Σέρρες: Δύο νέα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου

Ακόμη δυο άτομα έχουν επιβεβαιωθεί με τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών.
Το ένα κρούσμα είναι άνδρας και το άλλο γυναίκα.

Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ροδόπολης, του δήμου Σιντικής, Νίκος Μπελελής, μέσω των social media, με ανάρτησή του, καλεί του κατοίκους του χωριού και ιδιαίτερα τους μεγάλους σε ηλικία, μωρά, και εγκύους, να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τα τσιμπήματα των κουνουπιών.

«Εάν κάποιος έχει τα παρακάτω συμπτώματα: πυρετό διάρροια πονοκέφαλο κνησμό πόνους στο σώμα και τις αρθρώσεις και εμετό. Παρακαλούμε να επικοινωνήσει με γιατρό. Ο ιός του Δυτικού Νείλου μεταδίδεται κυρίως με το τσίμπημα μολυσμένων «κοινών» κουνουπιών. Τα κουνούπια μολύνονται, όταν τσιμπούν μολυσμένα πτηνά (ορισμένα είδη κυρίως άγριων πτηνών), που αποτελούν τη βασική δεξαμενή του ιού στη φύση. Οι άνθρωποι που έχουν μολυνθεί θεωρείται ότι δε μεταδίδουν περαιτέρω τον ιό σε άλλα κουνούπια», αναφέρει η ανάρτησή.

«Στην πλειονότητα των περιπτώσεων τα άτομα που μολύνονται από τον ιό δεν αρρωσταίνουν καθόλου ή έχουν ήπια συμπτωματολογία, ενώ πολύ λίγα άτομα (λιγότερα από 1%) εμφανίζουν σοβαρή νόσο που προσβάλλει το νευρικό σύστημα (εγκεφαλίτιδα, μηνιγγίτιδα ή παράλυση). Άτομα μεγαλύτερης ηλικίας (άνω των 50 ετών) κινδυνεύουν περισσότερο να αρρωστήσουν σοβαρά, καθώς και άτομα με ανοσοκαταστολή και χρόνια υποκείμενα νοσήματα», καταλήγει η ανάρτηση.

seleo.gr
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ.

ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

[ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ][[bleft]

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

[ΑΘΛΗΤΙΚΑ][list]

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ][list]

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

[ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ][list]

ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][grids]

ΑΜΥΝΑ

[ΑΜΥΝΑ][bleft]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][grids]