Δύο Θεσσαλονικείς στους επίλεκτους για το project της Huawei για την προώθηση του Ελληνικού τουρισμού (Συνέντευξη)

Πριν από λίγο καιρό, η Huawei ξεκίνησε ένα μεγάλο project που εξελίχθηκε σε εθνικό σκοπό! Θέλοντας να αναδείξει την δύναμη των φακών του Huawei Mate 20 Pro, κάλεσε 20 instagramers και τους ανέθεσε μια αποστολή:



Να φωτογραφίσουν τις ομορφιές της χώρας, με τη ματιά του σήμερα, ώστε να δωρίσει τις εικόνες στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, για να τις ταξιδέψει στον κόσμο.

Το Unseen Greece by 20 mates, ήρθε για να δώσει άλλη πνοή στην έννοια της τουριστικής προβολής. Ανάμεσα στους επίλεκτους της Huawei, 2 παιδιά από τη Θεσσαλονίκη, ο Πασχάλης Κάλτσιος (https://www.instagram.com/mattlouder/) και ο Ανδρέας Νέλλας (https://www.instagram.com/andreasne/) που κλήθηκαν να αποτυπώσουν τις ομορφιές του τόπου τους.

Ο Πασχάλης Κάλτσιος και ο Ανδρέας Νέλλας απανταούν στο πως επέλεξε το θέμα της φωτογραφίας του και το πως είναι να σε επιλέγουν στο project της Huawei για την προώθηση του Ελληνικού τουρισμού:


1. Πασχάλη , μπορεί ο τόπος που ζεις και ξέρεις πολύ καλά να συνεχίζει να σε εκπλήσσει φωτογραφικά;

Δεν χρειάζεται το περιβάλλον γύρω να αλλάξει για να αλλάξουν οι φωτογραφίες. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι μια διαφορετική ματιά σε συνδυασμό με τη κατάλληλη νοοτροπία. Μπορείς να βρεις ενδιαφέρον σε πράγματα όπως γωνίες, γραμμές και φως , σε φαινομενικά συνηθισμένες τοποθεσίες τις οποίες όμως δεν παρατηρείς αρκετά προσεκτικά.
2. Ποιο σημείο του τόπου μας θεωρείς το must seen;

Το σημείο που κάποιοι ξέρουν, λίγοι έχουν επισκεφθεί, παρόλο ότι βρίσκεται 15 λεπτά από το κέντρο της πόλης της Θεσσαλονίκης είναι η Λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου και το Δέλτα του ποταμού Αξιού. Η περιοχή αποτελεί έναν ιδανικό βιότοπο για πολλά είδη άγριων ζώων και πουλιών και αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία για βόλτα, φωτογράφηση ή απλά απόδραση από τον θόρυβο της πόλης.
3. Πως αισθάνθηκες όταν η Huawei σε επέλεξε για το Project; Πως νιώθεις που ένα δικό σου κομμάτι θα ταξιδέψει στον κόσμο;

Άλλος ένας λόγος για να κρατήσω το πάθος μου για την φωτογραφία ψηλά είναι τα εξελιγμένα εργαλεία της και αυτό το έναυσμα μου το έδωσε η Huawei επιλέγοντας με στο φωτογραφικό της προτζεκτ και έχοντας στα χέρια το κορυφαίο smartphone που κυκλοφορεί με τριπλό αισθητήρα Leica και φλας που θέτουν τον πήχη σε πρωτοφανές επίπεδο. Και όταν όλο αυτό βοηθάει ώστε να ταξιδέψουν οι δίκες μου εικόνες του τόπου μου στα μάτια όλου του κόσμου με κάνει να νιώθω υπέροχα.


4. Η Huawei, με το Unseen Greece, υπόσχεται εικόνες με τη ματιά του σήμερα. Τι σημαίνει για σένα «ματιά του σήμερα»

Η ματιά του σήμερα είναι παρατηρητική, διαφορετική, πιο διαβασμένη, είναι εξελιγμένη, είναι ανοιχτή σε νέες προκλήσεις και δεν φοβάται.





1) Ανδρέα μπορεί ο τόπος που ζεις και ξέρεις πολύ καλά να συνεχίζει να σε εκπλήσσει φωτογραφικά;

Φυσικά! Μπορεί να βγαίνεις έξω στην πόλη σου κάθε μέρα και κάθε μέρα να συναντάς κάτι διαφορετικό. Η πόλη δεν μένει ποτέ η ιδιά. Οι άνθρωποι, το φως, ο καιρός, όλα αλλάζουν διαρκώς και σου δίνουν νέες εικόνες, νέα συναισθήματα. Και μαζί τους βέβαια αλλάζεις και εσύ όπως και ο τρόπος που φωτογραφίζεις.

2) Ποιο σημείο του τόπου μας θεωρείς το must seen;

Το Must seen σημείο της Θεσσαλονίκης είναι για μένα η Νέα Παράλια. Είναι εκεί που πηγαίνω κάθε φίλο που με επισκέπτεται στην πόλη. Είναι ένα σημείο που είναι πάντα ζωντανό, που μπορείς να πας και να ηρεμήσεις, να ανοίξεις το βλέμμα προς την θάλασσα και να πάρεις ενέργεια. Το φως είναι πάντα ιδιαίτερο, ακόμα και σε μια συννεφιασμένη μέρα και δημιουργεί ιδανικές συνθήκες για βόλτες με φίλους, φωτογραφίσεις ή ακόμα και άθληση.

3) Πως αισθάνθηκες όταν η Huawei σε επέλεξε για το Project; Πως νιώθεις που ένα δικό σου κομμάτι θα ταξιδέψει στον κόσμο;

Δέχτηκα την πρόσκληση της Huawei με μεγάλη χαρά! Σαν ερασιτέχνης φωτογράφος πάντα αναζητώ λογούς για να βγω έξω με την κάμερα ή το κινητό μου και να φωτογραφίσω οτιδήποτε. Το να φωτογραφίσω την πόλη μου πέρα από τουριστικά κλισέ με οδήγησε σε δρόμους και γειτονίες που είχα να βρεθώ πολλά χρονιά ή και σε σημεία που δεν είχα ανακαλύψει ποτέ πριν. Αυτές οι προκλήσεις είναι το οξυγόνο για όσους αγαπούν την φωτογραφία.

4) Η Huawei, με το Unseen Greece, υπόσχεται εικόνες με τη ματιά του σήμερα. Τι σημαίνει για σένα «ματιά του σήμερα»;

Για εμένα «ματιά του σήμερα» σημαίνει να βλέπω πίσω από το προφανές, πίσω από το επιφανειακό. Και για να το επιτυχείς αυτό χρειάζεται εξάσκηση και υπομονή. Εξάσκηση βγαίνοντας έξω με την κάμερα ή το κινητό σου για να βρεις πράγματα που δεν είχες δει την προηγουμένη μέρα και υπομονή γιατί όλα αυτά θέλουν τον χρόνο τους.

seleo.gr
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ.

ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

[ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ][[bleft]

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

[ΑΘΛΗΤΙΚΑ][list]

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ][list]

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

[ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ][list]

ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][grids]

ΑΜΥΝΑ

[ΑΜΥΝΑ][bleft]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][grids]