ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΕΜΠΛΟΚΗΣ: Φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς» προς Barbaros: «Καλείσαι να εξέλθεις τώρα από την περιοχή» – Αποχώρησε άρον-άρον το τουρκικό ερευνητικό

Φως στο μυστηριώδες επεισόδιο μεταξύ της ελληνικής φρεγάτας «Νικηφόρος Φωκάς” και του τουρκικού ερευνητικού Barbaros, δίνουν οι διάλογοι που ήρθαν στη δημοσιότητα.



Οι Τούρκοι, σε ένα προπαγανδιστικό παραλήρημα, μετέδωσαν πως η ελληνική φρεγάτα παρενόχλησε το τουρκικό πλοίο και παρεμποδίστηκε από τουρκικά πολεμικά σκάφη, ενώ στην πραγματικότητα το Barbaros κλήθηκε να αποχωρήσει από την περιοχή, καθώς παραβίασε τα όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Το σίγουρο είναι πως με αυτούς τους ρυθμούς, είναι θέμα χρόνου να προκληθεί ένα νέο «ατύχημα” που μπορεί να πάρει τεράστιες διαστάσεις.

Αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι ανάμεσα στην φρεγάτα “Νικηφόρος Φωκάς” και το ερευνητικό τουρκικό Barbaros, όταν το δεύτερο πέρασε εντός των ορίων της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στις 3 το πρωί της Πέμπτης.

Η διοίκηση της φρεγάτας κάλεσε το Barbaros να απομακρυνθεί και μετά από το πρώτο μήνυμα άρνησης και πιθανότατα κατόπιν εντολών από την τουρκική πλευρά, το ερευνητικό σκάφος κινήθηκε ξανά και απομακρύνθηκε.

“ΩΡΑ, 03.00 π.μ. Φ/Γ Νικηφόρος Φωκάς: RV Barbaros, καλείσαι να εξέλθεις αυτή τη στιγμή από την περιοχή. Δεν διαθέτεις άδεια για την διεξαγωγή ερευνών στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Η απάντηση ήρθε με ηχογραφημένο μήνυμα Barbaros: (χωρίς ανακοίνωση ονόματος δηλαδή Φ/Γ Νικηφόρος Φωκάς) – Δεν αποχωρούμε. Βρισκόμαστε εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας.”

Το Barbaros τελικά βλέποντας την Ελληνική φρεγάτα και την ετοιμότητα που έδειξε εξ αρχής το πλήρωμα της, αποχώρησε χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό. Ανώτατες πηγές από το ΓΕΕΘΑ σημειώνουν πως η ελληνική φρεγάτα βρίσκεται εκεί για την επιτήρηση και αυτό ακριβώς έκανε και τα ξημερώματα.

stoxos.gr
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ.

ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

[ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ][[bleft]

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

[ΑΘΛΗΤΙΚΑ][list]

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ][list]

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

[ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ][list]

ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][grids]

ΑΜΥΝΑ

[ΑΜΥΝΑ][bleft]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][grids]