Νίνα Γκατζούλη σε "όψιμους" Μακεδονομάχους: "Επιδιώκω την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας. Εσείς τι αποσκοπείτε; "

Σκληρή απάντηση της Συντονίστριας Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου κυρίας Νίνας Γκατζούλη (Nina Gatzoulis) σε "όψιμα" ενδιαφερόμενους Μακεδονομάχους που συγκινήθηκαν ετεροχρονισμένα για το μεγάλο εθνικό θέμα της Μακεδονίας μας.



Η Νίνα Γατζούλη καθηγήτρια στο University of New Hampshireμε μία απαντητική επιστολή προς την άγνωστη μέχρι τώρα ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ -απορίας άξιον πως ξεφύτρωσε τώρα που οι αγώνες εντάθηκαν και δικαιώνονται- και προσωπικά προς τον κ.Αθανασιάδη ο οποίος διαφαίνεται εκφραστής αυτής (δείτε εδώ: file:///C:/Users/pellain-gr/Desktop/Letter-from-Dr.-Athanasiadis.pdf) .

 Με την απαντητική επιστολή της η κυρία Νίνα Γκατζούλη ως εκφράστρια της θέλησης όλων των Μακεδόνων ανά την υφήλιο, κατακεραυνώνει την προσπάθεια να "καπελωθεί" ο ιερός αγώνας των Παμμακεδονικών Υφηλίου και της ΠΟΠΣΜ (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ).
Στυλιτεύει κάθε προσπάθεια να αποδυναμωθεί ο αγώνας των Μακεδόνων από αρεστούς των πολιτικών που ακολουθούνται όλα τα τελευταία χρόνια και ακόμη περισσότερο τη στάση κοινοβουλευτικών κομμάτων γύρω από τις τελευταίες εξελίξεις και πιο συγκεκριμένα τη καταδικασμένη από τον ελληνικό λαό της επονομαζόμενης ψευτοσυνθήκης των Πρεσπών.

Διαβάστε παρακάτω την απαντητική επιστολή-καταπέλτη της κας Νίνα Γκατζούλη:



Κύριε Αθανασιάδη,

1. Αναφέρομαι σε εσάς προσωπικά, επειδή μέχρι σήμερα δεν έχετε υποδείξει κανέναν άνθρωπο ονομαστικά, ούτε κανένα ενεργό σωματείο που αποτελεί μέλος της παμμακεδονικής «συνομοσπονδίας» της οποίας είστε πρόεδρος. Άρα μέχρις αποδείξεως άλλου τινός, εκπροσωπείτε τον εαυτόν σας και μόνον.

2. Επί της ουσίας: Το θέμα της ημερίδας σας είναι «Η συνταγματική Ονομασία των Σκοπίων αφετερία εξελίξεων στα Βαλκάνια». Εννοείτε προφανώς «αφετηρία».

Το θέμα σας ομοιάζει πολύ με ένα δημοσίευμα του περιοδικού Επίκαιρα, της 3/3/2018, όπου επί λέξει γραφόταν:
«Όσα συμβαίνουν είναι μόνο η αρχή εκείνων που θα ακολουθήσουν την προσεχή τριετία στην ευρύτερη Χερσόνησο του Αίμου. Οι μέχρι τώρα διπλωματικές κινήσεις αποτελούν κομμάτια του παζλ για τον ΕΠΑΝΑΣΧΕΔΙΑΣΜΟ δυνάμεων και ΣΥΝΟΡΩΝ, που επιχειρείται – ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΔΙΑ ΤΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ- στην περιοχή των Βαλκανίων.
Το δημοσίευμα υπέγραφε ο έμπιστός σας Αλέξανδρος Στεφανόπουλος ο οποίος είναι και ο διοργανωτής της συνέντευξης τύπου στην διάρκεια της οποίας, εκθειάσατε εμένα, αλλά κατακρίνατε όλες τις δικαστικές μου ενέργειες, εμφανίζοντάς με ως νεανίδα παρασυρμένη, και αμόρφωτη ανόητη.
Συμφωνείτε κύριε Αθανασιάδη με τις απόψεις του στενού και εξ απορρήτων συνεργάτη σας κυρίου Στεφανόπουλου στο εν λόγω δημοσίευμα;
Επιθυμείτε την διάλυση της Ελλάδας και τον διαμελισμό της, «προς το παρόν διά της διπλωματικής οδού»; Είναι μία εξέλιξη ανεκτή σε εσάς, η δημιουργία της Ενιαίας Μακεδονίας με την Μακεδονία μας και το ψευτοδημιούργημα των Σκοπιανών;
Αν όχι, πώς εμπιστεύεστε ως διοργανωτή εκδηλώσεών σας, με τίτλο μάλιστα πανεθνικής συνδιάσκεψης παμμακεδονικών, όμοιο με τα γραφόμενά του στα Επίκαιρα, τον κύριο που μας ανακοινώνει τον διαμελισμό της Ελλάδας, χωρίς να μας υποδεικνύει ΤΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΥ της, ενώ συγχρόνως κατακρίνετε όλες τις δικαστικές μου ενέργειες που έχουν ήδη αποτέλεσμα συγκεκριμένο:

Α) τα εξώδικα που υπογράψαμε οι παμμακεδονικές, και απέτρεψαν την ψήφιση της συμφωνίας που οδηγεί στον διαμελισμό της Ελλάδας, («προς το παρόν διά της διπλωματικής οδού»), από τους 300 της Βουλής των Ελλήνων, η οποία ψήφιση, ήταν προγραμματισμένη ως τις 26 Μαρτίου 2018.

Β) Την μήνυση που υποβάλλαμε οι παμμακεδονικές, την οποία δύο εισαγγελείς έκριναν βάσιμη κι απέστειλαν τάχιστα στην Βουλή, από 5 Ιουλίου 2018, ώστε να σταματήσουν ακόμα και την πρόσκληση στο ΝΑΤΟ των Σκοπίων, βάσει της αντισυνταγματικά υπογραφείσας συμφωνίας, (υπεγράφη κατά σφετερισμό του αξιώματός του ως υπουργού εξωτερικών)

Γ) κατακρίνετε την αίτηση ακύρωσης που υπέγραψαν οι παμμακεδονικές στο ΣτΕ, (με την οποία επιδιώξαμε και επιδιώκουμε την αυτονόητη ακύρωση της Συμφωνίας), που με την απόφαση απόρριψης της αναστολής που ζητήσαμε δεν κρίθηκε επ’ουδενί ως προφανώς απαράδεκτη ή αβάσιμη.

Η αίτηση ακύρωσής μας θα εκδικαστεί στις 7 Δεκέμβρη 2018. Λέτε δεν έχει καμία τύχη, επειδή υπάρχει νομολογία αντίθετη. Επειδή υπάρχει δηλαδή,  απόφαση του ΣτΕ, του 1930, που έκρινε την υπογραφή διεθνών συνθηκών ως κυβερνητική πράξη, στην οποία τα διοικητικά δικαστήρια δεν ανακατεύονται.
Τότε, το 1930 γνωρίζετε ότι το ζήτημα αφορούσε ρυθμίσεις αποζημίωσης περιουσιών των μικρασιατών, περιουσιών δηλαδή που είχαμε ήδη χάσει στον πόλεμο;
Γνωρίζετε ότι τότε τα εδάφη τα είχαμε ήδη χάσει το 1922, μετά από πολεμική αναμέτρηση στην οποία η Ελλάδα ηττήθηκε;
Γνωρίζετε τώρα, ότι βάσει του δημοσιεύματος του κ. Στεφανόπουλου τα εδάφη, της Μακεδονίας (και Θράκης, Αιγαίου, Ηπείρου), ΘΑ τα χάσουμε με υπογραφές σε συμφωνίες, χωρίς καν πόλεμο; («επανασχεδιασμός δυνάμεων και συνόρων στην Χερσόνησο του Αίμου {δηλαδή στα Βαλκάνια}, προς το παρόν διά της διπλωματικής οδού»);
Σας φαίνονται ίδια τα ζητήματα που καλείται να κρίνει το Συμβούλιο της Επικρατείας κ. Αθανασιάδη; Για να προσδοκάτε και να προκαταλαμβάνετε ίδιες  αντιδράσεις και  αποφάσεις, του Συμβουλίου της Επικρατείας;
(Το 1930 είχαν χαθεί τα εδάφη από το 22 και το Συμβούλιο της Επικρατείας δεν μπορούσε να τα προστατεύσει. Τώρα δεν έχουν ακόμα χαθεί και οφείλει να τα προστατεύσει ακυρώνοντας την συμφωνία των Πρεσπών).
Πάντως προς μεγάλη μου κατάπληξη, εσείς πρώτη φορά σε επιστολή σας προς εμένα, με τον τίτλο της παμμακεδονικής που ως σήμερα δεν μας έχετε πει από ποιους απαρτίζεται, αποδέχεστε ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΕ 3 ΚΡΆΤΗ……
Κι αυτόν τον ισχυρισμό, (Μπουτάρειας λογικής), υπερασπιστής της Μακεδονίας, δεν μπορεί να τολμά να προφέρει, ούτε καν χάριν αστειότητας.

-      Διότι είναι απολύτως ανιστόρητος (βιλαέτια είχε η Οθωμανική Αυτοκρατορία, βιλαέτια μοιράστηκαν και καθόλου Μακεδονία. Όλοι οι χάρτες οι αρχαίοι, οι μεσαιωνικοί και οι ενετικοί δείχνουν το βασίλειο της Μακεδονίας {χωρίς τις κατακτημένες περιοχές}  μέσα από τα όρια της σημερινής Ελλάδας), τα δε κατακτημένα από τους Μακεδόνες γειτονικά βασίλεια, αναφέρονται με το όνομά τους, Παιονία, Δαρδανία κλπ και απεικονίζονται στους χάρτες εκτός των συνόρων της Μακεδονίας)
-      Διότι ο ισχυρισμός αυτός είναι απολύτως καταστροφικός (παρουσιάζει ως αυτονόητη την διεκδίκηση του ονόματος της Μακεδονίας από 3 κράτη, την Βουλγαρία, την Ελλάδα και τα Σκόπια, και αποτελεί βασική προπαγάνδα του υπουργού εξωτερικών κ. Κοτζιά, αλλά ψευδέστατη).

Απολογείστε ήδη στην ιστορία κ. Αθανασιάδη, για όλα τα ως άνω.

ΥΓ. Η επιστολή σας ήταν άκρως προσβλητική και υποτιμητική. Και απαντώ. Όπως καλά γνωρίζετε, έχω τελειώσει δημοτικό και γυμνάσιο, μάλιστα δε, δίδαξα επί πολλά χρόνια σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ, άρα γνωρίζετε ότι μπορώ να γράφω τις επιστολές μου μόνη μου και να κρίνω επίσης μετ’ελλόγου γνώσεως, όσα μου συστήνουν όλοι οι σύμβουλοί μου και συνεργάτες μου. Κρατώ όσα θεωρώ εύλογα, δίκαια και εύστοχα, απορρίπτω τα λοιπά.
Έχω επίσης περισσότερες από 24 ώρες τηλεόρασης στην ζωή μου, τόσο εγώ όσο και η πλειονότητα των συνεργατών μου.
Κι εννοείται, δεν  διανοούμαι να προβώ ή να επιτρέψω άτοπες ενέργειες, που μάλιστα οδηγούν σε περιπέτειες την Μακεδονία, όπως εσείς διατείνεστε για την μήνυσή μας και την αίτηση ακύρωσης κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών στην οποία προέβησαν οι Παμμακεδονικές.

Μην επικαλεστείτε ποτέ ξανά το όνομά μου, για κανέναν λόγο.

Επιδιώκω την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας. Εσείς τι αποσκοπείτε;



Νίνα Γκατζούλη

Συντονίστρια Παμμακεδονικών 
Ενώσεων Υφηλίου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ.

ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

[ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ][[bleft]

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

[ΑΘΛΗΤΙΚΑ][list]

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ][list]

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

[ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ][list]

ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][grids]

ΑΜΥΝΑ

[ΑΜΥΝΑ][bleft]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][grids]