Με έκτακτη εγκύκλειο... Μαθητική παρέλαση 28ης Οκτωβρίου: Καταργείται η κλήρωση στους σημαιοφόρους-

Επανέρχεται το κριτήριο επίδοσης μαθητή


Με επείγουσα εγκύκλιο που έστειλε το υπουργείο Παιδείας σε όλα τα δημοτικά σχολεία της χώρας τους καλεί να μην προβούν σε ψηφοφορία για την ανάδειξη των σημαιοφόρων για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου καθώς το θεσμικό πλαίσιο θα αλλάξει και ο σημαιοφόρος θα βγαίνει βάση της επίδοσής του.


Έως ότου ψηφιστεί η διάταξη εντός των επόμενων ημερών που θα προβλέπει την κατάργηση της κλήρωσης για τη σημαία στο δημοτικό, το υπουργείο Παιδείας καλεί τα δημόσια και ιδιωτικά δημοτικά σχολεία να μην προβούν σε καμία επιλογή σημαιοφόρων, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην παρ. 5 του άρθρου 3 του ΠΔ79/17 (ΦΕΚ 109/Α/1-8-2017) καθώς το κριτήριο για την επιλογή προβλέπεται να είναι η σχολική επίδοση των μαθητών.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σε συνέντευξή της (ΑΠΕ) αναφέρθηκε στις ρυθμίσεις που θα ψηφιστούν τις επόμενες μέρες στη Βουλή, ενώ παράλληλα, σε ερώτηση σχετικά με τις μετεγγραφές, επιβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στο νόμο αλλά θα γίνει αυστηρή εφαρμογή του, ώστε να αποφευχθεί το «τσουνάμι» που αναμένεται να… πνίξει τα κεντρικά Ιδρύματα, μετά την αναδιάρθρωση του ακαδημαϊκού χάρτη από τον τέως υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου.



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ.

ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

[ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ][[bleft]

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

[ΑΘΛΗΤΙΚΑ][list]

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ][list]

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

[ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ][list]

ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][grids]

ΑΜΥΝΑ

[ΑΜΥΝΑ][bleft]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][grids]