ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΚΩΝ/ΝΟ ΣΤΑΛΙΔΗ


Μέσα σε μια συγκινητική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η τιμητική εκδήλωση που διοργάνωσαν ο Φ.Σ. Έδεσσας «Μέγας Αλέξανδρος» και η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Έδεσσας για τον φιλόλογο, συγγραφέα Κωνσταντίνο Σταλίδη.
Ο Κωνσταντίνος Σταλίδης έχει τιμήσει με την πενηντάχρονη  παρουσία του τον σύλλογο και την πόλη της Έδεσσας. Από το 1967 έτος διορισμού του στην Έδεσσα ως καθηγητή φιλολόγου βρέθηκε δίπλα στον σύλλογο αρχικά ως μέλος του Δ.Σ., στην συνέχεια ως αντιπρόεδρος και για το χρονικό διάστημα 1972-1974 ως πρόεδρος. Η συμμετοχή του στον σύλλογο βοήθησε την έκδοση των «ΕΔΕΣΣΑΙΚΩΝ ΧΡΟΝΙΚΩΝ» , την ίδρυση του πρώτου λαογραφικού μουσείου , την πραγματοποίηση αφιερωμάτων σε πρωτοπόρους των ελληνικών γραμμάτων την ίδρυση σχολής μουσικής και ζωγραφικής αλλά το κυριότερο ,  εκδόσεων που αφορούν την ιστοριογραφία  της πόλης και της περιοχής μας γενικότερα.
Ο Πρόεδρος του Φ.Σ.Έδεσσας «Μέγας Αλέξανδρος» Γιάννης Χατζηπέγιου αναφέρθηκε στην διεξοδική μελέτη και την πολύτιμη πείρα του Κ. Σταλίδη , η οποία είχε σαν αποτέλεσμα την καταγραφή της ιστορίας του τόπου . Η δημιουργία του έργου αυτού αποτελεί εξαιρετικό κτήμα στην ιστορία της πόλης.


Η κ. Αντωνία Παπαδάκη, αναφέρθηκε στο ποιητικό και συγγραφικό έργο του κ. Σταλίδη, αναδεικνύοντας την παρουσία του  στον χώρο της λογοτεχνίας.
Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Έδεσσας κ. Θοδωρής Παπαϊωάννου.
Η κ. Κατερίνα Αθανασίου διάβασε ένα κείμενο του Κ. Σταλίδη με αναφορές στην εποχή που διετέλεσε Πρόεδρος του Φ.Σ. «Μ.Αλέξανδρος», επισημαίνοντας όλους τους ανθρώπους της πόλης που ακούραστα εδώ και 100 χρόνια εργάζονται εθελοντικά για τον ιστορικό Σύλλογο.
Η Μαρία Ζλατάνη στο πιάνο χάρισε ξεχωριστές μουσικές στιγμές. Οι εκπαιδευτικοί Ελένη Κίτσου και Φώτης Γέσιος ανάγνωσαν κείμενα του κ. Σταλίδη από το βιβλίο «Κάπως έτσι.. Παραδόσεις».
Βίντεο με συνέντευξη του κ. Σταλίδη και ιδιαίτερες αναφορές στην πόλη, στους ανθρώπους αλλά και στο έργο του, επιμελήθηκαν τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Βαγγέλης Κυριακού και Κατερίνα Αθανασίου.
Η εκδήλωση έκλεισε με την βράβευση του κ. Σταλίδη για την προσφορά του στον Σύλλογο και την πόλη της Έδεσσας.

Τέλος, ο κ. Σταλίδης, συγκινημένος, ευχαρίστησε όλους όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση καθώς επίσης και την οικογένεια του, που στέκεται δίπλα στον ίδιο και στο έργο του.Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ.

ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

[ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ][[bleft]

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

[ΑΘΛΗΤΙΚΑ][list]

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ][list]

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

[ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ][list]

ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][grids]

ΑΜΥΝΑ

[ΑΜΥΝΑ][bleft]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][grids]