Γιατί όµως συνέβη αυτό


Πριν κάποιους µήνες ανακοινώθηκε ότι η Ελλάδα και η Αλβανία συµφώνησαν...

να οριοθετήσουν αµοιβαία τις αντίστοιχες εθνικές τους ΑΟΖ. Μετά από λίγο καιρό, όµως, η Αλβανία "τα µάζεψε" και η συµφωνηµένη ανακήρυξη παρεπέµφθη στις ...Αλβανικές καλένδες ! Γιατί όµως συνέβη αυτό ;



Η Αλβανία ενεργεί πάντοτε κατόπιν Ιταλικής πίεσης , δυστυχώς. ∆εν είναι οι Τούρκοι αλλά οι Ιταλοί που ενδιαφέρονται για την αποµείωση της Ελληνικής ΑΟΖ, υπέρ αυτών .

Γι αυτόν τον λόγο καρκινοβατεί η οριοθέτηση και της Ελληνοϊταλικής ΑΟΖ !! Μήπως , µήπως λέγω, ξέρει κανείς µας , πού είναι αι νήσοι Στροφάδες (Η Σταµφάνη και η Άρπυια) ; Είναι 45 χλµ νοτίως της Ζακύνθου και 40 χλµ δυτικώς της Κυλλήνης. Είναι σήµερα ακατοίκητες ήδη επί 12-15 χρόνια… Ο µοναδικός µοναχός που ευρίσκετο εκεί απεβίωσε, και ο Μητροπολίτης Ζακύνθου δεν έχει ακόµη φροντίσει να στείλει 3 ή 4 µοναχούς , στο περίλαµπρο Μοναστήρι που ανήγειρε επί της νήσου Σταµφάνης, η Ελληνίδα αυτοκράτειρα Ειρήνη, το 1241 , τάµα στην Παναγία , για την διάσωση της αδελφής της Μαρίας από σοβαρή ασθένεια από την οποίαν υπέφερε , τότε συζύγου του βασιλέως της Ουγγαρίας ..! Τέτοια µεγάλα έργα σχεδίαζαν και υλοποιούσαν οι βυζαντινοί πρόγονοί µας.











Τον 16ον και 17ον αιώνα το Μοναστήρι είχε πάνω από 150 µοναχούς ,



σήµερα δεν έχει κανέναν , δεν κατοικείται δηλαδή, και γι αυτό η σύµµαχος Ιταλία δεν µας αναγνωρίζει δικαιώµατα ΑΟΖ για τις νήσους Στροφάδες που οι πιο πολλοί σύγχρονοι Έλληνες αγνοούµε ότι υπάρχουν , µεταξύ δε αυτών πιθανώς καταλέγεται ο Άγιος Ζακύνθου και , σίγουρα ο Υπουργός ∆ένδιας και ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης.





Κατά τα άλλα , εµείς οι Νεοέλληνες συµφωνούµε ή διαφωνούµε



για χίλια δύο άλλα άσχετα θέµατα , που προβάλλουν σταθερά και διαχρονικά το σύνολο σχεδόν των ΜΜΕ, που αναδεικνύονται σηµαντικά λόγω –ακριβώς- της ασηµαντότητάς τους µε την παραλυτική ανοχή των εκάστοτε κοµµατικών πλειοψηφιών ...


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ.

ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

[ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ][[bleft]

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

[ΑΘΛΗΤΙΚΑ][list]

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ][list]

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

[ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ][list]

ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][grids]

ΑΜΥΝΑ

[ΑΜΥΝΑ][bleft]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][grids]