ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΡΩΤΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΠΟΥ ΣΥΝΗΨΕ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΗ Η Ν.Δ. ΜΕ ΤΗΝ EUROBANK

279 εκατ. ευρώ χρωστάει στις Τράπεζες η Ν.Δ. και αρνείται να τα αποπληρώσει!..

Ερώτηση κρίσεως: Δικαιούται ένα χρεοκοπημένο κόμμα όπως η Νέα Δημοκρατία, που χρωστάει πάνω από 300 εκατομμύρια σε τράπεζες, κοινωφελείς οργανισμούς και ιδιώτες, να μάς υπόσχεται ότι θα βάλει τάξη στα οικονομικά μιάς χρεοκοπημένης χώρας, όπως κατάντησαν οι πολιτικάντηδες την Ελλάδα; Σοβαροί να είμαστε: Πρόκειται για ανηθικότητα πρώτου μεγέθους!.. Παρόλα αυτά, το πώς η Νέα Δημοκρατία αποπληρώνει τα εξοργιστικά της δάνεια, δεν φαίνεται να απασχολεί την πλειοψηφία των μεγάλων ΜΜΕ του λεγόμενου «Δημοκρατικού Χώρου»…

Ο «Στόχος» θα προσπαθήσει σήμερα να δώσει μια μικρή εικόνα για το πώς έχει η κατάσταση με τα υπέρογκα δάνεια της Ν.Δ. προς τις τράπεζες και κάποια άλλη φορά θα ασχοληθούμε με όσα χρωστάει σε κοινωφελείς οργανισμούς και ιδιώτες. Όλα τα στοιχεία που θα παρουσιάσουμε, προέρχονται από την Eurobank, την τράπεζα από την οποία δανειζόταν όλα αυτά τα χρόνια η Νουδούλα για να μάς πουλάει φούμαρα για μεταξωτές κορδέλλες, περί εξυγιάνσεως και ηθικής…


ΜΕ 5.500 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΑ 279 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ Η ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!!..


Ας αρχίσουμε από τα βασικά: Σύμφωνα με το ιδιωτικό συμφωνητικό που έκανε τον περασμένο Δεκέμβριο (2018) με την Eurobank, η Νέα Δημοκρατία αναγνωρίζει οφειλή πάνω από 4 εκατ. ευρώ, για την οποία θα πληρώνει μόλις 5.500 ευρώ το μήνα. Θα αποπληρώσει συνολικά μόνο 188.000 ευρώ και μετά θα κάνει νέα ρύθμιση!

Το σκάνδαλο έγκειται στο εξής: Η εν λόγω ευνοϊκότατη ρύθμιση έγινε για ένα κόμμα που ουσιαστικά είναι πτωχευμένο: Το 2017, σύμφωνα με τον επίσημο ισολογισμό – απολογισμό, η Ν.Δ. είχε μπει μέσα 24 εκατ. και το 2016 είχε μπει μέσα άλλα 27,5 εκατ. Υπογραμμίζεται ότι το 2017 τα δάνεια της Ν.Δ. ήταν 250,5 εκατ. ευρώ, ενώ το 2016 ήταν 224 εκατ. ευρώ! Σημειώνεται ακόμη ότι με βάση αυτά τα στοιχεία, που δείχνουν την επιδεινούμενη οικονομική κατάσταση της Ν.Δ. η Eurobank έκανε την ευνοϊκή ρύθμιση!

Tο 2018, οι οφειλές από τα δάνεια της Ν.Δ. ανέβηκαν στα 278.951.569,84 ευρώ. Είναι προφανές ότι εφόσον αυξάνεται η οφειλή για τα τραπεζικά δάνεια, η Ν.Δ. δεν τα αποπληρώνει. Αυτό άλλωστε προκύπτει και από τους ισολογισμούς – απολογισμούς της τριετίας Μητσοτάκη 2016 – 2017 – 2018, όπου κάθε χρόνο στις μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις του κόμματος για τα τραπεζικά δάνεια προβλέπεται μηδενική καταβολή! Αν αυτό δεν συνιστά σκάνδαλο πρώτου μεγέθους, εμείς δεχόμαστε ότι ούτε ελληνικά ξέρουμε, ούτε απλή αριθμητική. ΚΙ ΟΜΩΣ: Ουδείς εισαγγελέας τολμά να παρέμβει, ενώ έχουν δημοσιοποιηθεί όλα τα στοιχεία.

ΙΔΟΥ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΕΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΜΕ ΤΗΝ EUROBANK Η ΝΟΥΔΟΥΛΑ…

Το ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και Eurobank υπογράφηκε στις 20 Δεκεμβρίου 2018. Εκ μέρους της Ν.Δ. υπογράφει ο γενικός διευθυντής του κόμματος Νίκος Παπαθανάσης. Με το συμφωνητικό τα δύο μέρη συνομολογούν τα εξής:

1.Η Eurobank το Νοέμβριο του 2010, επί προεδρίας Σαμαρά, έδωσε στη Ν.Δ. δάνειο 3 εκατ. ευρώ με την μορφή του ανοιχτού αλληλόχρεου λογαριασμού.

2. Η Ν.Δ. έκανε χρήση του δανείου. 3. Τον Ιούλιο του 2014 η Eurobank έκλεισε τον λογαριασμό και προέκυψε απαίτηση 3.316.140,49 ευρώ, η οποία μαζί με τους τόκους ανήλθε στα 4.012.929,53 ευρώ.

4. Η Ν.Δ. αναγνωρίζει την οφειλή των 4.012.929,53 ευρώ πλην των τόκων που δημιουργήθηκαν από το 2014 και μετά. 5. Η Ν.Δ. ομολογεί ότι «αδυνατεί προσωρινά» να αποπληρώσει τη συνολική οφειλή της. 6. Η Ν.Δ. αναλαμβάνει από την οφειλή των 4.012.929,53 ευρώ να πληρώσει συνολικά μόλις 188.000,20 ευρώ! Αυτό θα γίνει σε 34 δόσεις των 5.530 ευρώ! Η πρώτη δόση καταβάλλεται στις 31 Μαρτίου 2017 και η τελευταία λίγο μετά τις επερχόμενες εθνικές εκλογές του προσεχούς Οκτωβρίου: Στις 31 Δεκεμβρίου 2019.





7, Όσον αφορά το υπόλοιπο ποσό, η Ν.Δ. υποχρεούνται έως τις 30 Νοεμβρίου 2019 να καταθέσει πρόταση στην Eurobank για την οριστική διευθέτηση της οφειλής προκειμένου να υπάρξει νέα συμφωνία έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019. Δηλαδή θα ακολουθήσει νέα ευνοϊκή ρύθμιση, με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, όπως λένε οι δημοσκοπήσεις.

ΑΝ Η Ν.Δ. ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΣΕΙ 10 ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΤΖΑΚ-ΠΟΤ, ΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΑΠΟ 1.000 ΕΥΡΏ ΤΑ 300.000 ΜΕΛΗ ΤΗΣ

Μέχρι τώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, παραμένει άγνωστο αν το ιδιωτικό αυτό συμφωνητικό μεταξύ Eurobank και Ν.Δ. έχει ελεγχθεί και εγκριθεί από το ΤΧΣ και τον SSM που εποπτεύουν τις Ελληνικές Τράπεζες. Κατά τα άλλα, τα γίδια οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους για 1.500 ευρώ που χρωστάνε στην Εφορία, ή να τους κόψει το ρεύμα η ΔΕΗ για οφειλές μικρότερες των 500 ευρώ. Αυτό, δυστυχώς, είναι το Ψευτορωμέικο: Με δύο μέτρα και δύο σταθμά εφαρμόζονται οι Νόμοι για τα κόμματα των πολιτικάντηδων και για τον απλό πολίτη. ΚΑΙ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι αυτά τα 279 εκατομμύρια ευρώ που χρωστούσε προς τις Τράπεζες η Νέα Δημοκρατία, δεν πρόκειται να τα ξεπληρώσει ΟΥΤΕ μέχρι την Δευτέρα Παρουσία, ακόμα κι αν κερδίσει 10 συνεχείς φορές το Τζάκ-Πότ του Τζόκερ. Ο μόνος τρόπος να ξεπληρωθούν αυτά τα εξοργιστικά δάνεια είναι ο εξής: Τα 300.000 ενεργά μέλη της Ν.Δ. να δώσουν μια εφάπαξ εισφορά 1.000 ευρώ που να πάει για το Χρέος του κόμματός του. Εδώ σε θέλω κάβουρα, που περπατάς στα κάρβουνα…

Εφημερίδα "Στόχος"
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ.

ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

[ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ][[bleft]

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

[ΑΘΛΗΤΙΚΑ][list]

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ][list]

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

[ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ][list]

ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][grids]

ΑΜΥΝΑ

[ΑΜΥΝΑ][bleft]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][grids]