Απο τη χθεσινη επισκεψη του υπουργου μεταφορων και υποδομων Χρηστου Σπιρτζη

Απο τη χθεσινη επισκεψη του υπουργου μεταφορων και υποδομων Χρηστου Σπιρτζη, κατα την οποια μιλησαμε για ακομη μια φορα για την παρακαμψη Γιαννιτσων- Χαλκηδονας και την προαστιακη συνδεση της Πελλας, μεσω Γιαννιτσων. Κατα την τοποθετηση μου, αναφερθηκα στην απολυτη αναγκαιοτητα του εργου, στη μελετητικη ωριμοτητα του, στο υπαρχον αθλιο οδικο δικτυο, εξ αιτιας του οποιου θρηνησαμε ανθρωπινες ζωες και εξ αιτιας του οποιου στερουμαστε εξωστρεφειας και αναπτυξης.

 Η περιφερειακηενοτητα Πελλας, ενας ευλογημενος τοπος, με τα καλυτερα αγροτικα προιοντα, επιπλεον με μεταποιητικα προιντα, στερειται βασικων υποδομων, με αποτελεσμα τη στερηση της οικονομικης, κοινωνικης, τουριστικης αναπτυξης μας.....αναφερθηκα στην ελλειψη συνδεσης με την Εγνατια Οδο, ελλειψη που για εμας εχει πολλες αρνητικες συνεπειες, καθως, κατα διαστηματα, καποιοι σε αποσταση απο τη Σκυδρα, μεσα στα γραφεια τους, κανουν θεωρητικες ασκησεις για το μελλον του τοπου μας, σχεδιαζοντας χωρις εμας!!! 

Το μηνυμα ξεκαθαρα το μετεφερα και χθες: Στη Σκυδρα και στην Πελλα, γενικοτερα, δεν θα επιτρεψουμε την υποβαθμιση του Τελωνειου Σκυδρας και βεβαια ουτε την μεταφορα του....οσο νωριτερα το καταλαβουν τοσο καλυτερα!!!! 

Εξοδος απο τη συγκοινωνιακη απομονωση της Πελλας και με την προαστικη συνδεση, που σε μια συγχρονη "Ευρωπαικη" εποχη και χωρα, επιβαλλεται για γρηγορη, οικονομικη, φιλικη στο περιβαλλον μεταφορα ανθρωπων και προιοντων. 
Ο τοπος ειναι κοινος...η συνεχεια του αγωνα και δυναμικη διεκδικηση!!!!


Κατερίνα Ιγνατιάδου
Δήμαρχος Σκύδρας



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ.

ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

[ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ][[bleft]

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

[ΑΘΛΗΤΙΚΑ][list]

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ][list]

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

[ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ][list]

ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][grids]

ΑΜΥΝΑ

[ΑΜΥΝΑ][bleft]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][grids]