Έτοιμη για δοκιμές στη θάλασσα η πυραυλάκατος "ΒΛΑΧΑΚΟΣ" - Ανάσα για τον Στόλο η έβδομη πανίσχυρη SUPER VITA

Έτοιμη για δοκιμές στη θάλασσα η πυραυλάκατος "ΒΛΑΧΑΚΟΣ" - Ανάσα για τον Στόλο η έβδομη πανίσχυρη SUPER VITAΜέσα στην ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να βγει από το υπόστεγο των ναυπηγείων Ελευσίνας και να πέσει στα νερά του Σαρωνικού για τις πρώτες εν πλω δοκιμές η έβδομη πυραυλάκατος κλάσης ΡΟΥΣΣΕΝ ή αλλιώς SUPER VITA.

Πρόκειται για ένα ακόμη Σκάφος Κατευθυνόμενων Βλημάτων, όπως αναφέρει το newpost.gr/  το οποίο διαθέτει τεράστια ως προς το μέγεθός του ισχύ πυρός σχεδόν όση οι φρεγάτες του Στόλου αλλά πλεονεκτήματα τα οποία το καθιστούν "φόβο και τρόμο" στο θαλάσσιο περιβάλλον του Αιγαίου.
Η διαμόρφωση του πλοίου έχει σχεδόν ολοκληρωθεί αφού ήδη τοποθετήθηκε όλος ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός όπως το υπερσύγχρονο τακτικό σύστημα μάχης TACTICOS, τα πυροβόλα OTOBREDA και το αντιπυραυλικό σύστημα RAM.
Εκκρεμεί μόνο η τοποθέτηση των εκτοξευτών για τους "φονικούς" πυραύλους EXOCET block 3, με βεληνεκές που αγγίζει τα 180 χιλιόμετρα.
Η έβδομη πυραυλάκατος είναι και η τελευταία της κλάσης ΡΟΥΣΣΕΝ η οποία κατασκευάζεται στα ναυπηγεία της Ελευσίνας. Η αγωνία των εργαζομένων οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για παραδώσουν τα πλοία στον Στόλο ήδη "χτυπά κόκκινο" καθώς η επόμενη ημέρα παραμένει αβέβαιη.
Οι προσπάθειες που γίνονται τόσο από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας όσο κυρίως από το υπουργείο Ανάπτυξης είναι να βρεθεί βιώσιμη λύση με επενδυτή. Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται μεταξύ άλλων και το ενδεχόμενο για πρόταση προς τους Γάλλους ώστε το ναυπηγείο να συμμετέχει στην κατασκευή των Γαλλικών κορβετών GoWind.
Η συμφωνία θα συνδυαστεί με απόκτηση αριθμού Γαλλικών κορβετών τα επόμενα χρόνια και μπορεί να έρθει ως συνέχεια της συμφωνίας για την αγορά των ψηφιακών φρεγατών Belh@ra.
Σύμφωνα με πληροφορίες συζητήσεις για τα ναυπηγεία έγιναν και στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά το ταξίδι του πρωθυπουργού, με εταιρίες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να εμπλακούν στις προμήθειες του Πολεμικού Ναυτικού.
Προς το παρόν όμως όλα αυτά παραμένουν στο τραπέζι με τους εργαζόμενους να εκπέμπουν SOS για την επιβίωση των οικογένειών τους και των ίδιων.
Η ενσωμάτωση το συντομότερο των δύο πυραυλακάτων SUPER VITA στη δύναμη Ταχέων Σκαφών του Στόλου αποτελεί μία από τις προτεραιότητες της νέας ηγεσίας του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού.
Τόσο ο νέος Αρχηγός Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης όσο και ο νέος Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος πλέον Παναγιώτης Λυμπέρης έχουν μπροστά τους έναν πραγματικό αγώνα δρόμου. Ειδικά αυτή την εποχή που η Άγκυρα κορυφώνει τις προκλήσεις της στην Ανατολική Μεσόγειο.
Για τον νέο Αρχηγό Στόλου Παναγιώτη Λυμπέρη μάλιστα η στιγμή που θα παραδοθεί στο Πολεμικό μας Ναυτικό η έβδομη SUPER VITA δίχως άλλο θα έχει ξεχωριστή σημασία. Η πυραυλάκατος φέρει το όνομα ‘’ΒΛΑΧΑΚΟΣ’’ με το Πολεμικό Ναυτικό να τιμά με αυτόν τον τρόπο τον αξιωματικό Παναγιώτη Βλαχάκο ο οποίος θυσιάστηκε στα Ίμια μέσα στο Ελικόπτερο ΑΒ 212 μαζί με τους Χριστόδουλο Καραθανάση και Έκτορα Γιαλοψό. Ο Παναγιώτης Βλαχάκος ήταν συμμαθητής του νέου Αρχηγού Στόλου στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων από το 1982 έως και το 1986 όταν αποφοίτησαν Σημαιοφόροι.
Η έκτη ΤΠΚ η οποία θα ονομαστεί "ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ" βρίσκεται ήδη σε προχωρημένες δοκιμές στη θάλασσα.Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα απαιτητικά crash test από τα έμπειρα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού δεν σταματούν και μέχρι τώρα η ΤΠΚ τα έχει περάσει όλα με επιτυχία. Πρόκειται να παραδοθεί στο Πολεμικό Ναυτικό τους επόμενους μήνες για να ενσωματωθεί και αυτή στη δύναμη του Στόλου.
Και ενώ οι διαπραγματεύσεις με τους Γάλλους για τις φρεγάτες Belh@ra βρίσκονται ήδη στην τελική ευθεία ο νέος Αρχηγός ΓΕΝ Στυλιανός Πετράκης καλείται να έχει επιχειρησιακά πανέτοιμο τον Στόλο και ταυτόχρονα να προχωρήσει τόσο στην ενίσχυσή του όσο και στον εκσυγχρονισμό του.
Η αναβάθμιση των τεσσάρων φρεγατών ΜΕΚΟ αποτελεί ειλημμένη απόφαση και εκκρεμεί πλέον η δρομολόγησή της. Η απόκτηση των νέων τορπιλών βαρέως τύπου η οποία ήδη έχει εγκριθεί δεν χωρά την παραμικρή καθυστέρηση. Για να μείνει η "Γαλάζια Πατρίδα" μόνο στα σχέδια και να διατηρηθεί το "Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος" από το Πολεμικό Ναυτικό.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ.

ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

[ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ][[bleft]

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

[ΑΘΛΗΤΙΚΑ][list]

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ][list]

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

[ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ][list]

ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][grids]

ΑΜΥΝΑ

[ΑΜΥΝΑ][bleft]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][grids]