Πώς να αποθηκεύσεις το ελαιόλαδο για να μην ταγγίσει

Ασφαλώς δεν είναι η πρώτη φορά που ακούς ότι το ελαιόλαδο μπορεί να γίνει ακατάλληλο προς κατανάλωση, δηλαδή να ταγγίσει. Ξέρεις όμως ότι μπορείς εύκολα να το αποφύγεις;
Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που μπορούν να προκύψουν όμως, είναι να ταγγίσει, δηλαδή να αλλοιωθεί η γεύση, η οσμή και το χρώμα του, εξαιτίας διαφόρων παραγόντων, όπως η επαφή με το φως και το οξυγόνο της ατμόσφαιρας. Υπάρχει όμως λύση, ώστε να παρατείνεις τη «διάρκεια ζωής» του ελαιολάδου σου και είναι πολύ πιο εύκολη από ο,τι ίσως πιστεύεις.
Πρόκειται για ένα από τα πιο βασικά υλικά της ελληνικής κουζίνας και σε αντίθεση με πολλές άλλες χώρες, εμείς το χρησιμοποιούμε σε μεγάλες ποσότητες, προσθέτοντας άφθονο στα φαγητά και στις σαλάτες, ενώ το χρησιμοποιούμε και στο τηγάνισμα. Συνεπώς, φροντίζουμε πάντα να το προμηθευόμαστε σε μεγάλες ποσότητες και γι αυτό το λόγο, πρέπει και να το αποθηκεύουμε σωστά ώστε να μένει αναλλοίωτο και ασφαλές προς κατανάλωση.
Περισσότερα στο Olivemagazine.gr
Labels
ΥΓΕΙΑ
Post A Comment
Δεν υπάρχουν σχόλια :