Στα 400 χρόνια σκλαβιάς ποτέ ο ελληνισμός δεν συμβιβάστηκε με την υποδούλωση από τους Οθωμανούς τούρκους


Ο ξεσηκωμός των ελλήνων του 1821 και οι Aγωνες για εθνική ανεξαρτησία παρουσιάζουν μια παγκόσμια πρωτιά … Κατάφεραν να συνεπάρουν, κατάφεραν να συγκινήσουν, κατάφεραν να εμπνεύσουν πολίτες κυβερνήσεις και οργανισμούς σε όλο τον τότε γνωστό κόσμο …


Δεν ήταν απλά μια ακόμα εξέγερση μιας υπόδουλης φυλής απέναντι σε έναν κατακτητή , αλλά ένα πανανθρώπινο οικουμενικό σύστημα αξιών απέναντι σ ένα βαρβαρικό έθνος. Το φως των οικουμενικών αξιών του ελληνισμού της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης της πίστης στον Θεό, της φιλοπατρίας, της αγάπης για την οικογένεια ήρθε και συγκρούστηκε με την οθωμανική τακτική του ευτελισμού της ανθρώπινης ζωής , των βασανιστηρίων, της προσβολής της πίστης των διωγμών του παιδομαζώματος της εξοντωτική φορολογίας. Στο πρόσωπο των εξεγερθέντων με θαυμασμό οι ξένοι έβλεπαν να ξεπροβάλουν οι άξιοι & γνήσιοι συνεχιστές ενός ένδοξου έθνους, του έθνους των ελλήνων !!

Στα 400 χρόνια σκλαβιάς ποτέ ο ελληνισμός δεν συμβιβάστηκε με την υποδούλωση από τους Οθωμανούς τούρκους , αντιθέτως ο μεγάλος αριθμός επαναστάσεων , η τακτική των Ελλήνων να πολεμούν στο εξωτερικό με σκοπό να έχουν επαφή με την πολεμική τέχνη και η ναυτοσύνη τους, κράτησαν σταθερή την φλόγα της ελευθέριας βαθειά μέσα τους .

Θέλοντας μακριά από δωρισμένες επιτροπές να τιμήσουμε την μνήμη των ηρώων μας με τρόπο που αρμόζει στην προσφορά και τα ιδεώδη τους, προχωρήσαμε στην σύσταση της επιτροπής που αποτελείτε από μεγάλους φορείς Ελλάδος & ομογενειακού Ελληνισμού.

Έμβλημα μας το ιερό σύμβολο με το σταυρό της φιλικής εταιρίας, πλαισιωμένο με τα λογότυπα των μελών οργανώσεων της επιτροπής .

Ομοσπονδία πατριωτικών & ορθοδόξων σωματείων : Η Ομοσπονδία πατριωτικών & ορθοδόξων σωματείων αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο συντονιστικό δευτεροβάθμιο πατριωτικό φορέα στην Ελλάδα. Τα μελή της 30+ στον αριθμό σωματεία, βρίσκονται σε Ελλάδα, Κύπρο, Ηνωμένο βασίλειο . Με πληθώρα δράσεων πατριωτικού περιεχομένου & ανάδειξης του ελληνορθόδοξου πολιτισμού μας βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή υπερασπιζόμενη τις αξίες του ελληνισμού. Συμμετείχε ενεργά στα μεγάλα εθνικά συλλαλητήρια, προχωρεί σε περιοδικές ιστορικές έντυπες εκδόσεις, διοργανώνει αθλητικά δρώμενα, ενημερωτικές εστιάσεις, κινητοποιήσεις στον δρόμο, ενέργειες πολίτικης προστασίας, στηρίζει ενεργά το εφεδρικό κίνημα, δράσεις περιφρούρησης της ελληνορθόδοξης παράδοσης μας. Αποκορύφωμα η παροχή με μεγάλο αριθμό μελών της ιδιωτικού συστήματος υγείας ώστε να έχουν πρόσβαση δωρεάν σε υψηλού επιπέδου ιατρική κάλυψη. Βρίσκεται πάντα εκεί που η κάρδια ης Ελλάδας κτυπά δυνατά.

Όμιλος Φουστανελοφόρων Νομού Αττικής : Ο όμιλος φουστανελοφόρων Νομού Αττικής έχει ως σκοπό, την διαφύλαξη κ μεταλαμπάδευση των αρχών και του ήθους των ηρώων και των μαρτύρων που συνετέλεσαν στην εθνική παλιγγενεσία του 1821 . Ο όμιλος αποτελείται από έναν ικανό αριθμό μελών που με πίστη στους καταστατικούς σκοπούς και την πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδος στέκεται επάξια στο ελληνικό πνεύμα και στα ελληνικά ιδεώδη.

Macedonian Association of Greater Washington D.C. : Η Macedonian Association of Greater Washington αποτελεί ομογενειακό σωματείο μέλος της ομοσπονδίας Πανμακεδονικη Αμερικής που ιδρύθηκε το 1947, και εδρεύει στην Ουάσινγκτον της Αμερικής . Σήμερα αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους ομογενειακούς οργανισμούς όχι μόνο στην Αμερική, αλλά και σε όλο τον κόσμο. Από την αρχή της ίδρυσης της έχει διακριθεί για την προαγωγή του ελληνικού πολιτισμού & πνευματική εξύψωση των μελών της , εκδόσεις , προβολή του μακεδονικού ελληνισμού, την συνεισφορά της στην οικονομική στήριξη της μητρόπολης Ελλάδος αλλά κυρίως στην έντονη δραστηριοποίηση της αναφορικά με θέματα εξωτερικής πλωτικής που άπτονται των εθνικών μας θεμάτων . Η παρουσία ισχυρών μελών της και η διεισδυτικότητα τους στην αμερικανική κεντρική πολιτική σκηνή έχει προάγει στο παρελθόν σημαντικά αποτελέσματα στην προώθηση των ελληνικών συμφερόντων. Υπήρξε ενεργό σωματείο στην διοργάνωση και την χρηματοδότηση των συγκλονιστικών συλλαλητηρίων για την προάσπιση της Μακεδονίας μας, που έβγαλαν στους δρόμους εκατομμύρια Ελλήνων σε Ελλάδα & εξωτερικό .

Επιτροπή απογόνων αγωνιστών 1821 : Πρόκειται για συντονιστικό απογόνων ηρώων της εθνικής παλιγγενεσίας και ύστερης περιόδου με σκοπό να επισημοποιήσουν την υψηλού συμβολισμού συμμέτοχη τους στον κορυφαίο αυτό εθνικό εορτασμό για τα 200 χρόνια από την Ελληνική επανάσταση. Δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν ιστορικές οικογένειες που πρόσφεραν τα μέγιστα για μια Ελλάδα ελεύθερη. Καθήκον τους η προάσπιση και ανάδειξη της ιστορικής μνήμης .
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ.

ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

[ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ][[bleft]

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

[ΑΘΛΗΤΙΚΑ][list]

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ][list]

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

[ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ][list]

ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][grids]

ΑΜΥΝΑ

[ΑΜΥΝΑ][bleft]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][grids]