Πραγματοποιήθηκε η 3η Πανελλήνια Μακεδονική Συνάντηση στην Αμφίπολη Σερρών!


Ο σύλλογός μας, πιστός στο ραντεβού του με τα αδέρφια του, έδωσε και πάλι το παρόν και βροντοφώναξε πως η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική!
Η στιγμή που ανακοινώθηκε η νέα αυτή συνάντηση, ήταν τόσο κομβική που μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί και ούτε βεβαίως να περάσει απαρατήρητη!
Από τη μία «Δημοκρατία της Ίλιντεν Μακεδονίας» (Ilindenska Republika Makedonija) φέρεται να είναι το όνομα που έχει πέσει στο τραπέζι από την πλευρά των Σκοπίων και, συγκεκριμένα, από τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, με την επανάσταση του Ιλιντεν να γιορτάζεται σήμερα στην γείτονα χώρα ως εθνική επέτειος σε ανάμνηση της αρχής της Σλαβομακεδονικής εθνογένεσης!
Από την άλλη, εδώ και τρία χρόνια έχει σταματήσει εντελώς αδικαιολόγητα η ανασκαφική δραστηριότητα στον Τύμβο του λόφου Καστά, ο οποίος δηλώνει κατηγορηματικά εδώ και αιώνες πως στα έγκατά του αναπαύεται κάποιος ή κάποιοι οι οποίοι σίγουρα δεν θέλουν να μείνουν στην αφάνεια αλλά "φωνάζουν" την ύπαρξή τους και αναμένουν την "ανάδυσή" τους!
Η ώρα για δράση και ύψωση ελληνικού-μακεδονικού αναστήματος έχει φτάσει και περιθώρια δεν υπάρχουν πια!
Αν οι σύλλογοί μας έχουν έναν πρωτεύοντα ρόλο ύπαρξης, τότε αυτός είναι η διαφύλαξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και η σωτηρία και η διάδοση της ιστορίας μας!
Μην ξεχνάτε...Χρειάζεται μια τεράστια ποσότητα Ιστορίας για να δημιουργηθεί έστω και μια μικρή ποσότητα Παράδοσης...
Ζήτω η Ελλάδα!
Ζήτω η Μακεδονία!




Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ.

ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

[ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ][[bleft]

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

[ΑΘΛΗΤΙΚΑ][list]

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ][list]

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

[ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ][list]

ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][grids]

ΑΜΥΝΑ

[ΑΜΥΝΑ][bleft]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][grids]