Μνημόσυνο Μακεδονομάχων Κάτω Γραμματικού



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

          Την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018 ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κάτω Γραμματικού «Πατριάρχης Χρύσανθος» και ο Σύλλογος Απογόνων Μακεδονομάχων Εδέσσης- Αλμωπίας «Παύλος Μελάς» τέλεσαν μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των πεσόντων Μακεδονομάχων  του Κάτω Γραμματικού, στην Εκκλησία του Αγίου Δημητρίου του χωριού.
          Εντός της Εκκλησίας  ο πρόεδρος του συλλόγου απογόνων Μακεδονομάχων Εδέσσης Αλμωπίας κ. Δημήτριος Γιουματζίδης, στην σύντομη ομιλία του, αναφέρθηκε στην βαθειά πίστη των Μακεδονομάχων προς την ορθοδοξία και το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως αλλά και την  μεγάλη φιλοπατρία τους που πρέπει να μιμηθούμε σήμερα για να αντιμετωπίσουμε ξένες προπαγάνδες και συμφωνίες όπως αυτές των Πρεσπών.
           Στην συνέχεια στο ηρώων του χωριού τελέστηκε τρισάγιο, κατατέθηκαν στεφάνια από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κάτω Γραμματικού «Πατριάρχης Χρύσανθος» και τον Σύλλογο Απογόνων Μακεδονομάχων Εδέσσης- Αλμωπίας «Παύλος Μελάς», κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή και εψάλει ο εθνικός ύμνος.
           Τα ονόματα που αναγράφονται στο μνημείο, κατά αλφαβητική σειρά, είναι τα εξής: Άββου Ι Χρήστος, Γκιολέκας Αντώνιος, Γουσόπουλος γ. Σταύρος, Ιτσόπουλος Δ. Αθανάσιος, Ιτσόπουλος Δ.Ιωάννης, Ιτσόπουλος Δ. Χρήστος, ΚράλληςΓ. Σταύρος, Κύρος Κωνσταντίνος, Νόλτσης Δ. Μάρκος, Σεραφείμ Χ. Γεώργιος, Σεραφείμ Δ. Χρήστος, Χατζηλάζαρος Κλέων, Χατζηλάζαρος Περικλής και Χατζηλάζαρος Φιλώτας.
           Οι γυναίκες του χωριού, πολλές από τις οποίες συγγενείς των Μακεδονομάχων, μοίρασαν  τα πατροπαράδοτα κόλλυβα και προσέφεραν πλούσια και εκλεκτά χειροποίητα εδέσματα στους τυχερούς παρισταμένους.

                                                                                    Ο Πρόεδρος

                                                                           Γιουματζίδης Δημήτριος


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ.

ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

[ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ][[bleft]

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

[ΑΘΛΗΤΙΚΑ][list]

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ][list]

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

[ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ][list]

ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][grids]

ΑΜΥΝΑ

[ΑΜΥΝΑ][bleft]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][grids]