ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ VS ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΣ – ΟΙ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ


 Του Θεόδωρου Χαρανίδη

Μεγάλος λόγος γίνεται την τελευταία δεκαετία για τον τρόπο με τον οποίο θα ξεφύγουμε από τη μέγγενη του οικονομικού μαρασμού και θα επανέλθουμε και πάλι σε επίπεδα κοινωνικής ευημερίας και ειρήνης στην πατρίδα μας. Η οικονομικοκοινωνική κρίση που πλήττει τα τελευταία δύσκολα χρόνια κάθε σπίτι και κάθε μορφή οικονομίας, έχει αφήσει τα σημάδια της ανεξίτηλα σε όλο το φάσμα της δημιουργικότητας και της ενεργητικής δράσης  των Ελλήνων.
Πολιτικές «αρπαχτής» και έξαρση του εμπορίου της ελπίδας από τους πολιτικούς «πατέρες» έχουν φέρει τους πολίτες σε απαξίωση, αδιαφορία, ακόμη και απόρριψη της ενεργούς δράσης και αντιμετώπισης των δυσεπίλυτων προβλημάτων που περιχαρακώνουν κάθε προσπάθεια αναβάθμισης των βασικών συστατικών του πολιτικού γίγνεσθαι.
Κόμματα και κομματίδια έχουν ασελγήσει άλλα σε μικρό βαθμό και άλλα σε μεγαλύτερο, με συνέπεια την διατάραξη της εμπιστοσύνης και της αποστροφής στο σύστημα από το μεγαλύτερο μέρος των πολιτών.
Η ανύπαρκτη παρουσία της ελληνικής Εκκλησίας στην κοινωνική πραγματικότητα και η αμέριστη στήριξη σε κάθε είδους εισβολές την έχει εκτροχιάσει από το αληθινό έργο της που είναι η στήριξη του ποιμνίου της και όχι κατά προτεραιότητα του κάθε αλλόθρησκου  που εισέρχεται απρόσκλητος στη χώρα αδιαφορώντας και προκαλώντας την ελληνική πραγματικότητα.
Απέναντι σ’ αύτη την λαίλαπα που έχει στοιχίσει σε αίμα και πόνο για τους έλληνες τα τελευταία χρόνια, η πρόταση της στήριξης του πατριωτισμού σε κάθε τομέα της πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής ζωής του τόπου, αποτελεί την μοναδική ρεαλιστική πρόταση για να επανέλθει η ελληνική πραγματικότητα στο ύψος των περιστάσεων.
Η κοινωνική πολιτική με βάση την στήριξη οικογενειών που φθάνουν σε σημείο λιμοκτονίας κρίνεται άμεσης προτεραιότητας.  
Η αναδιάταξη και αναπροσαρμογή των επιλογών για στήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων σε όλο το φάσμα της οικονομικής ζωής της χώρας και η αναπροσαρμογή γενικότερων επιλογών προς όφελος πρωτίστως των Ελλήνων, καθίσταται απαραίτητη και αναγκαία σήμερα περισσότερο παρά ποτέ!
Η πρόσφατα εκλεγμένη «εθνική» κυβέρνηση αποδεικνύει ότι αυτό που φοβόντουσαν οι έλληνες ξαναγίνεται πραγματικότητα. Για άλλη μία φορά ξεχασμένοι από την πολιτεία, αντικρίζουν μπροστά τους τις εχθρικές επιλογές να εφαρμόζονται για άλλη μία φορά εναντίον τους.
Εξαθλίωση, μαρασμός και καταστροφικές επιλογές χωρίς κανένα μέλλον επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές.
  Σήμερα πέρα από κάθε οικονομικό και κοινωνικό προσανατολισμό περισσότερο από ποτέ καθίσταται αναγκαίο και επιτακτικό να πραγματοποιηθεί μία ολοκληρωτική στροφή στα εθνικά ιδεώδη που θα  επιφέρουν θετικά αποτελέσματα στους έλληνες και θα τους επουλώσουν την πληγωμένη εθνική τους περηφάνια!
Σήμερα περισσότερο παρά ποτέ η ελληνική Εκκλησία οφείλει να σκύψει με ειλικρινή πρόθεση πάνω από τα πολλαπλά προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί στις ψυχές των Ελλήνων και να τους δείξει το δρόμο της ελπίδας και της επανόρθωσης.
Σήμερα περισσότερο παρά ποτέ είναι επιτακτική ανάγκη ως Έλληνες να δείξουμε την πραγματική στήριξη στον πλησίον μας που έχει περιχαρακωθεί από τους επαγγελματίες «σωτήρες».
  Οφείλουμε στον εαυτό μας και στις επόμενες γενιές των Ελλήνων να βαδίσουμε σαν μία συγκροτημένη, αξιόπιστη και ασφαλή κοινωνία που σέβεται πρωτίστως τον εαυτό της!

Θεόδωρος Χαρανίδης
Εκπαιδευτικός - Δημοσιογράφος



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ.

ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

[ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ][[bleft]

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

[ΑΘΛΗΤΙΚΑ][list]

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ][list]

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

[ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ][list]

ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][grids]

ΑΜΥΝΑ

[ΑΜΥΝΑ][bleft]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][grids]