ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ: 150.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΛΥΚΆΡΠΗΣ ΚΑΙ ΟΡΜΑΣ


Την ικανοποίηση τους εκφράζουν γονείς μαθητών τόσο από τα Τ.Δ. Όρμας και Πολυκάρπης για την πολύ σημαντική πρωτοβουλία του Δημάρχου Αλμωπίας Χρήστου Μπάτση να αποκαταστήσει την αδικία σε δύο σχολικές μονάδες, αυτές του Δημοτικού Σχολείου Πολυκάρπης και του Δημοτικού Σχολείου της Όρμας.

Με τα συσσωρευμένα προβλήματα στέγης αλλά και τις απαράδεκτες συνθήκες κάτω από τις οποίες λειτουργούσαν(κυριολεκτικά λημνάζουσες αίθουσες από εισροές υδάτων και ακατάλληλων κουφωμάτων λόγω παλαιότητας) με περίσσια συμβολή των εκπαιδευτικών αλλά και υποστηρικτικά στο βαθμό του δυνατού των γονέων και των κηδεμόνων των μαθητών.

Το ιδιαίτερο της υπόθεσης είναι ότι μέσα στην προηγούμενη χρονιά επισκέφθηκαν τις κτιριακές εγκαταστάσεις  τόσο ο απελθών όσοι και ο νυν δήμαρχος, όπου ο μεν πρώτος έκρινε απαραίτητο απλά να βαφούν εσωτερικά οι τοίχοι των τεσσάρων από τις 6 αίθουσες διδασκαλίας (και αυτές όχι πλήρως), ενώ ο νυν δήμαρχος επισκέφθηκε τις μονάδες περισσότερο από 3 φορές έκαστη, στο διάστημα των 3 πρώτων μηνών της θητείας του. Διαπίστωσε ο ίδιος την δυσχερή κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι κτιριακές υποδομές και όπως δήλωσε σε συνεργάτη του pellain.gr διαπίστωσε το κρίσιμο και το επείγον της αποκατάστασης τους.

Άμεσα ανταποκρίθηκε με προσωπικές του πρωτοβουλίες και παρότι δεν ανήκει επαγγελματικό στον χώρο της εκπαίδευσης αντιλήφθηκε το μέγεθος του προβλημάτων που συσσωρεύτηκαν για δεκαετίες και ανταποκρίθηκε με αμεσότητα.

Έφερε το θέμα προ ημερών στη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου και ζήτησε την στήριξη από το σώμα για οικονομική έγκριση και αναφέρθηκε στο αναγκαίο της ταχείας επίσπευση των τεχνικών εργασιών.


Διαβάστε παρακάτω τη σχετική απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου Αλμωπίας:







ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ


ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΡΙΘΜ. 01/2020
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ



ΑΛΜΩΠΙΑΣ
Αριθμ.Απόφ. 04/2020

ΘΕΜΑ  :Έγκριση
μελέτης  για  την  «Συντήρηση  και  Επισκευή  Μονάδων



Πρωτοβάθμιας Σχολικής Εκπαίδευσης του Δήμου Αλμωπίας»

Στην  Αριδαία και στο Δημοτικό Κατάστημα, σήμερα 27 Ιανουαρίου 2020, ημέρα Δευτέρα   και ώρα 18.00΄

(6.00 μ.μ.) συνεδρίασε τακτικά το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμωπίας, ύστερα από έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου με αριθμό 1022/23-1-2020, που δόθηκε στον καθένα Δημοτικό Σύμβουλο και σε Προέδρους Τοπικών Διαμερισμάτων χωριστά, σύμφωνα με τα άρθρα 65 και 67 του Ν.3852/2010, όπως τροποποιήθηκαν και ισχύουν και του άρθρ. 95 του Ν.3463/2006 (Κ. .Κ).

Παρόντος και του Δημάρχου κ. Μπάτση Χρήστου, διαπιστώθηκε από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, πως υπήρχε νόμιμη απαρτία, δεδομένου ότι σε σύνολο είκοσι επτά (27) μελών παραβρέθηκαν παρόντα είκοσι επτά (27) μέλη 
.................................

                                                   .................................

ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ: “ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΜΟΝΑΔΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ“ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ


Η συγκεκριμένη μελέτη αφορά στην αποκατάσταση διαφόρων κατασκευαστικών προβλημάτων, καθώς και στη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση παλαιών σχολικών συγκροτημάτων του Δήμου Αλμωπίας. Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εργασίες ανά συγκρότημα:

Στο Δημοτικό σχολείο Πολυκάρπης θα γίνει αντικατάσταση των εξωτερικών κουφωμάτων σε όλο το κτίριο, αντικατάσταση των μαρμάρων στα παράθυρα που παρουσιάζουν φθορές και σπασίματα - ποδιές παραθύρων από μάρμαρο με μόρφωση εγκοπής (ποταμού) κάτω από το εξέχον άκρο. Επίσης θα γίνουν καθαιρέσεις-αντικαταστάσεις των σαθρών επιχρισμάτων τα οποία παρουσιάζουν φθορές, με έμφαση στην κύρια όψη, λόγω ανεπαρκούς απορροής των ομβρίων υδάτων, τα οποία λιμνάζουν στον εξώστη και δημιουργούν φθορές. Επιπλέον, θα γίνει αντικατάσταση στέγης επί μεταλλικού σκελετού.

Στο Δημοτικό σχολείο Όρμας θα γίνει συντήρηση και επισκευή της στέγης. Συγκεκριμένα προβλέπεται να εκτελεστεί με την μελέτη αυτή, αποξήλωση των επικεραμώσεων με προσοχή καθώς και αποξήλωση του φέροντος οργανισμού της ξύλινης στέγης. Επίσης θα γίνουν καθαιρέσεις-αντικαταστάσεις των σαθρών επιχρισμάτων στο δυτικό τμήμα του κτιρίου στο οποίο παρουσιάζει φθορές λόγω ανεπαρκούς απορροής των ομβρίων υδάτων.Αντικατάσταση προβληματικών υδρορροών ώστε να απορρέουν άμεσα τα όμβρια στο δίκτυο απορροής των ομβρίων υδάτων που θα κατασκευαστεί στον αύλειο χώρο του σχολείου και θα οδηγηθούν σε υφιστάμενο αγωγό στα όρια του οικοπέδου.

Γνώμονας των εργασιών αυτών είναι να διασφαλιστεί μακροπρόθεσμα η ασφαλής χρήση των διδακτηρίων. Αφενός για λόγους ασφάλειας των μαθητών και των διδασκόντων και αφετέρου για την εύρυθμη λειτουργία των Σχολείων.

Όλες οι ανωτέρω εργασίες και κατασκευές θα υλοποιηθούν σύμφωνα με τα σχέδια και τις υποδείξεις του Τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών.Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών το έργο θα είναι πλήρως λειτουργικό και αυτοτελές.

Η μελέτη συντάσσεται από το Τμήμα Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αλμωπίας (Τ.Τ.Υ.) σύμφωνα με τον Ν. 4412/2016 με προϋπολογισμό 150.000,00 ευρώ.

Η επίβλεψη θα γίνει από το Τ.Τ.Υ. σύμφωνα με τον N.4412/16 (ΦΕΚ 147Α/08-08-2016): Δημόσιες Συμβάσεις Έργων, Προμηθειών και Υπηρεσιών (προσαρμογή στις Οδηγίες 2014/24/ΕΕ και 2014/25/ΕΕ).

Η προϊσταμένη Τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών Χριστοπούλου Μαρία Ηλεκτρολόγος Μηχανικός



.............................
..............................




Αποφασίζει ομόφωνα

Εγκρίνει   την με αριθ. 01/2020 μελέτη που αφορά στο έργο «Συντήρηση και Επισκευή Μονάδων Πρωτοβάθμιας

Σχολικής Εκπαίδευσης του Δήμου Αλμωπίας», όπως κατατέθηκε από το Τμήμα Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου

Αλμωπίας.

·             Η παρούσα απόφαση έλαβε  αριθμό  04/2020

………………………………………………………………………………………………………………
Αφού συντάχθηκε και αναγνώσθηκε το πρακτικό αυτό, υπογράφεται ως εξής:

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΑ  ΜΕΛΗ
(υπογραφή)
(υπογραφές)
Ακριβές Απόσπασμα

Αριδαία  27-01-2020


Ο    ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ.

ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

[ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ][[bleft]

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

[ΑΘΛΗΤΙΚΑ][list]

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ][list]

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

[ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ][list]

ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][grids]

ΑΜΥΝΑ

[ΑΜΥΝΑ][bleft]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][grids]