ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ "ΞΥΠΟΛΗΤΟΥΣ" ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ!

Η επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» της Τουρκίας που λαμβάνει χώρα τις τελευταίες εβδομάδες στην Συρία συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό με την στιγμή που ο τουρκικός Στρατός ανέπτυξε το βαρύτερο πυροβολικό για την παροχή πυρών υποστήριξης στην επιθετική επιχείρηση εναντίον των Κούρδων της Αφρίν καθώς καθίσταται ολοένα πιο σαφές ότι είναι αντιμέτωπος με καλά προετοιμασμένες άμυνες σε δύσβατα εδάφη.
Αυτοκινούμενα οβιδοβόλα (SPH) M110 εντοπίστηκαν να μεταφέρονται στο μέτωπο στην τουρκική επαρχία Χατάϊ την 28η Ιανουαρίου, οχτώ μέρες μετά την έναρξη της επιχείρησης. 
Ακολούθως, τα διακοσίων τριών (203) χιλιοστών οβιδοβόλα εντοπίστηκαν να βάλλουν μέσα στην περιοχή της Αφριν που την υπερασπίζουν οι κουρδικές Μονάδες Λαϊκής Προστασίας (YPG) μαζί με τα “SPH” των εκατόν πενήντα πέντε (155) χιλιοστών “T-155 Firtina”.
O δεδηλωμένος αντικειμενικός σκοπός της επιχείρησης είναι η εκκαθάριση της Αφρίν από τους Κούρδους μαχητές, με τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις (TSK) να ισχυρίζονται, την 2α Φεβρουαρίου, ότι εξουδετερώθηκαν οχτακόσιοι δύο (802) “τρομοκράτες”, εβδομήντα πέντε (75) κατά μέσο όρο, ενα πολύ μεγαλύτερο ποσοστό από αυτό που ισχυριζόταν για τους μαχητές του Ντά’ες κατά την επιχείρηση “Ασπίδα του Ευφράτη” το 2016-2017.
Ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε ότι από την αρχή της επιχείρησης υπήρχαν “οχτώ με δέκα χιλιάδες τρομοκράτες μέσα στην Αφρίν”.
Οι Τούρκοι και οι σύμμαχοι τους σύριοι αντάρτες επιτέθηκαν σε διαφορετικά μέτωπα κατά μήκος των συρο-τουρκικών συνόρων, άλλα φαίνεται να δυσκολεύονται εναντίον των καλά προετοιμασμένων αμυνών του YPG.
Μετά από μια εβδομάδα σφοδρών μαχών, οι Τούρκοι και οι σύμμαχοι τους κατέλαβαν την 28η Ιανουαρίου το βουνό Μπαρσάγια. Η επιτιθέμενη δύναμη περιελάμβανε άρματα μάχης Leopard 2 και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης.
Ένας φωτορεπόρτερ που εργάζεται για το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu κατέγραψε τα βαθιά ορύγματα, τα τσιμεντένια πολυβολεία και τις σήραγγες που κατασκευάστηκαν για την υπεράσπιση του απομονωμένου ορεινού εδάφους στην βορειοανατολική άκρη της περιοχής της Αφρίν.
Μια σήραγγα αναφέρθηκε πως ήταν μήκους τριακοσίων (300) μέτρων.
Τουλάχιστον μια ακόμη σήραγγα ανακαλύφθηκε όταν οι τουρκικές δυνάμεις εισήλθαν στο χωρίο Καστάλ Ζουντου.
pronews.gr
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ.

ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

[ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ][[bleft]

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

[ΑΘΛΗΤΙΚΑ][list]

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ][list]

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

[ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ][list]

ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][grids]

ΑΜΥΝΑ

[ΑΜΥΝΑ][bleft]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][grids]