recent
Breaking news

slider2

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ

Σείστηκε το Καυτανζόγλειο από την παρουσία χιλιάδων Μακεδόνων χορευτών! (ΦΩΤΟ&VIDEO)

Παραδοσιακοί χοροί και φορεσιές, κλαρίνα και γλέντι συνθέτουν το σκηνικό στην δεύτερη Πανελλήνια Συνάντηση Μακεδόνων, στο Καυτανζόγλειο στάδιο. Περισσότεροι από 4.000 χορευτές κατέκλυσαν το Στάδιο προκειμένου να παρουσιάσουν χορούς από όλες τις περιοχές της Μακεδονίας. Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων (ΠΟΠΣΜ) και το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Πρόκειται για ένα μοναδικό πολιτιστικό γεγονός, όπου όλοι οι Μακεδόνες ανταμώνουν σε μια πανδαισία ήχων, χρωμάτων και παραδόσεων. Παραδοσιακές μακεδονικές ορχήστρες ταξιδεύουν τους θεατές από τη μια άκρη της Μακεδονίας μέχρι την άλλη, ενώ μακεδονικές φορεσιές από τη Φλώρινα μέχρι την Καβάλα συνθέτουν το μωσαϊκό της γνήσιας Mακεδονικής Παράδοσης.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Μεταξύ άλλων, στο στάδιο παρίστανται η υφυπουργός Μακεδονίας- Θράκης, Μαρία Κόλλια- Τσαρουχά, ο βουλευτής της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης, ο Περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας και ο πολιτευτής της ΝΔ, Στράτος Σιμόπουλος.

thestival.gr

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ.

ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

[ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ][[bleft]

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

[ΑΘΛΗΤΙΚΑ][list]

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ][list]

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

[ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ][list]

ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][grids]

ΑΜΥΝΑ

[ΑΜΥΝΑ][bleft]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][grids]