Η ελληνίδα βιολόγος Elli Papaemmanouil ανακλακυψε το γονίδιο που προκαλεί λευχαιμία στην παιδική ηλικία

Η γενετική βιολόγος Elli Papaemmanouil έχει αναγνωριστεί παγκοσμίως ως ηγέτης στον ιατρικό τομέα μετά την ανακάλυψη του γονιδίου που προκαλεί καρκίνο του αίματος στην παιδική ηλικία.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην ελληνική πρωτεύουσα της Αθήνας και έχοντας περάσει τη ζωή της ανάμεσα στο Λονδίνο και τη Νάπολη, ο καθηγητής Παπαμεμανουήλ αποφάσισε να παρακολουθήσει την ακαδημαϊκή του σταδιοδρομία στον τομέα της μοριακής γενετικής και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης.
Μετά την αποφοίτησή της έλαβε υποτροφία στο Λονδίνο Ίδρυμα Ερευνών για τον Καρκίνο. Και εδώ διεξήγαγε έρευνα σχετικά με τη γενετική προδιάθεση για τον καρκίνο του παχέος εντέρου και την παιδική λευχαιμία.
Ως επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, αναγνώρισε τον πρώτο γονιδιακό τόπο που σχετίζεται με τον αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης λευχαιμίας παιδικής ηλικίας. Το συμπέρασμα της έρευνας σχετικά με τη μυελοδυσπλασία είναι ότι νέες, ενδοσκοπικές σημειώσεις θα διευκόλυναν τη γενετική εξέταση μετάλλαξης.
Αργότερα, ο Δρ. Έλλη Παπαμεμανουήλ εργάστηκε στο Καλώς ήλθατε στο Πανεπιστήμιο Γονέων Sanger του Πανεπιστήμιο του Cambridge, ένα από τα κορυφαία ινστιτούτα έρευνας στον τομέα του γονιδιώματος στον κόσμο.
Από το 2010 έως το 2014, εργάστηκε ως ανώτερος μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Wellcome Trust Sanger Institute. Από το 2014 μέχρι σήμερα, ο Έλληνας επιστήμονας εργάζεται ως ηγέτης ομάδας στο Πανεπιστήμιο του Cambridge.
Από το Μάρτιο του 2015, είναι επίσης επίκουρος καθηγητής στο Κέντρο Καρκίνου Memorial Sloan Kettering (MSKCC).
Ο καθηγητής Papaemannouil συντονίζει επίσης κέντρα σε περισσότερες από 30 χώρες όπου συλλέγει και δοκιμάζει δεκάδες χιλιάδες δείγματα που καλύπτουν όλες τις μορφές μυελογενούς και λεμφοκυτταρικής λευχαιμίας.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ.

ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

[ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ][[bleft]

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

[ΑΘΛΗΤΙΚΑ][list]

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ][list]

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

[ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ][list]

ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][grids]

ΑΜΥΝΑ

[ΑΜΥΝΑ][bleft]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][grids]