recent
Breaking news

slider2

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

Η τρομερή παράδοση του ΠΑΟΚ στη Γερμανία: Αήττητος για 36 χρόνια (VIDEO)


Με το ισόπαλο 1-1 απέναντι στην Σάλκε στη "Veltins Arena" του Γκελζενκίρχεν ο ΠΑΟΚ συνέχισε την εξαιρετική παράδοση που έχει "χτίσει" επί γερμανικού εδάφους, διατηρώντας το αήττητο στη Γερμανία για 36 χρόνια!
Πιο συγκεκριμένα, οι "ασπρόμαυροι" σε συνολικά 5 εκτός έδρας αναμετρήσεις κόντρα σε γερμανικές ομάδες μετρούν 1 νίκη, 1 ήττα και τρεις ισοπαλίες.
Η μοναδική ήττα στο πρώτο ματς
Η μία και μοναδική ήττα του ΠΑΟΚ στη Γερμανία είχε σημειωθεί στο πρώτο του παιχνίδι εκεί, πριν από 36 χρόνια. Το 1981 είχε χάσει από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης με 2-0 για τον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Κυπελλούχων. Ωστόσο στην ρεβάνς της Τούμπας, σε ένα επικό ματς, δύο γκολ του Γιώργου Κωστίκου (37’, 61’) έστειλαν το παιχνίδι στα πέναλτι, όπου μία άστοχη εκτέλεση του Χρήστου Δημόπουλου, υπέγραψε ακόμα ένα άδοξο αποκλεισμό για τον Δικέφαλο του Βορρά.
Η ιστορική "μάχη" με τη Μπάγερν στα πέναλτι
Η επόμενη "μάχη" με Γερμανούς για τον Δικέφαλο ήταν με την Μπάγερν Μονάχου, όπου η "λευκή" ισοπαλία (0-0) είχε οδηγήσει στα πέναλτι. Ο ΠΑΟΚ έχασε με 9-8 και αποκλείστηκε στον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ του 1982-83. Ωστόσο, η διαδικασία των πέναλτι έχει μείνει στην ιστορία, καθώς η γερμανική ομάδα εκτέλεσε ένα πέναλτι τρεις φορές, μέχρι να ευστοχήσει, καθώς στις δύο πρώτες εκτελέσεις που ήταν άστοχες είχε δοθεί επανάληψη. 
Η γκολάρα του Στοχ
Ακολούθησε τον Αύγουστο του 2013 η ισοπαλία με 1-1 στην έδρα της Σάλκε για τα play off του Champions League με τον ΠΑΟΚ να ισοφαρίζει το γκολ του Φαρφάν με ένα καταπληκτικό σουτ του Στοχ και να αυξάνει τις ελπίδες πρόκρισης για τη ρεβάνς στην έδρα του. Βέβαια, ήρθε ο αποκλεισμός στην Τούμπα με την ήττα με 2-3, σε αγώνα κεκλεισμένων των θυρών.
Άλωσε το "κάστρο" της Ντόρτμουντ όντας αποκλεισμένος 
Τον Δεκέμβριο του 2015 ο ΠΑΟΚ πήγε να αγωνιστεί στην έδρα της Ντόρτμουντ έχοντας ήδη αποκλειστεί από τη φάση των ομίλων του Europa League. Η ομάδα του Τούντορ αποχαιρέτησε την Ευρώπη με ένα ιστορικό "διπλό" με 0-1 χάρη σε γκολ του Μακ. Η Ντόρτμουντ δεν έχει ηττηθεί ξανά από εκείνο το βράδυ στο γήπεδό της.
Χαιρέτησε με το κεφάλι ψηλά
Στη χθεσινή (22/2) ρεβάνς με την Σάλκε ο ΠΑΟΚ είχε ελάχιστες πιθανότητες για πρόκριση στους "16' του Europa League μετά την ήττα με 0-3 στην Τούμπα. Όμως και πάλι πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στη Γερμανία και αποκλείστηκε στους "32" με ψηλά το κεφάλι, δίχως να ηττηθεί, με το ισόπαλο 1-1.
Δεν χάνει, αλλά δεν προκρίνεται
Ο ΠΑΟΚ, βέβαια, παρά την εξαιρετική του προϊστορία στη Γερμανία με θετικά αποτελέσματα, δεν έχει καταφέρει να πανηγυρίσει κάποια πρόκριση εκεί και πάντα γνώριζε τον αποκλεισμό από γερμανικές ομάδες παρότι στις έδρες τους δεν έχανε.

http://www.thestival.gr/sports/item/295397-i-tromeri-paradosi-tou-paok-sti-germania-aittitos-gia-36-xronia-video
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ.

ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

[ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ][[bleft]

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

[ΑΘΛΗΤΙΚΑ][list]

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ][list]

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

[ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ][list]

ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][grids]

ΑΜΥΝΑ

[ΑΜΥΝΑ][bleft]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][grids]