Οργή από το εσωτερικό της ΝΔ για την δήλωση Ν.Δένδια περί «μη προδοτικής συμφωνίας στις Πρέσπες» - Τί είπε ο Κ.Μπογδάνος

Οργή από το εσωτερικό της ΝΔ για την δήλωση Ν.Δένδια περί «μη προδοτικής συμφωνίας στις Πρέσπες» - Τί είπε ο Κ.Μπογδάνος

Οργή επικρατεί στο εσωτερικό της ΝΔ για την δήλωση του Ελληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια περί «μη προδοτικής συμφωνίας στις Πρέσπες».
pronews.gr
O βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος "κτύπησε" δυο φορές την χαρακτηρίζοντας την "πανάθλια, κάκιστη" σημειώνοντας πως "δεν έπρεπε να είχε υπάρξει" αφήνοντας αιχμές για αυτούς που τοποθετήθηκαν σε πόστα και ήταν πιο ήπιοι σε σχέση με την Συμφωνία των Πρεσπών.
Επιπλέον, υπενθύμισε ποια είναι η άποψη της Ν.Δ. και του Κ.Μητσοτάκη για την Συμφωνία των Πρεσπών μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή.
Ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνοςμ ξαναχτύπησε μέσω twitter αυτή τη φορά λέγοντας πως «ο ΥΠΕΞ ορθώς ίσως αποφεύγει τον όρο «προδοσία» με την νομική έννοια του αρ. 143ΠΚ», προσθέτοντας πως «εδώ έχουμε ηθικά μια συμφωνία απολύτως προδοτική της εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού σε μια συγκυβέρνηση που ανέβηκε με εθνολαϊκιστικό λόγο», κατηγορώντας την κυβέρνηση Τσίπρα πως «εκποίησε την μακεδονική ταυτότητα».
Σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας υποστήριξε την Δευτέρα ότι  ο ίδιος δεν πρόκειται να αποδώσει τον τίτλο του προδότη της χώρας σε κανέναν τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «σε αυτήν τη συγκυρία δεν είναι σωστό να μιλάμε για προδοσία».
«Αυτά», πρόσθεσε, «γίνονται στο πλαίσιο ενός οξύτατου πολιτικού λόγου, όχι παραδεκτού κατά την άποψή μου, αλλά δεν χρειάζεται κανείς ούτε να τα υιοθετεί, ούτε να τα διατηρεί σαν πολιτική παρακαταθήκη».
Οπως ανέφερε και ο εκδότης του pronews.gr, Τάσος Γκουριώτης, μιλώντας στο "Ανατρεπτικό Δελτίο" του Alert TV "ακόμη και αν δεχθούμε τον ισχυρισμό ότι η "συμφωνία των Πρεσπών" δεν είναι προδοτική αλλά απλώς επιζήμια, η συμφωνία πρέπει να καταγγελθεί διότι μια κυβέρνηση δεν νοείται να λέει πως μια συμφωνία είναι επιζήμια για την χώρα και δεν την καταγγέλλει"...Ο ΥΠΕΞ ορθώς ίσως αποφεύγει τον όρο «προδοσία» με την νομική έννοια του αρ. 143ΠΚ. Εντούτοις, εδώ έχουμε ηθικά μια συμφωνία απολύτως προδοτική της εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού σε μια συγκυβέρνηση που ανέβηκε με εθνολαϊκιστικό λόγο και τελικά εκποίησε την μακεδονική ταυτότητα.
101 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ.

ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

[ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ][[bleft]

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

[ΑΘΛΗΤΙΚΑ][list]

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ][list]

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

[ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ][list]

ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][grids]

ΑΜΥΝΑ

[ΑΜΥΝΑ][bleft]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][grids]