Πραγματοποιήθηκε η ο ετήσιος εορτασμός της μνήμης στης Αγίας Νεομάρτυρος Χρυσής στον τόπο της καταγωγής και του μαρτυρίου της -ΒΙΝΤΕΟ, ΦΩΤΟ

Με λαμπρότητα και κατάνυξη πραγματοποιήθηκε η ο ετήσιος εορτασμός της μνήμης στης Αγίας Νεομάρτυρος Χρυσής στον τόπο της καταγωγής και του μαρτυρίου της, το χωριό Χρυσή Αλμωπίας.

Την παραμονή της εορτής, Πέμπτη 13 Οκτωβρίου, τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό της Αγίας Χρυσής  παρουσία και της  Ι.Εικόνας της Παναγίας Μηλιώτισσας.
.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Παντελεήμων κήρυξε τον θείο λόγο υπομνηματίζοντας τον λόγο του Κυρίου: «ἐχθροὶ τοῦ ἀνθρώπου οἱ οἰκιακοὶ αὐτοῦ» (Μθ. 10,36) με βάση το ηρωικό παράδειγμα της Αγίας Χρυσής, η οποία παρά το νεαρό της ηλικίας της δεν κάμφθηκε ούτε και από τις προτροπές των γονέων της να αλλαξοπιστήσει και να μείνει κρυφά Χριστιανή, προκειμένου να σώσει την ζωή της. Ο Σεβασμιώτατος, υπογραμμίζοντας ότι το παράδειγμα της Αγίας Χρυσής αποτελεί οδηγό για όλους μας και η μίμηση της πίστης και της ομολογίας της είναι η καλύτερη τιμή που μπορούμε να της αποδώσουμε προκειμένου να την ευαρεστήσουμε και να κάνουμε την ζωή μας «χρυσή» ενώπιον του Κυρίου.




Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.ΔΗ.Π.Η.Τ.

ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

[ΠΕΛΛΑ-Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ][[bleft]

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

[ΑΘΛΗΤΙΚΑ][list]

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

[ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ][list]

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

[ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ][list]

ΕΛΛΑΔΑ

[ΕΛΛΑΔΑ][grids]

ΑΜΥΝΑ

[ΑΜΥΝΑ][bleft]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][bsummary]

ΔΙΕΘΝΗ

[ΔΙΕΘΝΗ][grids]