Γεννητούρια στο Δημοτικό Ερπετάριο Έδεσσας για 4η φορά στην ιστορία του από την ίδρυση του.

Οι Βόες άμμου Ανατολικής Αφρικής (Congylophis Colubrinus loveridgei) απέκτησαν 11 υγιέστατους απογόνους, χθες 18/7/19. Τα νεογνά είναι περίπου 15 εκ. έκαστο και αναμένεται να φτάσουν τα 60-90 εκ. σε πλήρη ενηλικίωση. 


Είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που γεννούν οι συγκεκριμένοι βόες υπό αυτές τις συνθήκες. Πέρσι ήταν η πρώτη φορά που γέννησαν και έβγαλαν 9 νεογνά. Αυτό φανερώνει ότι γίνεται σημαντική δουλειά στο Δημοτικό Ερπετάριο Έδεσσας, αν αναλογιστούμε ότι είμαι επιφορτισμένος με 55 είδη/υποείδη ερπετών και με τον κόσμο που μας επισκέπτεται καθημερινά.
Έδειξα την αξία μου όλα αυτά τα χρόνια, φαίνεται πασιφανώς ποιος είναι πρώτος στην τάξη υπάλληλος στην Δημοτική Επιχείρηση Έδεσσας, ζητώ από τον Δήμαρχο Έδεσσας κ. Δημήτρη Γιάννου να εξασφαλίσει ευρωπαϊκό κονδύλιο για τη δημιουργία Δημοτικού Ερπεταρίου Ευρωπαϊκών Προδιαγραφών με συντήρηση και παρουσίαση 100 ειδών ερπετών. Αν δεν το πράξει θα τον κρίνει η ιστορία, όπως και μένα άλλωστε, γιατί δεν θα υπάρξει επόμενο βήμα στη διαφύλαξη της παρακαταθήκης του αείμνηστου προϊσταμένου μου Αναστασίου Μπόσκου (ημ. Θανάτ: 2/10/06). Ιδού η Ρόδος λοιπόν...Δήμαρχε εδώ θα φανεί πραγματικά αν θέλουμε και αν μπορούμε. 

Να 'ρχεται ο τουρίστας στην Έδεσσα και να λέει "Συγχαρητήρια και στη Δημοτική Αρχή", να μη λέει μόνο συγχαρητήρια στον υπάλληλο που εξασφαλίζει τόσες δωρεές για λογαριασμό του Δήμου στον οποίο εργάζεται. Ακούστε τις προτάσεις μου, εσείς θα βγείτε κερδισμένοι. Θα τεθούν όμως και σημαντικοί όροι απ' την πλευρά μου γι' αυτό το εγχείρημα.

 Αν δεν γίνουν δεκτοί θα προτιμήσω να μείνουμε εδώ που είμαστε...!!!
Υ.Γ. Επιφυλάσσομαι για φωτογραφίες των νεογνών τις προσεχείς ημέρες. Στη φωτό είναι ο αείμνηστος Τάσος Μπόσκος με έναν Τυφλίτη στο χέρι.

Δημήτρης Δουρβάνης 
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ.

ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

[ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ][[bleft]

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

[ΑΘΛΗΤΙΚΑ][list]

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ][list]

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

[ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ][list]

ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][grids]

ΑΜΥΝΑ

[ΑΜΥΝΑ][bleft]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][grids]