ANTIΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΝΟΥΝ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΛΕΟΝ

H απόσταση μεταξύ προάσπισης της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας και των επιταγών της τραπεζικής Ευρώπης μεγαλώνει όσο κυλάει ο χρόνος σε βάρος της πρώτης. 


Η προάσπιση των δικαίων της Ελλάδας και και της εθνικής κυριαρχίας έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα για τα κόμματα εξουσίας και φροντίζουν να το επιβεβαιώνουν κάθε μέρα όλο και περισσότερο.

Η προσπάθεια εξισορρόπησης μεταξύ αυτών των επιλογών αφορά αποκλειστικά και μόνο οπαδούς κομμάτων που υποτίθεται αντιπολιτεύονται σε μορφή "light" και δε το αρνούνται ούτε καν οι ηγεσίες τους.
Από τη μία ο αρχηγός της Ν.Δ. επιβεβαιώνει την πρόθεση του να μην αμφισβητήσει ενδεχόμενη συμφωνία με τα Σκόπια της κυβέρνησης που θα περάσει από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, από την άλλη η Φώφη Γεννηματά αντιπολιτεύεται με προσωρινές "υποχωρήσεις" από τη συντεταγμένη γραμμή, αλλά οι μέχρι τώρα απόψεις συγκλίνουν ότι θα στηρίξει το Γιάννη Μπουτάρη για δήμαρχο στη Θεσσαλονίκη! 

Όλο αυτό το διαμορφούμενο σκηνικό δεν δείχνει ένα μόνο συμπέρασμα, ότι οι δημοκοπικές αναλύσεις δίνουν μικρά ποσοστά στα κόμματα εξουσίας αφού αφορούν ποσοστά πολύ χαμηλά από το σύνολο του εκλογικού σώματος. 

Ας μη ξεχνάμε ότι στις τελευταίες εθνικές εκλογές η συμμετοχή είχε πέσει σε αρνητικό ρεκόρ που πλησίαζε στο 55%!

Αν μιλάνε με τέτοια ποσοστά οι δημοσκοπικές εταιρίες  τότε αυτόματα καταλαβαίνει ο καθένας ότι το 30% συνεπάγεται ένα πραγματικό 17-18%, δηλαδή ουσιαστικά εκπροσωπεί το κομματικό μηχανισμό δεκαετιών και τους συν αυτώ!

Από την άλλη ο ελληνικός λαός έδειξε ότι ανταποκρίνεται στο κάλεσμα για άμεση δημοκρατία, δηλαδή με το γνωστό δημοψήφισμα του ΟΧΙ που έγινε ΝΑΙ από τον Αλέξη Τσίπρα!
 Η συμμετοχή μάλιστα ξεπέρασε κατά πολύ τη συμμετοχή στις εκλογές και άγγιξε το 85% η συμμετοχή. Αυτό η συμπεριφορά των πολιτών εκτός  των άλλων δείχνει μία ενδιαφέρουσα άποψη για μελέτη από πολιτικής απόψεως και ίσως να είναι καθοριστική η στάση στις επερχόμενες Εθνικές και Ευρωκοινοβουλευτικές εκλογές.


ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΝΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΕ ΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ!

ΚΑΤΙ ΝΕΟ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ;

Αν με όλα αυτά τα στοιχεία υπάρχει ακόμη και τώρα η απορία αν ο Έλληνας βάζει άλλες προτεραιότητες πλην της πατρίδας, τότε οι ηγεσίες οφείλουν να αναθεωρήσουν άμεσα τις πολιτικές και τις προτεραιότητες τους. 
Σε διαφορετική περίπτωση θα ζήσουμε τέτοιες αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό που τρίβουν πολλοί τα μάτια τους!
Τα καταποντισμένα ποσοστά που εμφανίζουν οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις για τους κυβερνητικούς εταίρους δε φαίνεται να είναι ικανές να τα προσαρτήσουν εξ ολοκλήρου η Ν.Δ. και το ΚΙΝ.ΑΛ.. Αντίθετα από τη δυσαρέσκεια καρπώνονται μόνο ένα ελάχιστο μέρος. 
    
Αν όλα αυτά δε σας έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον, τότε σκεφτείτε για ποιο λόγο δεν εμφανίζονται οι γνωστοί αρχηγοί στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία που "σαρώνουν" όλη το Β.Ελλάδα και όχι μόνο.

Επειδή όμως κατά τεκμήριο δεν υπάρχει κενό εξουσίας σε καμία κοινωνία, το σίγουρο είναι ότι αυτό το μεγάλο κοινό που δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία στα εθνικά θέματα πως θα μπορέσει να εκφραστεί; Σίγουρα ένα ποσοστό διεκδικεί η Χ.Α. που όμως δε φαίνεται ικανή να πείσει το εκλογικό σώμα από την ημέρα που μπήκε στη Βουλή ότι μπορεί να το εκπροσωπήσει εξ ολοκλήρου και συνεχίζει να κυμαίνεται στα γνωστά μονοψήφια νούμερα.  

Από την άλλη η ΠΟΠΣΜ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων) σε συνεργασία με ομογενειακές οργανώσεις και τις πολιτιστικές ενώσεις συνεχίζουν ακάθεκτα να κινούνται αρχής γεννομένης με τη "συλλογή"  ψηφισμάτων (ΠΟΠΣΜ) κατά της συμφωνίας των Σκοπίων από τους Δήμους της Β.Ελλάδας, και το χορό των συλλαλητηρίων που δεν έχουν προηγούμενο στην ιστορία της Ελλάδας! 

Αρχής γενομένης από το πρωτοφανές σε κόσμο συλλαλητήριο που διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια στο Σύνταγμα! Έκτοτε ακολουθούν ασταμάτητα να ανακοινώνονται συλλαλητήρια με μεγάλη συμμετοχή λαού σε όλη την επικράτεια από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη με τη συμβολή και τη στήριξη των προαναφερομένων!

Όλο αυτό τον κόσμο που αγωνιά και έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα τα οικονομικά του ή όποια άλλα προβλήματα πως νομίζουν ότι θα συμπεριφερθεί στις εκλογές;

Αν σηκωθεί από τους "καναπέδες" και ξεβολευτεί από την καθημερινότητα του για να προασπίσει την Ελληνική Δημοκρατία και όχι τα κάθε είδους οικονομικά forum και τις ανίερες συμμαχίες, αλλοίμονο σε όσα θα συμβούν και δε θα τα χοράει πολιτικός νους!

pellain-gr

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ.

ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

[ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ][[bleft]

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

[ΑΘΛΗΤΙΚΑ][list]

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ][list]

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

[ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ][list]

ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][grids]

ΑΜΥΝΑ

[ΑΜΥΝΑ][bleft]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][grids]