Παρήγγειλε κατά λάθος μπριζόλα των 920 ευρώ στη Μύκονο!

Πυγμάχος μπριζόλα Μύκονος

«Κλάμα» ήταν η αντίδραση πρώην Βρετανού πυγμάχου όταν παρήγγειλε μια πανάκριβη μπριζόλα στη Μύκονο χωρίς να τσεκάρει την τιμή. Ο λογαριασμός έτσουξε, καθώς έφθασε τα 920 ευρώ. Μόνο για την μπριζόλα πάντα.

Ο λόγος για τον Ρίκι Χάντον ο οποίος πλήρωσε 920 ευρώ για την μπριζόλα του και 2.000 ευρώ, περίπου, συνολικά, για το δείπνο του σε εστιατόριο της Μυκόνου. Στις αρχές του καλοκαιριού είχε προκληθεί σάλος στο Νησί των Ανέμων, όταν εστιατόριο χρέωσε 591 ευρώ για καλαμαράκια, με τους τουρίστες να βγαίνουν από τα ρούχα τους. Ωστόσο, αυτή φαίνεται ότι είναι μια εντελώς διαφορετική περίπτωση.


"Ξύπνησα το πρωί σε μια λίμνη από γ@@@μενα δάκρυα» σχολιάζει ο ίδιος στην ανάρτηση του για τον λογαριασμό. «Απλά την παρήγγειλα. Δεν κοίταξα. Χα χα. Ο λογαριασμός ήρθε και το γέλιο άρχισε. Ουάου», φέρεται να είπε ακόμη, σύμφωνα με τη Daily Mail.


Οπως σημειώνει η Daily Mail, ενώ ο Ρίκι συχνά ποστάρει στο instagram του φωτό άλλων παρουσιάζοντάς τες ως δικές του, πηγές που επικαλείται η Daily Mail υποστηρίζουν ότι η τελευταία του ανάρτηση είναι αληθινή. Δηλαδή δική του. Γνώστης είπε χαρακτηριστικά στη Daily Mail: «Η απόδειξη είναι γνήσια. Εκανε ένα παιδιάστικο λάθος. Διάβασε λάθος την τιμή στο μενού. Συνεπώς υπερπαρήγγειλε και στο τέλος κατέληξε με έναν τόσο μεγάλο λογαριασμό.Δεν το κάνει για επίδειξη αλλά το κάνει για να δείξει το λάθος του».


Όπως ήταν αναμενόμενο οι ακόλουθοι του δεν άφησαν ασχολίαστη την ανάρτηση. "Ρίκυ θα φας πάλι σήμερα rib eye ή θα την βγάλεις με κανένα πιτόγυρο;" αναφέρει ένας ακόλουθος με αρκετά σαρκαστική διάθεση.

Ο Χάτον ο οποίος κάνει διακοπές στην Μύκονο με την σύντροφό του Τσάρλι, είχε νωρίτερα ποστάρει στο Instagram μια φωτό με τα γυμνά οπίσθιά του.

Τι είναι το κρέας kobe

Το κρέας Kobe το ανακάλυψαν οι πανούργοι Ιάπωνες και έχει κατακτήσει τον πλανήτη. Το μοσχαρίσιο αυτό κρέας θα το βρείτε με ονοματεπώνυμο, ανάλογα με την περιοχή που εκτρέφεται, με πιο δημοφιλές αυτό της περιοχής Kobe, που μεγαλώνει αποκλειστικά στον νομό Hyogo και θεωρείται ο «βασιλιάς του κρέατος»! Τα χαρακτηριστικά αυτού του κρέατος; Είναι απίστευτα μαλακό, λιπαρό και -κατά γενική ομολογία όσων τυχερών το έχουν γευτεί- πεντανόστιμο.
Το μυστικό της επιτυχίας του είναι οι συνθήκες ανατροφής των ζώων και τα γονίδιά τους…

Πιο συγκεκριμένα, τα βοοειδή αυτά μεγαλώνουν καλύτερα από πολλούς ανθρώπους στην υφήλιο, αφού τρώνε υψηλής ποιότητας γρασίδι, πίνουν μπίρα ή σάκε ανάλογα με την περιοχή για να τους ανοίγει η όρεξη και οι κτηνοτρόφοι τους κάνουν μασάζ για να αποφύγουν τις μυϊκές κράμπες και να κρατήσουν το κρέας τους μαλακό.

Επιπλέον, λόγω γενετικής κατασκευής, το κρέας τους περιέχει υψηλότερο ποσοστό σε ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρά οξέα από ένα τυπικό μοσχαρίσιο κρέας, ενώ οι αυξημένες ραβδώσεις λίπους με μαρμαρική υφή που έχουν αυξάνουν την αναλογία των μονοακόρεστων λιπαρών σε σχέση με τα κορεσμένα.

Οπως ήταν λογικό, οι Αμερικανοί εισήγαγαν βοοειδή αυτής της ράτσας από την Ιαπωνία και αναπαρήγαγαν τις συνθήκες ανατροφής τους στις δικές τους φάρμες. Η διαφορά είναι ότι τα αμερικάνικα μοσχάρια απαγορεύεται να ονομάζονται Kobe, γι’ αυτό και θα πρέπει να τα αναζητήσετε σαν Kobe-style.

Τι είναι η μπριζόλα ribeye

Tο ribeye στοιχίζει ακριβά και είναι περιζήτητο και η τιμή του εξηγείται από την ανατομία του ζώου.

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει το fnl-guide.com η ραχοκοκαλιά του μοσχαριού αποτελείται από 13 πλευρά (θωρακικούς σπονδύλους). Από τον 1ο έως τον 6ο σπόνδυλο με τεμαχισμό παίρνουμε την σπάλα ή όπως είναι ευρύτερα γνωστή την σπαλομπριζόλα. Από τον 7ο έως τον 13ο σπόνδυλο παίρνουμε το rib eye γνωστό και ως κυρίως μπριζόλα. Το κομμάτι αυτό αφού καθαριστεί από το κόκκαλο μας δίνει την καλύτερη ποιότητα μπριζόλας που αποτελείται από δύο διακριτούς μύες (ο ένας μάλιστα με χαρακτηριστικό σχεδόν στρογγυλό σχήμα) αλλά και εξαιρετική κατανομή λίπους. Κάθε ζώο διαθέτει δύο τέτοια κομμάτια ενώ κάθε τέτοιο κομμάτι rib eye ζυγίζει κατά μέσο όρο περίπου 4,5kg. Αυτό μεριδοποιείται συνήθως σε τεμάχια των 300γρ. Από κάθε μοσχάρι μπορούμε προκύπτουν περίπου 30 μπριζόλες των 300γρ. «Οι σοβαροί διανομείς κρέατος περιορίζουν την παραγωγή rib eye μεταξύ 8ου και 12ου σπονδύλου για ακόμη καλύτερη ποιότητα οπότε γίνεται αντιληπτό πως το rib eye είναι ένα premium μέρος του ζώου το οποίο δεν υπάρχει σε αφθονία, καθώς για τις μηνιαίες παραγγελίες ενός καλού εστιατορίου χρειάζεται συχνά ένα μικρό κοπάδι».

Πηγή: iefimerida.gr 
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ.

ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

[ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ][[bleft]

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

[ΑΘΛΗΤΙΚΑ][list]

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ][list]

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

[ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ][list]

ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][grids]

ΑΜΥΝΑ

[ΑΜΥΝΑ][bleft]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][grids]