Έλληνας που είχε δώσει ψεύτικα στοιχεία ο διαδηλωτής τον οποίο ξυλοκόπησε ο σύμβουλος του Μακρόν

Ελληνικής υπηκοότητας, ο οποίος είχε δηλώσει ψεύτικα στοιχεία στις γαλλικές Αρχές φέρεται να είναι ο διαδηλωτής που ξυλοκοπήθηκε από τον «σύμβουλο ασφαλείας» του προέδρου της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, σε μία υπόθεση που έχει προκαλέσει σαλο στη Γαλλία.
Ο διαδηλωτής φέρεται να είχε ταξιδέψει στο Παρίσι, προκειμένου να συμμετάσχει στις διαδηλώσεις για την 1η Μαΐου.
Συμφωνα με ρεπορτάζ του γαλλικού περιοδικού Closer, ο διαδηλωτές που δέχθηκε την επίθεση από τον Αλεξάντρ Μπεναλά, είχε προσαχθεί και ανακρίθηκε για τέσσερις ώρες. Αναφορές, τις οποίες επικαλείται το γαλλικό περιοδικό, υποστηρίζουν ότι έδωσε ψεύτικα στοιχεία στις Αρχές, χρησιμοποιώντας το όνομα Έλληνα μπασκετμπολίστα, προτού αφεθεί ελεύθερος.
Το περιοδικό δεν έχει δώσει περισσότερες πληροφορίες επ' αυτού, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια επιβεβαίωση του ρεπορτάζ από ελληνική διπλωματική πηγή στη Γαλλία.
Η είδηση έχει προκαλέσει θύελλα στη γαλλική κοινωνία, με συνέπεια ο Μακρόν να απολύσει τον Αλεξάντρ Μπεναλά, προκειμένου να κατευνάσει τις αντιδράσεις. Τις τελευταίες ώρες, ωστόσο, άρχισαν να βγαίνουν στην επιφάνεια λεπτομέρειες για τη σχέση του Γάλλου προέδρου με τον «ψεύτικο αστυνομικό». Ο Μπεναλά δεν ήταν απλώς ένας σύμβουλος, αλλά όπως αποκαλύπτουν τα γαλλικά ΜΜΕ, ήταν «κολλητός» και «αδυναμία» του Γάλλου προέδρου.
Η ιστορία έχει αρχίσει να λαμβάνει διαστάσεις στη Γαλλία. Διαστάσεις που, όπως φαίνεται, θα προκαλέσουν αναταράξεις και σε πολιτικό επίπεδο, με τον Μακρόν να βρίσκεται στο επίκεντρο και να δέχεται ένα ακόμη πλήγμα στο ήδη «τραυματισμένο» προφίλ του.
Πηγή: protothema.gr
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ.

ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

[ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ][[bleft]

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

[ΑΘΛΗΤΙΚΑ][list]

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ][list]

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

[ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ][list]

ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][grids]

ΑΜΥΝΑ

[ΑΜΥΝΑ][bleft]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][grids]