Μιλοσόσκι: Υπάρχουν τρόποι να επιστρέψουμε στην παλιά μας συνταγματική ονομασία

Συνέντευξη στην κορυφαία γερμανική εφημερίδα FRANKFURTER ALLGEMEINE παραχώρησε ο Πρόεδρος του σκοπιανού εθνικιστικού κόμματος VMRO Αντόνιο Μιλοσόσκι. Ο Μιλοσόσκι απάντησε σε ερωτήματα που αφορούσαν το ονοματολογικό και τη συμφωνία των Πρεσπών ως προς τους χειρισμούς που θα προέβαινε άμα τη ανάληψει της κυβερνήσεως.
Δημοσιογράφος: Tόσο εσείς όσο και το κόμμα σας, VMRO, συνεχίζετε να χρησιμοποιείτε την προηγούμενη ονομασία. Εάν το VMRO κερδίσει τις προσεχείς εκλογές και έρθει στην εξουσία, θα επαναφέρει την παλιά ονομασία;


Μιλόσοσκι: Υπάρχουν τρόποι για να επιστρέψουμε στην παλιά μας συνταγματική ονομασία. Όμως όλες είναι περίπλοκες. Μια πιθανότητα είναι να προσφύγουμε στο Συνταγματικό δικαστήριο και να ανακηρύξουμε την συμφωνία με την Ελλάδα άκυρη. Αυτό μπορεί να γίνει έχοντας ως βάση το περυσινό δημοψήφισμα, στο οποίο δεν υπήρχε πλειοψηφία για την κατάργηση της παλιάς ονομασίας. Έπειτα έχουμε και αυτά τα μέλη της βουλής που ψήφισαν για την αλλαγή της ονομασίας μετά από εκβιασμούς και απειλές χωρίς να έχουν ελεύθερη βούληση. Τους είχαν απειλήσει με φυλάκιση, ο δημόσιος κατήγορος και οι υπόλοιποι δικαστές, οι οποίοι ήταν υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης, σε περίπτωση που δεν ψήφιζαν την αλλαγή της ονομασίας.
therighter.gr
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ.

ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

[ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ][[bleft]

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

[ΑΘΛΗΤΙΚΑ][list]

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ][list]

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

[ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ][list]

ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][grids]

ΑΜΥΝΑ

[ΑΜΥΝΑ][bleft]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][grids]