Αντιδράσεις για χορούς με σκοπιανά τραγούδια στην Έδεσσα από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (VIDEO)

ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ερωτηματικά και αντιδράσεις  προκάλεσε  η εκδήλωση του πολιτιστικού συλλόγου Αρκούδες Μέτσκες, στις 30 Δεκεμβρίου στην Έδεσσα στην οποία έδωσαν το παρών οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας Θεοδώρα Τζάκρη και Γιάννης Σηφάκης.
Η εκδήλωση στην οποία αναβίωσε το αμφιλεγόμενο έθιμο Τζουμπρίνγκα, πλαισιώθηκε από σλαβόφωνα τραγούδια, σύμφωνα με βίντεο που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο.
«Ο σύλλογος δεν είχε άδεια ούτε από την πυροσβεστική, ούτε από τον δήμο», είπε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου.
«Δεν είμαστε αντίθετοι στα έθιμα υπό την προϋπόθεση να μην τραγουδιούνται αλυτρωτικά τραγούδια», τόνισε ο κ. Γιάννου.
Μίλησε για μια κατάσταση γνωστή στην περιοχή, «με μια μικρή μειοψηφία η οποία προσπαθεί να μας πει ότι υπάρχει σκοπιανή μειονότητα», όπως ανέφερε.
«Στην εν λόγω εκδήλωση δεν έγινε τίποτα παραπάνω από αυτό που γινόταν την ίδια ώρα σε χωριά του ίδιου δήμου, όπως την Κερασιά και το Θοδωράκι», είπε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σηφάκης.
Αποκάλυψε μάλιστα πως για το ζήτημα υπήρξε παρέμβαση του εισαγγελέα, προκειμένου όπως είπε να μην ακουστούν σλαβόφωνα τραγούδια.
«Τέτοια ζητήματα δεν λύνονται με εισαγγελικές παρεμβάσεις .Οι απαγορεύσεις φέρνουν τα αντίθετα αποτελέσματα», τόνισε ο κ. Σηφάκης.

http://www.thessnews.gr/article/66881/antidraseis-gia-chorous-me-slabofona-tragoudia-stin-edessa-apo-bouleytes-tou-syriza-video
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ.

ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

[ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ][[bleft]

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

[ΑΘΛΗΤΙΚΑ][list]

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ][list]

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

[ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ][list]

ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][grids]

ΑΜΥΝΑ

[ΑΜΥΝΑ][bleft]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][grids]