Δήλωση απόσυρσης υποψηφιοτήτων ΔΑΚΕ ΠΕ ΠΕΛΛΑΣ

Ως υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο της ημοκρατικής Ανεξάρτητης Κίνησης Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.), στις εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων για τα υπηρεσιακά συμβούλια των εκπαιδευτικών (Κ.Υ.Σ.Π.Ε., Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. και Π.Υ.Σ.Π.Ε.) εκφράζουμε την αντίθεσή μας στον σχεδιασμό του Υπουργείου Παιδείας που αποφάσισε να διεξαχθούν το Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020 με ηλεκτρονικό τρόπο.

 

ηλώνουμε, σε κάθε κατεύθυνση, ότι τιμούμε και υπηρετούμε τον θεσμό του αιρετού και θα υπερασπιστούμε με κάθε πρόσφορο μέσο τη διατήρηση και ενίσχυσή του.

 

Καλούμε, στην κρίσιμη αυτή στιγμή την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να αναθεωρήσει τη στάση της και αφού λάβει σοβαρά υπόψη τις τεκμηριωμένες θέσεις της .Α.Κ.Ε./Π.Ε. και της .Ο.Ε. να προχωρήσει σε:

 

      Αναβολή της πραγματοποίησης των εκλογών (δυνατότητα που προκύπτει από πρόσφατη διάταξη νόμου), εξ αιτίας των δυσμενών επιδημιολογικών συνθηκών που επικρατούν και μέχρι να υπάρξουν ευνοϊκές συνθήκες πραγματοποίησης μιας ανεμπόδιστης προεκλογικής παρουσίας των υποψήφιων στα σχολεία και διεξαγωγής δια ζώσης των εκλογών.

 

      Παράταση της θητείας των αιρετών μέχρι την εκλογή νέων.


 

      Πραγματοποίηση της εκλογικής διαδικασίας δια ζώσης και όχι με ηλεκτρονικό τρόπο, για τον οποίο έχουμε εκφράσει σοβαρούς προβληματισμούς για την ταυτοποίηση των ψηφοφόρων, τη μυστικότητα της ψήφου και την γενικότερη «αντοχή» του συστήματος.

 

      Διεξαγωγή των εκλογών σε εργάσιμη ημέρα (π.χ. Τετάρτη όπως ίσχυε ως τώρα) δίχως άδεια, μετά τη λήξη του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών. Αυτό θα διευκολύνει τη συμμετοχή των χιλιάδων εκπαιδευτικών που μετακινούνται πολλά χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας στον τόπο εργασίας, για τους οποίους η ημέρα του Σαββάτου

 

είναι απαγορευτική.

 

Για τους παραπάνω λόγους, σεβόμενοι τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας μας, παροτρύνουμε τους υποψήφιους και των υπολοίπων παρατάξεων, ανταποκρινόμενοι στην ιστορική μας ευθύνη απέναντι στον κλάδο, να υλοποιήσουμε από κοινού την απόφαση της .Ο.Ε για απόσυρση όλων των υποψηφιοτήτων .

 

Καλούμε τους Προέδρους των τριών Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού μαζί με έναν εκπρόσωπο από κάθε παράταξη (τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας) να καταθέσουν όλοι μαζί στη ιεύθυνση Π.Ε Πέλλας την Παρασκευή 23/10, τις αιτήσεις απόσυρσης όλων των υποψηφίων του Π.Υ.Σ.Π.Ε. Πέλλας.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ.

ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

[ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ][[bleft]

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

[ΑΘΛΗΤΙΚΑ][list]

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ][list]

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

[ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ][list]

ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][grids]

ΑΜΥΝΑ

[ΑΜΥΝΑ][bleft]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][grids]