Παρουσίαση ΣΉΜΕΡΑ των δράσεων της Περιφ. Κ. Μακεδονίας για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο του έργου HIGHER

Τις δράσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας θα παρουσιάσει ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018, στις 12.00 το μεσημέρι, στο ξενοδοχείο Makedonia Palace Hotel (Λεωφ. Μ. Αλεξάνδρου 2, Θεσσαλονίκη).
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου “HIGHER”- «Καλύτερα Εργαλεία Πολιτικής για Έργα Υψηλής Καινοτομίας στις Ευρωπαϊκές Περιφέρειες», που χρηματοδοτείται από το “Interreg Europe 2014-2020” και υλοποιείται από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας για λογαριασμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν:
1.       Η επικείμενη δράση χρηματοδότησης για την «Ενίσχυση  συνεργατικών σχηματισμών (CLUSTERS) για την προώθηση της Επιχειρηματικότητας, Ανταγωνιστικότητας & Εξωστρέφειας»στο πλαίσιο του Π.Ε.Π. Κεντρικής Μακεδονίας.
2.       Ο νεοσύστατος Μηχανισμός Υποστήριξης Οικοσυστήματος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (One Stop Liaison Office) στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, και
3.       Το Πρόγραμμα Δράσης (Action Plan) για την «Ενίσχυση της Καινοτομίας των ΜΜΕ μέσω Συνεργασιών Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα στην Κεντρική Μακεδονία», που εκπονήθηκε στο πλαίσιο του έργου HIGHER.
Το πλήρες πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:
 12.00 – 12.30Προσέλευση – Εγγραφές
 
12.30 – 12.50Έναρξη εργασιών
Οι δράσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την ενίσχυση της Επιχειρηματικότητας.
Απόστολος Γ. Τζιτζικώστας, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας
12.50 – 13.30Παρουσίαση της επικείμενης δράσης χρηματοδότησης για την «Ενίσχυση συνεργατικών σχηματισμών (CLUSTERS) για την προώθηση της Επιχειρηματικότητας, Ανταγωνιστικότητας & Εξωστρέφειας» στο πλαίσιο του ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας.

Χριστίνα Εδιππίδη, Στέλεχος Μονάδας Προγραμματισμού και Αξιολόγησης Πράξεων, Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας 
Γεώργιος Κωστάρας, Στέλεχος Μονάδας Προγραμματισμού και Αξιολόγησης Προγράμματος, Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας
 
13.30 – 13.50Παρουσίαση του “Μηχανισμού Υποστήριξης Οικοσυστήματος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας- One Stop Liaison Office” της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Κωνσταντίνος Μιχαηλίδης, Αν. Προϊστάμενος Αυτοτελούς Διεύθυνσης Υποστήριξης Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
 
13.50 – 14.10Παρουσίαση του Προγράμματος Δράσης (Action Plan) για την «Ενίσχυση της Καινοτομίας των ΜΜΕ μέσω Συνεργασιών Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα στην Κεντρική Μακεδονία», που εκπονήθηκε στο πλαίσιο του έργου HIGHER.

Σταύρος Μαντζανάκης, Emetris Α.Ε. - Τεχνικός Σύμβουλος Έργου HIGHER 
 
14.10 – 15.00Αποτίμηση της 1ης φάσης και προτάσεις για την υλοποίηση της 2ης φάσης του έργου (2018-2020) HIGHER.
Συμμετοχή όλων των μελών του LSG 
 
15.00Ελαφρύ γεύμα
 

Επιπλέον, στη συζήτηση που θα ακολουθήσει, κατά την 4η συνάντηση της Τοπικής Ομάδας Υποστήριξης (Local Stakeholders Group_LSG) αναμένεται να αξιολογηθεί η παρέμβαση του έργου HIGHER στο εργαλείο πολιτικής και να καταγραφούν προτάσεις για την αποτελεσματικότερη υλοποίηση του Προγράμματος Δράσης κατά τη 2η φάση του έργου (2018-2020).
Για την καλύτερη οργάνωση της συνάντησης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στον παρακάτω σύνδεσμο μέχρι τις 26/9/2018.
https://docs.google.com/forms/d/1d46SKvNakHsFwkwW1Ssa9DFMQXo2pJ5xpq7n1B3GHcY/edit

Στοιχεία επικοινωνίας:
  • Ιωάννης Σπάνδος, τηλ.: 2310403003, e-mail: i.spandos@rdfcm.gr
  • Πόπη Οικονόμου, τηλ.: 2313319818, e-mail: higher@rdfcm.gr
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ.

ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

[ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ][[bleft]

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

[ΑΘΛΗΤΙΚΑ][list]

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ][list]

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

[ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ][list]

ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][grids]

ΑΜΥΝΑ

[ΑΜΥΝΑ][bleft]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][grids]