Jeremy Clarkson σε Greta Thunberg: «Βούλωσέ το»



Επίθεση στην έφηβη ακτιβίστρια μέσω  άρθρου του στη «The Sun» - Την χαρακτηρίζει «κακομαθημένο παλιόπαιδο».
Η 16χρονη Greta Thunberg είναι ένα αμφιλεγόμενο πρόσωπο. Πολλοί είναι αυτοί που την επαινούν για τις ακτιβιστικές της δράσεις και πρωτοβουλίες σε σχέση με το κλίμα, ενώ άλλοι τόσοι την κατηγορούν ότι είναι «μπροστάρης» μιας καλοστημένης μπίζνας.

Σε αυτούς που επικρίνουν την Greta προστέθηκε και ο γνωστός μας Jeremy Clarkson ο οποίος σε ένα άρθρο του που δημοσιεύεται στη βρετανική «The Sun» την χαρακτηρίζει «κακομαθημένο παλιόπαιδο» και την καλεί να «το βουλώσει».


Ο Clarkson στο άρθρο του, απευθυνόμενος στην ακτιβίστρια αναφέρει «πώς ταξίδεψες στις ΗΠΑ με γιοτ από ανθρακονήματα που δεν έφτιαξες εσύ, που κόστιζει 15 εκατ. στερλίνες που δεν κέρδισες εσύ από την εργασία σου και που έφερε μια μηχανή ντίζελ που όμως ξέχασες να μας αναφέρεις».

Απαντώντας στις κατηγορίες που εκτόξευσε η Greta από το βήμα του ΟΗΕ κατά των ενηλίκων για την κλιματική αλλαγή, o Clarkson σημειώνει: «Οι ενήλικες είναι αυτοί που σου εξασφάλισαν τα χάπια που παίρνεις όταν έχεις πονοκέφαλο, το καθαρό νερό που τρέχει από τη βρύση του σπιτιού σου. Αυτοί σου εξασφάλισαν τη δυνατότητα να κοιμάσαι ήσυχη και ασφαλής στη Σουηδία όταν τα μαχητικά αεροσκάφη πετούν για να σε προφυλάσσουν. Αυτοί σου εξασφάλισαν τα κινητά τηλέφωνα, το Διαδίκτυο και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Οι ενήλικες που κατηγορείς είναι αυτοί που στέλνουν ανθρωπιστική βοήθεια σε χώρες που δεν ξέρεις. Γι’ αυτό πώς τολμάς να στέκεσαι και να μας κάνεις μαθήματα. Είσαι ένα κακομαθημένο παλιόπαιδο».

Στη συνέχεια ο Clarkson επιτίθεται και στους γονείς της λέγοντας πως «όταν είπες στους γονείς σου να σταματήσουν να πετούν με αεροπλάνα και να τρώνε κρέας, αντί να σε αγνοήσουν συμπεριφερόμενοι ως υγιή άτομα σου είπαν ‘’ναι αγαπημένη μας’’ και το έκαναν.
Αυτό που έπρεπε να κάνουν όμως ήταν να σου μάθουν πως η ζωή είναι τραγική.
Κάποιοι γεννιούνται έξυπνοι και κάποιοι ηλίθιοι.
Κάποιοι όμορφοι και κάποιοι άσχημοι.
Κάποιοι έχουν πολύ πλούσιους γονείς που μπορούν να τους δώσουν τα πάντα εκτός από αγάπη και κάποιοι άλλοι δεν έχουν τίποτα να δώσουν στα παιδιά τους εκτός από αγάπη.
Γι΄αυτό βούλωσέ το και άφησε τον κόσμο να συνεχίσει να ζει.
Συμφωνώ ότι υπάρχει πρόβλημα με την υπερθέρμανση του πλανήτη αλλά με το να χτυπάς τη γροθιά σου πάνω στο τραπέζι αυτό δεν λύνεται.
Και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ερημοποίηση μεγάλων περιοχών του πλανήτη δημιουργεί και μια τεράστια μεταναστευτική κρίση.
Πρέπει κάτι να γίνει γι’ αυτό και εσύ το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να γυρίσεις στο σχολείο σου και να αφήσεις τους επιστήμονες να λύσουν το πρόβλημα, αντί να ουρλιάζεις κάθε πέντε λεπτά».

Και καταλήγει ο Clarkson: «Πολλές χιλιάδες άνθρωποι που εσύ κατηγόρησες αυτή την εβδομάδα, είναι αυτοί που προσπαθούν να κάνουν αυτό που θέλεις και ζητάς. Γι΄αυτό γίνε ένα καλό παιδί, βούλωσέ το και άφησέ τους να κάνουν τη δουλειά τους.
Και όχι, στην ηλικία σου δεν μπορείς να κυκλοφορείς μετά τις δέκα το βράδυ, ούτε να φοράς αυτά τα κοντά φορέματα που φοράς».

drive.gr
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ.

ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

[ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ][[bleft]

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

[ΑΘΛΗΤΙΚΑ][list]

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ][list]

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

[ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ][list]

ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][grids]

ΑΜΥΝΑ

[ΑΜΥΝΑ][bleft]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][grids]