ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΡΑΜΠ ΚΙ ΕΛΛΑΔΑ

-Έστειλε τον υπουργό εξωτερικών Μάικ Πομπέο στην Ελλάδα, με πολλές άμεσες προτάσεις συνεργασίας σε πολλαπλούς τομείς, διπλωματικούς, στρατιωτικούς και εμπορικούς, χωρίς για πρώτη φορά ο Αμερικανός ΥπΕξ να επισκεφτεί και την Τουρκία, όπως απαιτούσε η πολιτική ίσων αποστάσεων που είχαν επιβάλλει οι πολιτικοί αντίπαλοι του Τράμπ στο παρελθόν. Το ίδιο ακριβώς συνέβη όταν ο Πομπέο είχε επισκεφτεί την Κύπρο, όπου αρνήθηκε να συναντηθεί με εκπροσώπους της τουρκοκυπριακής κοινότητας.
-Σπάζοντας το πρωτόκολλο, για πρώτη φορά Αμερικανός ΥπΕξ, φιλοξενήθηκε στην κατοικία Ελληνα Πρωθυπουργού, η δε επίσκεψή του διάρκεσε πολύ περισσότερο από κάθε παλαιότερη επίσκεψη Αμερικανού υπουργού στην Ελλάδα.
-Έπεισε την Ελλάδα την Κύπρο και το Ισραήλ να συνάψουν εμπορική συμφωνία γύρω από τον προτεινόμενο αγωγό αερίου EastMed.
- Πέρα από αυτό πρότεινε στις τρείς αυτές χώρες να συνάψουν κοινή αμυντική συμφωνία, δεσμεύθηκε δε ρητά και δημόσια, ότι εφ’ όσον αυτή υπογραφεί (3+1) οι ΗΠΑ θα υπογράψουν ως τέταρτο μέρος και θα προσφέρουν την εγγύησή τους στα κοινά σύνορα και ΑΟΖ των τριών αυτών κρατών, δημιουργώντας έναν ενιαίο αμυντικό χώρο από την Ηγουμενίτσα, έως την Eilat, ο οποίος θα τυγχάνει της ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΓΓΥΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ. Δυστυχώς αυτή του η πρόταση δεν έχει ακόμα γίνει αποδεκτή από την Ελλάδα, ελπίζουμε όμως η κατάσταση αυτή σύντομα να αλλάξει.
- Την ώρα που η πρώτη αμφισβήτηση της Ελληνικής κυριαρχίας από την Τούρκικη αρμάδα έλαβε χώρα, έστειλε το αεροπλανοφόρο Nimitz στα νοτιοανατολικά της Κρήτης και έτρεψε τους Τούρκους σε άτακτη φυγή. Την ίδια ώρα η ΕΕ και η Γερμανία πίεζε την Ελλάδα να δεχθεί την αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου.
- Αμερικανικές επενδύσεις ξαναζωντάνεψαν τα ναυπηγεία της Σύρου, τώρα το ίδιο γίνεται με την Ελευσίνα και τον Σκαραμαγκά, τα οποία σύντομα θα λειτουργούν πλήρως.
- Σχεδόν χάρισε στην Ελλάδα τεράστιες ποσότητες πολεμικού υλικού κρίσιμου για την αντιμετώπιση της Τούρκικης απειλής. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε τα άρματα μάχης Abrams, τα επιθετικά ελικόπτερα Kiowa, τα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού καθώς και πολλά ακόμα αμυντικά συστήματα.
Αναδημοσίευση από τη σελίδα Republicans Overseas Hellenic Chapter
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ.

ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

[ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ][[bleft]

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

[ΑΘΛΗΤΙΚΑ][list]

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ][list]

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

[ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ][list]

ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][grids]

ΑΜΥΝΑ

[ΑΜΥΝΑ][bleft]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][grids]