ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΤΡΟΪΚΑ:«Ναι» υπό όρους από τους κοινωνικούς εταίρους στο νομοσχέδιο «Αχτσιόγλου» Διαβάστε περισσότερα: «Ναι» υπό όρους από τους κοινωνικούς εταίρους στο νομοσχέδιο «Αχτσιόγλου»

Θετική ήταν η απόκριση των κοινωνικών εταίρων στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά και το ασφαλιστικό, που τους παρουσίασαν νωρίτερα σήμερα, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας. Μπορεί να εκφράστηκαν επιμέρους αντιρρήσεις, αλλά το γενικό πλαίσιο χαρακτηρίστηκε ως «θετικό».

Βέβαια δεν έλειψαν οι αντιδράσεις από τόσο από τους εκπροσώπους των εργαζομένων (ΓΣΕΕ), όσο και από εκείνους των εργοδοτών (ΣΕΒ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΤΕ). Η ΓΣΕΕ επισήμανε ότι πρόκειται για «μπαλώματα» και για αλλαγές θεσμικού τύπου που δεν έχουν οικονομική δαπάνη. Πρόσθεσε δε ότι δεν είναι ολοκληρωτική παρέμβαση στα εργασιακά όπως είχε ζητήσει με επιστολή της προ διμήνου.
Η πλευρά των εργοδοτών και κυρίως οι επαγγελματοβιοτέχνες (ΓΣΕΒΕΕ) εξέφρασε αντιρρήσεις αναφορικά με την παρέμβαση για τις υπερωρίες και ειδικότερα το σκέλος που αφορά την υποχρέωσή τους, εφεξής, να τις αναρτούν στο ηλεκτρονικό σύστημα Εργάνη, προκαταβολικά. Επίσης, η ΕΣΕΕ ζήτησε να υπάρξει ξεχωριστή παρέμβαση για τις εποχικές επιχειρήσεις. Ουσιαστικά, πρότεινε να καταβάλλονται ασφαλιστικές εισφορές, ακόμα και υψηλότερες, μόνο όταν λειτουργούν οι επιχειρήσεις αυτές.
Σε κάθε περίπτωση το νομοσχέδιο αύριο, εκτός απροόπτου, θα κατατεθεί στη Βουλή.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ.

ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

[ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ][[bleft]

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

[ΑΘΛΗΤΙΚΑ][list]

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ][list]

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

[ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ][list]

ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][grids]

ΑΜΥΝΑ

[ΑΜΥΝΑ][bleft]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][grids]