Έτοιμα για το «πρώτο κουδούνι» τα σχολεία του Δήμου Πέλλας


Σύσκεψη  πραγματοποιήθηκε σήμερα στο γραφείο του δημάρχου Πέλλας κ. Γρηγόρη Στάμκου με τους προϊστάμενους της Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας κ.κ. Θωμά Μπαχαράκη και Νικόλαο Αγγελίδη, την Πρόεδρο της Α’βάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Ιωάννα Ζαφειρίου, τον Πρόεδρο της Β’βάθμιας Σχολικής Επιτροπής και Αντιδήμαρχο κ. Κων/νο Μπαλτζίδη και τον Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κ. Πέτρο Σεραίδη.  Στη σύσκεψη συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στο άνοιγμα των σχολικών μονάδων και στην ετοιμότητα Δήμου και Εκπαίδευσης προκειμένου η έναρξη της σχολικής χρονιάς να γίνει με ασφάλεια για μαθητές και εκπαιδευτικούς.  Ο δήμαρχος ενημέρωσε  αναλυτικά τους προϊστάμενους για τις ενέργειες των υπηρεσιών του δήμου ενόψει της επαναλειτουργίας των σχολείων. «Η σχολική χρονιά που ξεκινάει σε λίγες μέρες αναμένεται να είναι ιδιαίτερη λόγων των πολλών και αναγκαίων μέτρων που θα  εφαρμοστούν στα σχολεία μας για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού. Όλο αυτό το διάστημα οι υπηρεσίες του δήμου και οι αιρετοί συνεργάτες μου εργάζονται με εντατικούς ρυθμούς για το άνοιγμα των σχολείων με απόλυτη προτεραιότητα στην προστασία της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών. Για το λόγο αυτό, απολυμάναμε όλους τους αύλειους χώρους, τους παιδικούς σταθμούς, συνεχίζουμε τις εργασίες συντήρησης και ελαιοχρωματισμού όπου απαιτείται, αναμένουμε έως αύριο τις μάσκες από την ΚΕΔΕ, ενώ έχει γίνει ήδη προμήθεια ηλεκτρονικών θερμομέτρων για την καθημερινή θερμομέτρηση μαθητών και εκπαιδευτικών. Επιπλέον, ολοκληρώσαμε ταχύτατα το διαγωνισμό και τη διαδικασία πρόσληψης 85 καθαριστριών, έτσι ώστε τα σχολεία μας να καθαρίζονται εντατικά και με σχολαστικότητα.
Έχοντας να αντιμετωπίσουμε ένα πρωτόγνωρο πλαίσιο επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων,  οι αιρετοί συνεργάτες μου και οι υπηρεσίες μας είναι πανέτοιμοι για ό,τι προκύψει, δήλωσε ο δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος. 

Στη συνέχεια ο δήμαρχος συνοδευόμενος από συνεργάτες του υποδέχθηκε την Υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως στο Ειδικό Σχολείο Γιαννιτσών. 

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ.

ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

[ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ][[bleft]

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

[ΑΘΛΗΤΙΚΑ][list]

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ][list]

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

[ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ][list]

ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][grids]

ΑΜΥΝΑ

[ΑΜΥΝΑ][bleft]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][grids]