O πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης της Αμερικής μιλά στο The Caller για τις αφίσες με τον «ανεπιθύμητο» Αλέξη Τσίπρα

Οι αφίσες με το πρόσωπο του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και τον τίτλο "ανεπιθύμητο" που κοσμούν τους δρόμους της Νέας Υόρκης έχουν ήδη γίνει μεγάλο θέμα στη χώρα μας. Οι ομογενείς μέσα από αυτή τους την πράξη  θέλησαν να στείλουν το δικό τους μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση με την Συμφωνία των Πρεσπών. Πώς όμως δημιουργήθηκε αυτή η ιδέα για τον...ανεπιθύμητο πρωθυπουργό και την αφίσα που τον παρουσιάζει σαν καταζητούμενο;
Ο Πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ και Δντής Hellas FM NY, Δημήτρης Φιλιππίδης μιλά στο TheCaller για το πώς ο κ. Τσίπρας φιγουράρει σε κολώνες και σε διαφημιστικά σταντ της Νέας Υόρκης με αφορμή την επίσκεψή στις Η.Π.Α
στην Ειρήνη Αρβανίτη
Πώς δημιουργήθηκε η ιδέα της αφίσας που παρουσιάζει τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα ως "ανεπιθύμητο"; 
Είναι πασιφανές ότι η ομογένεια είναι σφόδρα ενοχλημένη με τους χειρισμούς για το Σκοπιανό, καθώς οι Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό έχουν ιδιαίτερα αναπτυγμένο το εθνικό συναίσθημα. Μην ξεχνάμε ότι η ομογένεια μέσω της Παμμακεδονικης ΗΠΑ αλλά και των Παμμακεδονικών ανά τον κόσμο έπαιξε κομβικής σημασίας ρόλο στα μεγάλα συλλαλητήρια της Ελλάδος. Η ανακοίνωση της Παμμακεδονικής ΗΠΑ την περασμένη Δευτέρα που χαρακτήριζε τον Τσίπα αλλά και τον κ. Κοτζιά ανεπιθύμητα πρόσωπα στις ΗΠΑ, προφανώς αποτέλεσε την έμπνευση για την κίνηση αυτή. Είναι μία κίνηση που έγινε και στην Θεσσαλονίκη εξάλλου αλλά και άλλες πόλεις της Ελλάδος. Είναι μία αυθόρμητη κίνηση που έγινε προφανώς από ανθρώπους που ανήκουν στην συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού μέσα και έξω από την Ελλάδα και που χαρακτηρίζουν την συμφωνία των Πρεσπών ως κατάπτυστη. Εμείς ως Παμμακεδονική ΗΠΑ, έχουμε λάβει πολλά τηλέφωνα από ομογενείς που επιβραβεύουν αυτήν την κίνηση από οποίον και αν έγινε.
Στην Ελλάδα έχει προκληθεί μεγάλος ντόρος πολλοί είναι αυτοί που συμφωνούν με την πρωτοβουλία αυτή αλλά κάποιοι υποστηρίζουν ότι πρέπει να σεβόμαστε τους θεσμούς όπως αυτόν του πρωθυπουργού. 
Η κίνηση αυτή γίνεται για πρώτη φορά με αποδέκτες πολιτικά πρόσωπαΟ λαός όμως δεν αντέχει άλλο να βλέπει αυτήν την απαράδεκτη συμφωνία να παραδίδει ονομασία, γλώσσα και εθνότητα στους γείτονες. Μάλιστα βλέπουμε τον κ. Ζαεφ να κινείται με απίστευτη προκλητικότητα πριν ακόμα στεγνώσει το μελάνι από το χαρτί των Πρεσπών. Σκεφτείτε μετά τί θα επακολουθήσει! Ο κ. Τσίπρας δεν σεβάστηκε τους θεσμούς και την θέση του όταν χαρακτηρίζει με έναν πρωτοφανή τρόπο όχλο τον κόσμο που μαζεύτηκε στα Συλλαλητήρια. Ο Πρωθυπουργός δεν σεβάστηκε καν την θέση του, όταν προ μίας εβδομάδος μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο, χαρακτήρισε ακραίους όσους ξυλοκοπήθηκαν βάναυσα από τις δυνάμεις καταστολής στην Θεσσαλονίκη. Αυτοί που προχώρησαν στην αφισοκόλληση της Νέας Υόρκης, προφανώς το έπραξαν από αγανάκτηση για την εν γένει στάση του κ. Τσίπρα και της Κυβέρνησης τους. Έξαλλου γι αυτούς, όποιος δεν είναι με την Κυβέρνηση είναι φασίστας, ακροδεξιός και ακραίος.  
Ο πρόεδρος των Παμμακεδονικών Ενώσεων Αμερικής, Δημήτρης Φιλιππίδης.

Γνωρίζοντας ότι θα έρθει ο πρωθυπουργός στην Αμερική ζητήσατε κάποιο ραντεβού μαζί του;
Στο παρελθόν είχαμε ως Οργάνωση συναντήσεις με τον κ. Κοτζιά τόσο στην Ουάσινγκτον όσο και στη Νέα Υόρκη. Ενώ είπαμε σημαντικά πράγματα και του παρουσιάσαμε τις πάγιες θέσεις της Παμμακεδονικής, παρόλα αυτά ο ΥΠΕΞ στην πορεία αγνόησε πλήρως τις θέσεις μας. Δυστυχώς μετά την ακραία ρητορική της Κυβέρνησης σε βάρος τόσο των Παμμακεδονικών όσο και σε βάρος όσων διαφωνούν με το ξεπούλημα της Μακεδονίας, δεν υπάρχουν περιθώρια διαλόγου. Είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν, κάτι το οποίο καθιστά ακόμα πιο περίεργη την συναλλαγή.

Αν είχατε απέναντι σας τον Πρωθυπουργό τι θα θέλατε να του επισημάνετε για για τη Συμφωνία των Πρεσπών;
Θα λέγαμε ότι ακριβώς λέει ο Ελληνικός λαός. Ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να διαπραγματεύεται την ιστορία και τον πολιτισμό της πατρίδας μας αγνοώντας τους Έλληνες. Ότι η συμφωνία αυτή όχι μόνο δεν λύνει προβλήματα αλλά αντιθέτως ανοίγει τον ασκό του Αιόλου. Σε μία συμφωνία οι λαοί πρέπει να είναι ικανοποιημένοι για να συνυπάρχουν ειρηνικά και όχι απλά οι πολιτικοί να κάνουν συμφωνίες μεταξύ τους. Θα τονίζαμε έστω και την ύστατη στιγμή να μην προχωρήσει σε μία κίνηση που θα τον κατατάξει στις μαύρες σελίδες της ιστορίας μας.
«Καταζητούμενος» ο Αλέξης στη Νέα Υόρκη! Αυτή την εικόνα θέλουμε για την χώρα μας στο εξωτερικό;
Περιμένατε να δημιουργηθεί όλος αυτός ο ντόρος; Μήπως επικοινώνησε κάποιος μαζί σας για να τις κατεβάσετε τις αφίσες; 
Δεν επικοινώνησε κάποιος μαζί μας καθώς δεν είμαστε εμείς που τις ανεβάσαμε τις αφίσες. Όμως σε μία χωρά όπως η Αμερική, δημοκρατικά μπορείς να εκφραστείς και να πράξεις ανάλογα. Ο ντόρος που δημιουργήθηκε είναι αναμενόμενος καθώς όπως σας τόνισα υπάρχει τεράστια αγανάκτηση για τις εξελίξεις με το θέμα των Σκοπίων. Εξάλλου μην ξεχνάτε την στιγμή που διοργανωνόταν η διαδήλωση έξω από το Ελληνικό Προξενείο, ο κ. Τσίπρας αποφάσιζε την ήδη κλειστή δεξίωση να την μεταφέρει σε σημείο χωρίς καμιά πρόσβαση στον κόσμο λόγω των μέτρων ασφάλειας για την ΓΣ του ΟΗΕ.

Αλήθεια πόσοι άνθρωποι πιστεύετε ότι συμμετείχαν στην αφισοκόλληση;

Δεν γνωρίζουμε κάτι επί τούτου, αλλά βάσει των στοιχείων το βράδυ της Τρίτης ήδη μεγάλες περιοχές του Κουήνς είχαν γεμίσει με χιλιάδες ανάλογες αφίσες.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ.

ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

[ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ][[bleft]

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

[ΑΘΛΗΤΙΚΑ][list]

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ][list]

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

[ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ][list]

ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][grids]

ΑΜΥΝΑ

[ΑΜΥΝΑ][bleft]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][grids]