ιουλίου πληρωμές αποζημιώσεων για την περσινή καρπόπτωση ροδάκινων και νεκταρινιών

Αν όλα πάνε καλά, μέχρι τις 20 του ερχόμενου Ιουλίου προβλέπεται να αρχίσει η καταβολή των αποζημιώσεων στους χιλιάδες παραγωγούς ροδάκινων και νεκταρινιών των οποίων η σοδειά υπέστη πλήγμα από τις άκαιρες βροχοπτώσεις του Ιουλίου του 2017. Αυτή τη διαβεβαίωση παρέσχε μιλώντας την Παρασκευή 15 Ιουνίου ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Νίκος Αντώνογλου, στη διάρκεια της τοποθέτησής του, στο 3ο Φεστιβάλ Ροδάκινου, που πραγματοποιήθηκε στη Βέροια. Παράλληλα, όπως ανέφερε μιλώντας στον ΑγροΤύπο, ο κ. Χρήστος Γιαννακάκης, πρόεδρος της Κοινοπραξίας Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας, που ήταν παρών, ως συνδιοργανωτής, «για το θέμα των de minimis και του εμπάργκο, οι εξελίξεις τοποθετούνται χρονικά από τον Αύγουστο κι έπειτα», οπότε λήγουν οι δεσμεύσεις του εν ισχύ μνημονίου.
Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, κ. Νίκος Αντώνογλου έκανε λόγο για πρόθεση του ΥπΑΑΤ να μπει τέλος στα στέκια και στη μαύρη διακίνηση αγροτικών προϊόντων, που υπονομεύουν το εισόδημα των παραγωγών.
Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας, κ. Κώστας Καλαϊτζίδης έδωσε έμφαση στην ομιλία στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ροδακινοπαραγωγοί, όπως το εμπάργκο, οι υψηλοί φόροι και εισφορές στον ΕΦΚΑ.
Στο συνέδριο, οι εργασίες του οποίο κράτησαν πάνω από τέσσερις ώρες συζητήθηκαν φυσικά και θέματα αγοράς, ενώ όπως τονίστηκε η κατάσταση φέτος όσον αφορά στις τιμές είναι καλύτερη για το νεκταρίνι, όχι όμως για το ροδάκινο.
Ο Ισπανός Javier Basois, προεδρος συνεταιριστικής οργάνωσης και κονσερβοποιίας στην Αραγονία αναφέρθηκε στην κατασταση που επικρατεί στη χώρα του, όσον αφορά στο ροδάκινο λόγω της «μεγάλης παραγωγής και των προβλημάτων διάθεσης και χαμηλών τιμών».
Τέλος, ο εκπρόσωπος της τράπεζας Πειραιώς, κ . Γιάννης Χανιωτάκης, εστίασε στις χρηματοδοτικές λύσεις που προσφέρει η τράπεζα και ιδίως στην Κάρτα του Αγρότη.
agrotypos.gr/
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ.

ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

[ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ][[bleft]

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

[ΑΘΛΗΤΙΚΑ][list]

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ][list]

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

[ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ][list]

ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][grids]

ΑΜΥΝΑ

[ΑΜΥΝΑ][bleft]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][grids]