ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΜΑΧΙΩΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΝΕΑ ΓΕΦΥΡΑ!


Διαμαρτύρονται οι Προμαχιώτες για τη νέα γέφυρα που κατασκευάζεται στη θέση της κατεστραμμένης από πλημμύρα προηγούμενης γέφυρας που βρίσκεται στα όρια του χωριού.

Ο λόγος φυσικά είναι η "μινιατούρα γέφυρας" που κατασκευάζεται όπως θα παρατηρήσετε παρακάτω, στη θέση της προηγούμενης. 

Γεννά βέβαια εύλογα ερωτήματα τόσο για τη μελέτη όσο και για την αυτονόητα περιορισμένη δυνατότητα προσπέλασης των υδάτων, που με μία πρώτη ματιά δημιουργούνται απορίες πως είναι δυνατό να "απορροφηθούν" τα ορμητικά νερά του χείμαρρου, όταν η προηγούμενη γέφυρα με μεγαλύτερο άνοιγμα δεν μπόρεσε!!!

Το τραγικό βέβαια της υπόθεσης δεν σταματά εδώ, αλλά δημιουργεί ακόμη περισσότερα ερωτηματικά γιατί δεν παρεμβαίνει η δημοτική αρχή στην Περιφέρεια ώστε να προληφθούν δυσάρεστα γεγονότα που πολύ σύντομα θα γίνουν εμφανή με την πρώτη έντονη βροχόπτωση.

Να σημειώσουμε ότι πρίν από ένα χρόνο ο Δημ.Σύμβουλος Δημ.Βέσκος έκανε αναφορά σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την ακαταλληλότητα της κατασκευής και για τους σοβαρούς κινδύνους που κρύβει η συγκεκριμένη κατασκευή.
Είναι εμφανές εξάλλου ότι με τον πρώτο κορμό που θα παρασύρει ο χείμαρρος ενδεχομένως να καταστεί και μοιραίος από το ενδεχόμενο καταστροφών που θα προκαλέσει σε εγκαταστάσει, αποθήκες και οικίες!!!

Δείτε παρακάτω βίντεο και εικόνες όπου φαίνεται η κατασκευή της γέφυρας και τους περιορισμούς που δημιουργεί στη ροή των υδάτων:









Θ.Χ.
pellain-gr
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ούτε ιερό ούτε όσιο που είναι οι μηχανικοί έλεος είναι πιο μικρή από την προηγούμενη. Αχ ρε ρεμαλια φτου σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή


ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ.

ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

[ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ][[bleft]

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

[ΑΘΛΗΤΙΚΑ][list]

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ][list]

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

[ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ][list]

ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][grids]

ΑΜΥΝΑ

[ΑΜΥΝΑ][bleft]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][grids]