ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗ ΒΕΡΓΙΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ


Παρά την βροχόπτωση και ενώ αρχικά είχε ανακοινωθεί πως η συγκέντρωση θα ματαιωθεί λόγω της κακοκαιρίας, με Ελληνικές σημαίες και σημαίες της Βεργίνας, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην Βεργίνα Ημαθίας, στην περιοχή που ο Αλέξανδρος στέφθηκε βασιλιάς των Μακεδόνων, και απαίτησε την μη παραχάραξη της Ιστορίας, φωνάζοντας ότι η Μακεδονία είναι μια και Ελληνική και απαίτησε τη διενέργεια δημοψηφίσματος, διαδηλώνοντας για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας αλλά και κατά της απαράδεκτης Συμφωνίας των Πρεσπών.

Κεντρικός ομιλητής ο δρ κοινωνικών επιστημών και μέλος της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη των Γενοκτονιών Θεοφάνης Μαλκίδης. 

Ο Μητροπολίτης Βέροιας, Νάουσας και Καμπανίας, Παντελεήμων, που βρέθηκε στο συλλαλητήριο, ανέφερε στην ομιλία του μεταξύ των άλλων: Η συμφωνία των Πρεσπών είναι αντίθετη προς τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού. Η συμφωνία δεν έχει επικυρωθεί και τίποτα δεν θα τελειώσει. Η συμφωνία μας προσβάλλει, καθώς μας αναγκάζει να εξηγούμε ποιοι είμαστε. Η συμφωνία που υπογράφηκε στις Πρέσπες είναι επικίνδυνη για την χώρα μας και δεν την δεχόμαστε. Είναι απόλυτη ανάγκη να μην αδρανήσουμε, να μην το αφήσουμε να περάσει, η συμφωνία των Πρεσπών δεν έχει κλείσει οριστικά. Είναι καθήκον να μην την αφήσουμε να κλείσει με αυτούς τους ταπεινωτικούς όρους. Οι βουλευτές πρέπει να καταλάβουν ότι η ευθύνη για την Μακεδονία δεν είναι μόνο συλλογική και κομματική, αλλά προσωπική.

 Τους καθιστά υπόλογους απέναντι στον λαό που είναι απέναντι και στην ιστορία. Δεν μπορείς να ξεπουλάς την πατρίδα σου για μία θέση, ένα μισθό και μία καρέκλα.

Στο συλλαλητήριο παρευρέθη και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.
Οι διοργανωτές έδωσαν ραντεβού για νέο συλλαλητήριο στις 30 Ιουλίου στην Αλεξάνδρεια.
epanekkinisis.blogspot.com
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ.

ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

[ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ][[bleft]

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

[ΑΘΛΗΤΙΚΑ][list]

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ][list]

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

[ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ][list]

ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][grids]

ΑΜΥΝΑ

[ΑΜΥΝΑ][bleft]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][grids]