Παρεμβάσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στα Γιαννιτσά και τη Βέροια για τη δημόσια υγεία

Image result for Εταιρεία Νόσου Alzheimer

Δυο σημαντικές παρεμβάσεις στη Βέροια και τα Γιαννιτσά, που αφορούν στη δημόσια υγεία υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Οι παρεμβάσεις εντάσσονται στο πλαίσιο του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης και χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Στα Γιαννιτσά προγραμματίζεται «Βελτίωση της πρόσβασης σε προσιτές, βιώσιμες και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας – Δράσεις για υγιή γήρανση», με δικαιούχο την Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών (ΕΕΝΑΣΔ). Προβλέπεται να υλοποιηθούν ενέργειες που ....
στοχεύουν στην ενίσχυση και βελτίωση της παροχής υπηρεσιών υγείας, πρόνοιας και κοινωνικής φροντίδας προς ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες και ειδικότερα προς τους πάσχοντες από άνοια. Στόχος είναι η πρόληψη της άνοιας και η έγκαιρη και έγκυρη αντιμετώπιση των συνεπειών της, καθώς και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών με άνοια και των περιθαλπόντων τους.
Οι δράσεις που θα υλοποιηθούν είναι:
-Επιμορφωτική ημερίδα για τη νόσο Alzheimer και την άνοια γενικότερα, στην πόλη των Γιαννιτσών. Η ημερίδα απευθύνεται τόσο στους επαγγελματίες υγείας, όσο και στο ευρύ κοινό.
-Συλλογή δηλώσεων συμμετοχής των ηλικιωμένων, που επιθυμούν να εξεταστεί η μνήμη τους, από τους επαγγελματίες υγείας, που θα συμμετάσχουν στην ημερίδα.
-Διενέργεια τεστ μνήμης από συνεργάτες της ΕΕΝΑΣΔ για την εκτίμηση της νοητικής, συμπεριφορικής, λειτουργικής και συναισθηματικής κατάστασης των ηλικιωμένων, σύμφωνα με συγκεκριμένες κλίμακες και διαγνωστικά εργαλεία. Τα τεστ μνήμης θα διεξάγονται παρουσία επαγγελματιών υγείας των ΚΑΠΗ, με σκοπό την εκπαίδευσή τους.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ.

ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

[ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ][[bleft]

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

[ΑΘΛΗΤΙΚΑ][list]

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ][list]

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

[ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ][list]

ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][grids]

ΑΜΥΝΑ

[ΑΜΥΝΑ][bleft]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][grids]